Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Σώστε το διαβητικό σας πόδι με σύμφυτο. Ένα βότανο αληθινή λύτρωση! Σωτήριο φάρμακο για κατάγματα, πληγές, τραύματα!

Βότανο Σύμφυτο. Τι περιέχει. Το σύμφυτο, περιέχει τα εξής δραστικά συστατικά. Γλίσχρασμα, κόμμι, αλλαντοίνη, τανίνη, αλκαλοειδή, ρητίνη, πτητικό έλαιο.
Το σύμφυτο, είναι ένα βότανο όπου η ιστορία και οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι είναι πανίσχυρο στο να κλείνει πληγές. 
Κατά τη γνώμη μου, όφειλαν να το ξέρουν όλοι οι γιατροί και να το συστήνουν σε επικίνδυνες-κρίσιμες  καταστάσεις ιδιαίτερα στους διαβητικούς που πολλές φορές περνάνε επικίνδυνα βάσανα με τα πόδια τους. 
 Αν αντιμετωπίζεται πρόβλημα το παρόν κείμενο είναι μια ευκαιρία για εσάς να ενημερωθείτε και να ενημερώσετε και τον γιατρό σας για την αντιμετώπιση του ποδιού σας.
 Ακόμα και αν το απορρίψετε σαν θεραπεία-που είναι φυσικά δικαίωμα σας- και τελικά ακολουθήσετε αποκλειστικά την κλασική ιατρική, είναι καλό να το μάθετε και να γνωρίζετε τις δυνατότητες του. 

Προσωπικά, επειδή είμαι κι εγώ διαβητική, θεωρώ ότι πρέπει να το μεταδώσω σε όλους σας. Και ενώ το έχω δημοσιεύσει στο παρελθόν από την παλιά μου ιστοσελίδα γλυκειάζωή παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι ήταν αρκετό. Οπότε σας ενημερώνω ξανά και εσείς θα αποφασίσετε πως θα το χειριστείτε. Όπως ξαναέγραψα, η γνώση είναι ένα όπλο και ίσως αυτή να αποτελεί και το καλύτερο φάρμακο για την υγεία μας. Γιατί δημιουργεί επιλογές.
Οι διαβητικοί, -ειδικά όσοι πάσχουν από διαβητική νευροπάθεια- έχουν μικρότερη αίσθηση των ποδιών τους κι έτσι δεν καταλαβαίνουν αν έχουν χτυπήσει κάπου ή αν έχει γίνει σε ένα σημείο τριβής, πληγή. Σε αυτή τη περίπτωση, ακόμη και οι πιο μικρές πληγές, μπορεί να κακοφορμίσουν και να μεταβληθούν σε έλκη με δυσάρεστες συνέπειες. Μετά οι πληγές αυτές θεραπεύονται δύσκολα και μπορεί να προσβληθούν από γάγγραινα και τελικά να τους αφαιρεθεί το πόδι τους.
 Τι μπορεί λοιπόν, να κάνει σε αυτή τη περίπτωση το σύμφυτο.
Το κύριο λοιπόν συστατικό που κλείνει τις πληγές είναι η αλλαντοίνη η οποία και περιέχεται στο σύμφυτο. Η αλλαντοίνη, ουσιαστικά, επιφέρει όλες τις μαγικές συνέπειες ενός πολύ δραστικού και σωτήριου φαρμάκου. Γι αυτό λοιπόν συγκρατήστε το όνομα του σύμφυτου και ας μην σας χρειαστεί στο μέλλον. 
Η αλλαντοίνη , έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα ότι πολλαπλασιάζει τα κύτταρα. Αυτή της η δράση είναι που κλείνει τα τραύματα. Επιπροσθέτως το γλίσχρασμα που περιέχεται στο συγκεκριμένο βότανο είναι ένα άφθονο μαλακτικό στοιχείο, που σε «συνεργασία» με την αλλαντοίνη, αντιμετωπίζει δυναμικότερα τα έλκη. 
Από την άλλη, η στυπτικότητα του, σταματά τις αιμορραγίες, όπου κι αν αυτές βρίσκονται. Το σύμφυτο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά, ως κατάπλασμα για να επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων και να ενισχύσει την σωστή επούλωση των πληγών.
Η παράδοση μάλιστα ασχολήθηκε μαζί του με έναν πολύ παράδοξο τρόπο. Στο βιβλίο της Πλήρης Οδηγός Φαρμακευτικών Βοτάνων η Πηνελόπη Οντί, αναφέρει ότι τη δραστικότητα του σύμφυτου, οι γυναίκες την χρησιμοποιούσαν για την αποκατάσταση του παρθενικού τους υμένα όταν ήταν στο παρελθόν τους «άτακτες» και με εμπειρίες. Έτσι ξαναποκτούσαν τον παρθενικό τους υμένα. Ακόμα και αν το όλο γεγονός αποτελεί φήμη είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο να το αναφέρει κανείς.
Προσοχή όμως! Υπάρχει ακόμη ένα σημείο που πρέπει να επισημανθεί. Στο πολύ βαθύ τραύμα χρειάζεται παραπάνω φροντίδα. Είναι τόση η δράση του βοτάνου, ώστε αν χρησιμοποιηθεί εξωτερικά σε πάρα πολύ βαθύ τραύμα, που δεν έχει επουλωθεί στο μήκος του βάθους του, τότε το βότανο μπορεί να προκαλέσει τον σχηματισμό δερματικού ιστού στο χείλος του τραύματος, χωρίς όμως αυτό να έχει επουλωθεί πιο βαθιά. 
Μια τέτοια τακτική, μπορεί να προκαλέσει απόστημα. Σε αυτή τη περίπτωση ρωτήστε το γιατρό σας για το πότε θα κρίνει την επικινδυνότητα του βάθους στο τραύμα. Όπως γράφει και ο βοτανολόγος David Hoffmann στο βιβλίο του Οδηγός βοτανοθεραπείας για 120 παθήσεις, «…το σύμφυτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε εξωτερικό έλκος για τραύματα και κατάγματα, σαν κομπρέσα ή κατάπλασμα. Είναι εξαιρετικό για τα χρόνια κιρσώδη έλκη. Θεωρείται ότι έχει αντικαρκινική δράση»
Κι εδώ αξίζει να επισημανθεί και να καταγραφεί η ιστορία που αφηγείται από πραγματικό γεγονός, ο πλέον ειδικός στη βοτανική θεραπευτική d.r James Duke επικεφαλής στις έρευνες  των θεραπευτικών φυτών, του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας: «..κάποτε, ο πεθερός μίας από τις καλύτερες γραμματείς μου παρουσίασε διαβητικό έλκος, σε ένα δάκτυλο του ποδιού του. Η πληγή δεν έλεγε να κλείσει και ο γιατρός, άρχισε να μιλάει για ακρωτηριασμό. 
Πρότεινα να δοκιμάσει  ένα κατάπλασμα με σύμφυτο-λιωμένα και μουλιασμένα φύλλα που τοποθετούνται πάνω στην πληγή και συγκρατούνται με έναν επίδεσμο. Εξήγησα στην γραμματέα μου, ότι όταν εφαρμόζεται τοπικά, το σύμφυτο, έχει μια εκπληκτική ικανότητα να επιταχύνει την επούλωση. Είχα βλέπετε και προσωπική εμπειρία. Ένα τραύμα μου αρνιόταν να επουλωθεί. Του έβαλα καταπλάσματα με σύμφυτο, και μέσα σε τέσσερις μέρες η πληγή, είχε εξαφανιστεί.
Αυτά για το σύμφυτο. Νομίζω ότι είναι αρκετά για να τραβήξουν τη προσοχή μας και να το δούμε σαν ένα σύμμαχο μας.
Εδώ οφείλω να προσθέσω ότι κάνοντας την έρευνα μου για το βότανο, και διαβάζοντας σχετικές μελέτες είδα ότι συστήνεται και ως αφέψημα για εσωτερική χρήση με σκοπό τη θεραπεία του γαστρικού και δωδεκαδακτυλικού έλκους, τη διαφραγματοκήλη. 
Το ίδιο είδα επίσης σε πληροφορίες και στο ίντερνετ από συγγραφείς που ασχολούνται με τη βοτανική θεραπευτική έλληνες και ξένους. 
Παρόλα αυτά καταλήγω να μην σας το προτείνω ως αφέψημα γιατί στην έρευνα μου μόνο ένας, ο dr Duke ο πλέον ειδικός, του οποίου και τις πληροφορίες εμπιστεύομαι , μας προειδοποιεί, να μην κάνουμε εσωτερική χρήση του βοτάνου γιατί το σύμφυτο περιέχει το αλκαλοειδές ΡΑ (pyrralizidine alkaloid) το οποίο έχει συνδεθεί με βλάβες στο συκώτι. Όπως είδαμε όμως πιο πάνω με την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του, το συστήνει και το εφαρμόζει ανεπιφύλακτα εξωτερικά ως κατάπλασμα, για την επούλωση των πληγών.
Πως μπορεί να εφαρμοστεί εξωτερικά
Μπορεί να εφαρμοστεί σαν κατάπλασμα, κομπρέσα ή αλοιφή. Αν υπάρχει κίνδυνος λοίμωξης, πρέπει να προσθέσουμε κι ένα αντιμικροβιακό βότανο όπως η εχινάκεια
Ζωή Κυροπούλου
mystikaomorfias


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα