Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

6 Τρόποι να διώξετε τις αμφιβολίες και να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας

(Jennifer Kass) 
Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας είναι μια απελευθερωτική και μετασχηματιστική διαδικασία, αλλά πολλοί από εμάς έχουν χάσει αυτή τη σύνδεση και ψάχνουν για απαντήσεις έξω από τον εαυτό τους ή επιτρέπουν σε άλλους ανθρώπους ή κοινωνικές πεποιθήσεις να τους λένε ποιο είναι το σωστό γι’ αυτούς. Όταν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας, εμπιστευόμαστε τη ζωή και όταν εμπιστευόμαστε τη ζωή είμαστε συνδεδεμένοι με όλα τα θαύματα που μας στέλνει το σύμπαν. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας δημιουργεί μια εσωτερική απαράμιλλη αυτοπεποίθηση.
Όταν μιλάμε για εμπιστοσύνη, μιλάμε επίσης για την υλοποίηση των ονείρων μας. Η υλοποίηση έχει να κάνει με το να είμαστε εσωτερικά ευθυγραμμισμένοι με τη διαίσθησή μας. Όταν ζούμε στη ροή της τελειότητας ενός θεϊκού χρονικού συνεχούς, τα πράγματα τα οποία έχουμε εμπνευστεί να δημιουργήσουμε εμφανίζονται στο μονοπάτι μας και αυτό είναι απόδειξη της ξεκάθαρης ευθυγράμμισης με τη διαίσθησή μας, τον ανώτερο εαυτό μας. Με άλλα λόγια, αυτό που επιθυμούμε – όχι αυτό που επιθυμεί το ανθρώπινο εγώ μας, αλλά αυτό που επιθυμούν η ψυχή μας και ο ανώτερος εαυτός μας – θα αρχίσει να εμφανίζεται στο μονοπάτι μας.

Ακολουθούν έξι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας:

1. Αναγνωρίστε τον εγωισμό σας

Ο πνευματικός εγωισμός είναι συνώνυμος του φόβου. Είναι η δυνατή και φλύαρη φωνή στο μυαλό μας η οποία βασίζεται στην αμφιβολία, στην έλλειψη και τον περιορισμό. Όσο περισσότερο παρακολουθούμε τις παλιές ιστορίες τις οποίες μας αφηγείται, τόσο περισσότερο μπορούμε να αποκολληθούμε απ’ αυτόν και να ανακτήσουμε τη δύναμή μας. Όταν αφήνουμε ελεύθερο τον εγωισμό μας, νιώθουμε ανίσχυροι να κάνουμε υγιείς αλλαγές στη ζωή μας και βρίσκουμε εμπόδια προς την εσωτερική μας καθοδήγηση, την τρυφερή φωνή που υπάρχει μέσα μας.
Την επόμενη φορά που θα ακούσετε μια ύποπτη ή μοχθηρή φωνή στο κεφάλι σας η οποία σας λέει ότι δεν είσαστε αρκετά καλοί ή ότι δεν θα πετύχετε, τότε αυτός που μιλάει είναι ο εγωισμός σας. Ο εγωισμός επίσης μιλάει μέσω τοξικών ανθρώπων στη ζωή μας. Περάστε χρόνο με ανθρώπους οι οποίοι σας ανυψώνουν και όχι με αυτούς που σας απομυζούν την ενέργεια.

2. Ρωτήστε

Όσο περισσότερο καθαρίζετε τη δυνατή φωνή του εγωισμού σας, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να ακούτε την εσωτερική σας καθοδήγηση. Αρχίστε να καλείτε την εσωτερική σας καθοδήγηση, τη διαίσθησή σας και τον ανώτερο εαυτό σας καθημερινά ώστε να λαμβάνετε όσα χρειάζεται να ξέρετε.
Από τη στιγμή που ξυπνάτε το πρωί, μπορείτε να ζητάτε καθοδήγηση λέγοντας, “Σε ευχαριστώ που με καθοδηγείς ώστε να έχω τρυφερές αντιλήψεις σήμερα”, ή όταν βρίσκεστε σε μια δύσκολη κατάσταση πείτε, “Έχω τη θέληση να δω το θέμα διαφορετικά”. Επιτρέψτε σε νέες ανώτερες αντιλήψεις και αισθήματα να έρθουν ώστε να δείτε τα πράγματα διαφορετικά.

3. Αφουγκραστείτε

Ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να επιβραδύνουμε και να ευθυγραμμιστούμε με τον εαυτό μας είναι ότι με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αφουγκραζόμαστε την καθοδήγηση που ρέει για εμάς. Πολλές φορές αυτό μοιάζει με καθημερινή εξάσκηση στον διαλογισμό. Η πρόσβαση στη διαίσθησή μας είναι πάντοτε διαθέσιμη. Μπορεί να συμβεί στο ταμείο ενός καταστήματος, όταν βρισκόμαστε στο μετρό ή οπουδήποτε έχουμε τη θέληση να την ακούσουμε.
Αυτό που θα λάβουμε ποτέ δεν θα είναι πολύπλοκο, θα είναι μια απλή λέξη ή πρόταση και θα ακούγεται κάπως σαν “Υπομονή” και θα μας δίνει την αίσθηση της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Μπορεί επίσης να έρθει σαν μια εμπνευσμένη ιδέα να ξεκινήσουμε μαθήματα yoga ή να πάμε εκεί που θέλουμε από έναν άλλο δρόμο. Ποτέ δεν γνωρίζουμε πού θα μας οδηγήσει και πολλές φορές μπορεί να μας οδηγήσει στην αδελφή ψυχή μας ή σε μια απίστευτη ευκαιρία εργασίας την οποία αναζητούσαμε.

4. Απελευθερώστε την αυτο-αμφισβήτηση

Η εμπιστοσύνη και η αμφισβήτηση δεν μπορούν να συνυπάρχουν την ίδια στιγμή. Καθώς απελευθερώνουμε την αυτο-αμφισβήτηση και εξασκούμαστε στην εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ενδυναμώνουμε τον εαυτό μας ώστε να κάνουμε επιλογές οι οποίες θα αλλάξουν τη ζωή μας.
Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την απάντηση στην καρδιά σας και μετά έρθει η φωνή του εγωισμού σας για να την αμφισβητήσει και να σας πει πως είναι καλύτερα να ακούτε τη γνώμη των άλλων, να γνωρίζετε πως αυτή είναι η ευκαιρία σας να αρχίσετε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και να απελευθερώσετε την αμφιβολία.

5. Ενεργήστε

Όταν ενεργούμε σε ευθυγράμμιση με τη διαισθητική καθοδήγηση που λάβαμε, βιώνουμε ισχυρά αποτελέσματα και θαυματουργές αλλαγές στη ζωή μας. Μερικές φορές πρόκειται για σκληρές επιλογές οι οποίες απαιτούν θάρρος για να παρθούν, αλλά με την εμπιστοσύνη γνωρίζουμε τι είναι καλύτερο και σιγά-σιγά αλλάζουμε τη ζωή μας και αρχίζουμε να νιώθουμε ελεύθεροι.
Τέτοιες αποφάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν κάτι πολύ σημαντικό όπως να αφήσουμε τη δουλειά μας ή να φύγουμε από μια σχέση, ή μπορεί να είναι μικρότερης σημασίας όπως να γραφτούμε σε κάποια μαθήματα ή να ασχοληθούμε με ένα νέο χόμπι.

6. Παραδοθείτε

Να ξέρετε πως υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο το οποίο ξεδιπλώνεται τέλεια και πως η δική σας δουλειά είναι απλά να ευθυγραμμιστείτε με αυτό το ανώτερο μονοπάτι στο οποίο οδηγείστε. Όλα όσα επιθυμούμε σε επίπεδο ψυχής, πέρα από τον ανθρώπινο εγωισμό μας, μας περιμένει σε αυτό το ανώτερο επίπεδο. Καθώς παραδινόμαστε στην αγάπη, την ανώτερη καθοδήγησή μας, γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται να πούμε, πού πρέπει να πάμε και τι χρειάζεται να κάνουμε.
Ένας τρόπος να εξασκηθούμε στην καθημερινή παράδοση είναι να απελευθερώνουμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας μόλις τα βλέπουμε να έρχονται και στη θέση τους να φέρνουμε την εμπιστοσύνη και την πίστη. Μπορείτε τα πείτε σιωπηλά, “Παραδίνω αυτόν το φόβο ή την επιθυμία. Ευχαριστώ που τον/την φροντίζεις”.
Όσο περισσότερο εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας βλέπουμε τη ζωή μας να βελτιώνεται, κάτι που μας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας όλο και συχνότερα, πρόκειται δηλαδή για μια διαδικασία που προχωράει βήμα-βήμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμβεί εν μία νυκτί. Αντίθετα, θα συμβεί σταδιακά, μέσα σε βάθος χρόνου. Η πνευματική κατανόηση πρέπει να μετατραπεί σε εμπειρική κατανόηση προκειμένου να είναι χρήσιμη στην πορεία μας προς τα εμπρός στη ζωή μας.
Όταν εφαρμόζουμε πνευματικά εργαλεία σε καθημερινή βάση και αφουγκραζόμαστε ενεργά την εσωτερική μας καθοδήγηση, ενδυναμωνόμαστε μέσω της εμπιστοσύνης στον εαυτό μας, κάτι που είναι η ύψιστη πράξη αγάπης για τον εαυτό μας. Και η αγάπη είναι το παν.
Ποια είναι η Jennifer Kass
Ως ολιστική προπονήτρια χαράς και πενυματική καθοδηγήτρια, η JenniferKass καθοδηγεί πελάτες σε όλο τον κόσμο μέσω των προγραμμάτων μετασχηματιστικής προπόνησης, χρησιμοποιώντας εργαλεία τα οποία παρέχουν μια πύλη προς την εσωτερική ευτυχία και μια ολιστική προσέγγιση η οποία περιλαμβάνει αλλαγές στη δίαιτα, για μια δραστική μεταβολή. Η Jennifer μοιράζει το μήνυμά της μέσω εβδομαδιαίων καταχωρήσεων στην ιστοσελίδα της, εκδηλώσεων, προσωπικών προπονήσεων, καταχωρήσεων σε γνωστά blogs και εμφανίσεων σε εκπομπές του ραδιοφώνου και την τηλεόρασης. Είναι πρώην συντάκτης στο περιδικό Allure και έχει πτυχίο δημοσιογραφίας.
Μετάφραση: Nίκος Πνευματικός, για το www.elenaera.com
Πηγή: www.mindbodygreen.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα