Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Κρεμμύδι: Ο γιατρός της φύσης!

Απλά ένα λαχανικό που κάνει το φαγητό μας πιο νόστιμο ή ένας γιατρός της φύσης που μπορεί να βοηθήσει στην υγεία μας; Ψάξαμε και βρήκαμε 10 συν 1 λόγους που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε το κλάμα που μας προκαλεί όταν το καθαρίζουμε και να βάλουμε το κρεμμύδι στη διατροφή και τη ζωή μας!
Τι προσφέρει το κρεμμύδι στον οργανισμό μας;

  • Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα
Σύμφωνα με έρευνες, τα αλυλ-προπυλ-δισουλφίδια του κρεμμυδιού μπορούν να μειώσουν τα  επίπεδα γλυκόζης στο αίμα!
  • Επιδρά ευνοϊκά στο αναπνευστικό σύστημα
Συστατικά του κρεμμυδιού μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία κρυωμάτων, άσθματος και βρογχίτιδας.
  • Αποτελεί ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες
Πολλά συστατικά του κρεμμυδιού όπως η βιταμίνη C και τα φλαβονοειδή μπορούν να μας ανακουφίσουν σε μεγάλο βαθμό από  την οξύτητα των συμπτωμάτων που σχετίζονται με φλεγμονώδεις καταστάσεις.
  • Έχει αφροδισιακές ιδιότητες
Μια κουταλιά σούπας χυμού από κρεμμύδι, τρεις φορές την ημέρα, κάνει τη σεξουαλική μας διάθεση να…  χτυπήσει κόκκινο!
  • Δρα ευεργετικά για την γαστρεντερική μας υγεία
Η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών –τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα- έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου.
  • Μας χαρίζει γερά δόντια
Χάρη στις βακτηριοκτόνες ιδιότητές του, αν καταναλώσουμε ένα ωμό κρεμμύδι κάθε μέρα, προστατεύουμε τα δόντια μας από διάφορες παθήσεις που προκαλεί η κακή υγιεινή του στόματος.
  • Κάνει καλό στο ουροποιητικό σύστημα
Το κρεμμύδι έχει διουρητικές ικανότητες και είναι εξαιρετική τροφή για την πρόληψη των ουρολοιμώξεων. Μάλιστα, για όσους υποφέρουν από τσούξιμο κατά την ούρηση, μία λύση που προτείνεται είναι να πιουν νερό βρασμένο μαζί με 6 γραμμάρια κρεμμυδιού!
  • Προστατεύει την καρδιά μας
Η συχνή παρουσία του κρεμμυδιού στο διαιτολόγιό μας μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης, καθώς και την ­αρτηριακή πίεση, δρώντας, έτσι, προληπτικά κατά καρδιακών προβλημάτων όπως στεφανιαία νόσος, αθηροσκλήρωση και εμφράγματα.
Πέρα, όμως, από την κατανάλωσή του στη διατροφή μας, το κρεμμύδι μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις και να μας χαρίσει όμορφο δέρμα, υγιή μαλλιά, ακόμα και ανακούφιση από τον πόνο των αυτιών! Πιο συγκεκριμένα:
  • Ο χυμός του κρεμμυδιού ανακατεμένος με λάδι ελιάς δρα θεραπευτικά ενάντια στην ακμή.
  • Εφαρμογή χυμού από κρεμμύδι στο τριχωτό της κεφαλής σε τακτική βάση μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση.
  • Κομπρέσες με ωμό κρεμμύδι ανάμεσα στο πτερύγιο του αυτιού και το τριχωτό της κεφαλής  απαλύνουν από τον πόνο της ωτίτιδας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα