Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Λίγο τρέξιμο βοηθά πολύ: οφέλη στην θνητότητα μόνο με 6 μίλια την εβδομάδα



Μόλις 5 με 10 λεπτά τρέξιμο καθημερινά, ακόμα και σε πολύ αργό ρυθμό, μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο θνητότητας ενός ατόμου από κάθε αιτία και την καρδιαγγειακή θνητότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης.

Σε σύγκριση με αυτούς που δεν έτρεχαν, οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο θνητότητας σε αυτούς που έτρεχαν λιγότερο από 6 μίλια την εβδομάδα, σε όσους έτρεχαν με ταχύτητα μικρότερη από 6 μίλια την ώρα, και σε όσους έτρεχαν μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

«Αυτά τα νέα είναι πολύ καλά γιατί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την άσκηση είναι ο χρόνος», είπε ο Dr Carl 'Chip' Lavie (του Ochsner Medical Center, Νέα Ορλεάνη, Λουϊζιάνα) στο heartwire. «Αυτό που μου λέει ο κόσμος όλη την ώρα είναι ότι απλά δεν έχουν τον χρόνο να ασκηθούν.

 Η απάντησή μου είναι ότι εάν δεν έχεις 30 λεπτά να ασκηθείς τότε θα βρεις τον χρόνο να πεθάνεις. Αλλά αυτό είναι καλό επειδή ενημερώνει τον κόσμο ότι δεν είναι απαραίτητο να τρέχουν 30 με 40 λεπτά κάθε μέρα.

 Μπορείς να ωφεληθείς σημαντικά από ένα τρέξιμο διάρκειας 5 με 10 
λεπτών, από ένα τρέξιμο διάρκειας 10 ή 15 λεπτών. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά για να δείτε οφέλη».

Ο ερευνητής Dr Duck-chul Lee (του Πανεπιστημίου Iowa State, Ames, Iowa) είπε ότι πριν την έρευνα, πίστευε πως όσο περισσότερο έτρεχε κανείς τόσο μεγαλύτερο θα ήταν το όφελος για την θνητότητα. «Τα καλά νέα είναι ότι ακόμα και λίγο τρέξιμο είναι καλύτερα από το καθόλου, που είναι λιγάκι διαφορετικό, αν σκεφτούμε τις τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες που συνιστούν τουλάχιστον 75 λεπτά ζωηρής άσκησης την εβδομάδα. 

Βρήκαμε ότι ακόμα και λιγότερο από αυτό αρκούσε για να 
μειώσει τον κίνδυνο θνητότητας.»

Συνολικά, αυτοί που έτρεχαν κέρδιζαν περίπου 3χρόνια ζωής σε σχέση με όσους δεν έτρεχαν και είχαν 30% μικρότερο κίνδυνο θνητότητας από κάθε αίτιο και 45% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής θνητότητας.

Δεδομένα από την σημαντική μελέτη ACLS

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 28 Ιουλίου 2014 στο Journal of the AmericanCollege of Cardiology, περιλάμβανε 55 137 συμμετέχοντες στην μελέτη Aerobics Center Longitudinal Study (ACLS)που παρακολουθήθηκαν για 15 χρόνια.

 Από αυτά τα άτομα, σχεδόν ένα στα τέσσερα ήταν δρομείς, και αυτά τα άτομα ήταν πιθανότερο να είναι άντρες, νεότεροι, λεπτότεροι, σε καλύτερη φυσική κατάσταση και ήταν λιγότερο πιθανό να καπνίζουν, ενώ είχαν μικρότερο επιπολασμό χρονίων νοσημάτων.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα