Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΠΕΡΙ ΣΕΞ…

Γράφει η Βάλια Λεκκάκου10330273_1393549874265807_9143967286736824518_n
H σεξουαλικότητα είναι μέρος της ψυχοσωματικής μας υγείας, καθώς -ως εγκεφαλική λειτουργία στην «παράσταση» της ερωτικής συνεύρεσης- παίζει το ρόλο του μετατροπέα της επιθυμίας του ανθρώπου σε ερεθίσματα άλλων αισθήσεων.
Το φιλί απελευθερώνει χημικά μηνύματα και η αίσθησή του παρομοιάζεται με εκείνη της έντονης σωματικής άσκησης.
Δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν ότι το ποιοτικό σεξ δρα ως “φάρμακο”, θεραπεύοντας ακόμη και την ημικρανία. Ένας στους πέντε (βάση ποσοτικών μετρήσεων) αμέσως μετά την πράξη, σημειώνει μείωση στα συμπτώματα πονοκεφάλου και άλλων σωματικών παθήσεων.

Η διαχείριση των συναισθημάτων δεν είναι βέβαια εύκολη υπόθεση. Όσο καλός μαέστρος και αν είσαι, είναι δύσκολο να ενορχηστρώσεις όλα αυτά τα μουσικά όργανα μέσα σου (συναισθήματα), ιδιαιτέρως όταν είσαι ζευγάρι. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ψυχοσωματικών εκρήξεων και εκρήξεων θυμού, καταστάσεις οι οποίες καθόλου άγνωστες δεν παραμένουν στις μέρες μας, μιας και ο ψυχολόγος-σεξολόγος για πολλά από τα σύγχρονα ζευγάρια είναι ο γιατρός της διπλανής πόρτας πλέον (χωρίς ταμπού).
Το σεξ -εδώ και αιώνες- χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο «αντίδοτο» ψυχικής και σωματικής υγείας και ευεξίας. Σίγουρα, όχι άδικα. Την σκυτάλη στον αγώνα δρόμου συμπληρώνοντας, θα πάρουν οι βελονιστες, δίνοντας πληθώρα ιατρικών “bonus” στα σημεία, καθώς στην κινεζική ιατρική πολλά από τα ενεργειακά μας κανάλια περνούν από συγκεκριμένα μέρη του σώματος, όπως το πρόσωπο ο λαιμός, τα αφτιά, η μέση και το στήθος. Τα παραπάνω διεγείρονται με πλήθος τρόπων εγκεφαλικής προσέγγισης (μέσο λόγου) ή μέσο της σωματικής επαφής (άγγιγμα). Το σεξ, σαν σοβαρότατο επιχείρημα για τους πιο δύσπιστους, μπορεί να μας κάνει να μοιάζουμε ακόμη και δώδεκα χρόνια νεότεροι, ενώ θα μπορουσε να αποτελει θεραπεια ομορφιας, εφοσον στη διαρκεια της ερωτικης επαφης τα οιστρογονα στο γυνεκειο σωμα αυξανονται.
Το σεξ τεκμιρειωμενα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων και εμφάνισης μορφων καρκινου, ενώ ενενδυναμωνει σε ποσοστο 25% τους μυς του σωματος και βοηθα στην καλυτερη ποιοτητα υπνου.
Απολαύστε το λοιπόν!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα