Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ο Δεκάλογος της Λιτότητας στην Δίαιτα

organic Food (2)


Λιτότητα στην Δίαιτα, ή νηστεία; Τι είναι άραγε, αληθινά σημαντικό, σε σχέση με την διατροφή, για μια Πνευματική Ανάταση; Για να είναι ο άνθρωπος στην κατάσταση που είναι η ιδανική, για τον Νου και το Σώμα του, δηλ. για καλή υγεία και δυναμική μακροζωία; Σε ποιά κατάσταση χρειάζεται να βρίσκεται, στην δίαιτα, στην νηστεία ή στην Λιτότητα στην Δίαιτα; Για την Μακροζωία δεν θα αναφερθώ εδώ, γιατί αγγίζει εκτός από την φυσική και μετά-φυσική πλευρά, θα μείνω στην υγεία, που είναι φυσική, απαραίτητη και οφθαλμοφανής.
Σε ένα τραπέζι που ήμουν καλεσμένη, κάποιοι από την ομήγυρη, βρίσκονταν σε κατάσταση νηστείας, λόγω της επιβολής του θεού της εκκλησίας και κάποιοι σε κατάσταση δίαιτας, λόγω της επιβολής του θεού με την άσπρη μπλούζα. Σε κατάσταση Λιτότητας στην Δίαιτα, δεν βρισκόταν κανείς ούτε καν η γράφουσα, γιατί στο μενού υπήρχαν εδέσματα πραγματικοί θησαυροί διατροφής και άφησα την εγκράτεια για άλλες στιγμές που δεν κάνω κέφι να μαγειρεύω.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση, όπως ίσως καταλάβατε, είναι ο διαχωρισμός των τριών αυτών καταστάσεων, Δίαιτα, Νηστεία και Διατροφική Εγκράτεια ή Λιτότητα στην Δίαιτα. Είχε επικεντρωθεί η κουβέντα, στο εγώ (αρκετά χοντρούλης) δεν τρώω αυτό γιατί νηστεύω, ή εγώ δεν τρώω το άλλο (επίσης χοντρούλης) γιατί κάνω δίαιτα, η χοληστερίνη πετάει σαν χαρταετός και ο γιατρός φωνάζει, είπαμε η εγκράτεια απείχε από την παρέα και κανένας δεν αναφέρθηκε σε αυτήν. Εδώ, η απλή Παρατήρηση του Ολοφάνερου, ΝΑΙ … ΠΑΛΙ!!!- είναι που μου έδωσε μερικές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές απαντήσεις, για την φύση του ανθρώπου και των συμπεριφορών του και λεω να τις μοιραστώ μαζί σας.

Φωτογραφίες Eos Aurora
Εικόνες από την δική μας αγορά και φροντίδα, δυναμικής διατροφής
Στην Δίαιτα με σκοπό το χάσιμο κιλών και την καλυτέρευση της υγείας, (είναι ντροπή να μιλάμε για χάσιμο κιλών όταν άνθρωποι λιμοκτονούν, αλλά ας μην γίνω πολύ κακιά, ακόμη δεν άρχισα), συνήθως ο γιατρός -ναι υπάρχει και ειδική ειδικότητα, διατροφολόγος λέγεται- επιβάλει στον ασθενή να αποφεύγει τροφές αίματος, κόκκινα κρέατα, γαλακτοκομικά, τυριά, ζάχαρα, αλλαντικά, βούτυρα, τηγανιτά κλπ. με σκοπό το χάσιμο κιλών, λίπους δηλ. απόφραξη των αρτηριών, καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων, καλύτερη υγεία κλπ κλπ. κατά περίπτωση.
Όμως μόνο φαινομενικά ο άνθρωπος εύχεται την υγεία και την ευημερία, κατά βάθος αν μπορούσε να ακούσει αυτά που λέει στον εαυτό του θα άκουγε τραγωδίες πόνου και την αναμονή κάποιας συμφοράς που έρχεται, πιθανής κι απίθανης. Κοίτα γύρω σου το Ολοφάνερο, από την μία, άνθρωποι που τρέχουν στα γυμναστήρια για να χάσουν κοιλιές και προγούλια, ενώ το βράδυ στον καναπέ, στα μπαράκια, τρέφονται με τσιπς, κρέατα, τυριά, αλκοόλ και από την άλλη οι διάφοροι αθλητές επαγγελματίες και μη, που γυμνάζονται υπερβολικά και αφύσικα να τρέφονται με φάρμακα, ενέσεις τοξίνες. Ο τραγέλαφος του ανθρώπινου ζώου !!!
Στην δίαιτα επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και η ποσότητα των τροφών που καταναλώνονται. Όταν τελειώσει η δίαιτα, ο ασθενής, που τώρα έγινε καλά (!!!) μπορεί να επιστρέψει στην συνηθισμένη του διατροφή, αυτή την ίδια που τον έκανε άρρωστο (πολλά !!!!!!)
Στην Νηστεία με σκοπό την Πνευματική Ανάταση και εξαγνισμό της ψυχής συνήθως η θρησκεία, με εκπρόσωπο την εκκλησία επιβάλει στους πιστούς της, (η ίδια σας αποκαλεί πρόβατα – αμνούς) να απέχουν από κάθε τροφή αίματος, έτσι λένε !!! κομμένα λοιπόν τα κρέατα και κάθε ζωική τροφή, επιτρέπουν ελιές αλλά όχι λάδι, επιτρέπουν καλαμάρια, μπακαλιάρο, χταπόδι, αλλά όχι γαλακτοκομικά, απαγορεύονται τα αυγά αλλά όχι ο ταραμάς, δηλ. αυγά μπακαλιάρου, αυγοτάραχου και χαβιάρι !!! Τίποτα που να αφορά τις θρησκείες με τις εκκλησίες τους, δεν υπάγεται στην σφαίρα της Λογικής, το αντίθετο, πόσο μάλλον της Πνευματικότητας.
Η Ποσότητα της Διατροφής. Όσο για ποσότητα, ούτε λόγος, μπορούν οι νηστευτές να φάνε όσο θέλουν. Φυσικά επίσημα κάτι λένε και για την ποσότητα, αλλά οι ευτραφείς παπάδες και τα πιστά τετράπαχα πρόβατα, άλλα μας δείχνουν με την εικόνα τους. Αμφότεροι άρρωστοι σωματικά και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, σε άρρωστο σώμα, η ψυχή, αν υπάρχει, είναι κι αυτή άρρωστη.
Το ότι κάποια τροφή είναι καλή για τον οργανισμό, δεν σημαίνει, πως μπορείς να την καταναλώνεις σε άπειρη ποσότητα. Έχω δει ανθρώπους που τάχα και καλά νηστεύουν να τρώνε ένα τραπέζι τρόφιμα, συνήθως σαβούρες, αλλά όχι κρέας. Πέντε μερίδες μπακαλιάρο και μια κατσαρόλα φασολάδα, αλλά χωρίς κρέας ή τυρί !! Φυσικά και ΔΕΝ ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ γιατί η νηστεία έχει να κάνει ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ !!!
Κοίτα γύρω σου, υπάρχουν υπέρβαροι 25 χρόνων και έχουν το σώμα ενός γέρου, κακόγερασμένου, η πρησμένη κοιλιά, τα προγούλια, το περιττό λίπος, τα πρησμένα μάτια, η πλαδαρότητα του δέρματος, δείχνουν έναν άνθρωπο που αρνείται να ζήσει, έχει ήδη δηλώσει παραίτηση και θάνατο. Ένας άνθρωπος για να εξαθλιώσει το σώμα του σε τέτοιο βαθμό, πρώτα πρέπει να έχει σαπίσει τις Σκέψεις του, το Είναι του και να έχει κυριευτεί από το εγώ του, σε βαθμό μη αναστρέψιμο. Μετά σου μιλάει για νηστεία και για κάποιον παράδεισο, με πιλάφια, αγγέλους και ουρί που έχει συμφωνήσει να τον περιμένει, αν είναι καλό και υπάκουο γίδι.
Οι Σκεπτομορφές, ναι οι σκέψεις είναι μορφή και δεν το λέω εγώ, αλλά ένα σωρό επιστήμονες με κάμποσα Νομπέλ ο καθένας τους, που δημιουργούν οι σκέψεις ενός τέτοιου ανθρώπου, μοιάζουν με τα διαβολάκια της κόλασης, που οι αμνοί νηστεύοντας, ελπίζουν, εύχονται και προσεύχονται, να αποφύγουν. Έτσι γίνονται άνθρωποι ασήμαντοι, ψυχολογικοί νάνοι, πιο μικροί κι από έντομο. Περιφέρονται στον πλανήτη, σε αυτό το επίπεδο εξαθλίωσης, υποβάθμισης, και σε αυτό το επίπεδο ο άνθρωπος, έχει ήδη μπει για τα καλά στο μαντρί και είναι πρόβατο, και είναι γίδι, που μπορεί μόνο να προδώσει, να κατηγορήσει, να χλευάσει, να θρηνήσει, να χειραγωγηθεί.
Ξεχνάει πως ο υλικός κόσμος είναι απλά η αντανάκλαση των σκέψεων, των λέξεων και των συναισθημάτων του.
Αλλά σε κάποιες ελάχιστες στιγμές διαύγειας, ρωτάει, αφού οι σκέψεις, υλοποιούν γιατί οι δικές του σκέψεις δεν υλοποιούνται, γιατί αρρωσταίνει, γιατί υποφέρει, γιατί πονάει και γιατί πεθαίνει. Μα γιατί αυτό επέλεξε να κάνει. Μόνος του, Απολύτως Μόνος του. Ψάχνει μυστικά κρυμμένα και νόμους άγραφους που θα του δώσουν -κατά προτίμηση χωρίς ιδιαίτερο κόπο- χρήμα, υγεία, αθανασία και καλοπέραση. Μόνο ένα γίδι στο μαντρί φαντασιώνεται παραδείσους, αγνοώντας τον αετό ψηλά στον ουρανό, όταν κατά τύχη σηκώσει το κεφάλι του και τον δει, από την επίκληση, τις προσευχές, παρακλήσεις, επαιτείες προς τον ασήμαντο θεό του.
Μετά το πέρας της νηστείας, μπορούν να επανέλθουν τα γίδια του θεού, σε δολοφονίες ζώων και τροφές αίματος, ψοφίμια, γάλατα, τυριά, σάπια αλλαντικά και όλες τις τροφές-σαβούρες, που κατεβάζουν τον άνθρωπο, σωματικά και ψυχικά από εκεί που τον πήγε, η έστω και στραβή νηστεία. Μόνο μια θρησκεία, μπορούσε να εφεύρει τόσο μεγάλη βλακεία και μόνο πρόβατα στο μαντρί μπορούν να ακολουθούν έναν τσοπάνη, σε όποια παρανοϊκότητα τους επιβάλλει – υποβάλλει.
Η Λιτότητα στη ΔίαιταΣτην Εγκράτεια με σκοπό την Εγκράτεια, ο άνθρωπος που βαδίζει στο Πνευματικό μονοπάτι του πολεμιστή-ταξιδιώτη, γνωρίζει, χωρία καμιά επιβολή από κανέναν πέρα από την δική του θέληση, ότι η τροφή, σε κάθε της μορφή, είναι ένας μικρός θάνατος των κυττάρων και ότι σκοτώνει τα κύτταρα του σκοτώνει και την ψυχή του. Αν έχει ψυχή και αν ανήκει στους ελάχιστους ελεύθερους που ελέγχουν αυτοί οι ίδιοι το σώμα τους. Γνωρίζει πως χρειάζεται ένα σώμα υγιέστατο, για να κάνει την υπέρβαση και φροντίζει να το έχει. Βάζει στο στόμα του ΜΟΝΟ αυτό που ΜΟΝΟΣ του και χωρίς καμία επιβολή αποφασίζει.
Δεν τον αφορούν νηστείες και δίαιτες είναι αστεία και τα δύο, Γνωρίζει μετά από χρόνια και χρόνια ΔΡΑΣΗΣ πως… Το Είναι Το Σώμα Και Το Πνεύμα είναι Ένα και το αυτό. ΕΝΑ. Το Σώμα θα τον Ελευθερώσει, γιατί τα κύτταρα ξέρουν τον τρόπο, χρειάζεται να τα αφήσει να το κάνουν, χωρίς να φοβάται, με επίγνωση και θέληση, γι αυτό και η Λιτότητα στη Δίαιτα, είναι στάση ζωής, όπως και η σωστή αναπνοή.
Τι τρώει -αν και όταν- ο άνθρωπος της λιτότητας στη δίαιτα; Αν αποφασίσεις να γίνεις άνθρωπος της εγκράτειας, έστω και περιστασιακά, μην αντιγράφεις τις συνταγές τρόμου των TVσεφ της παράνοιας, αλλά με απλά φυσικά υλικά φτιάξε Διατροφή Δύναμης και γίνε αρχιτέκτονας του σώματός σου. Χωρίς σε καμία στιγμή να ξεχνάς, καθε στιγμή που βρίσκεσαι στην κουζίνα σου και δημιουργείς ή στον μπακάλη σου και ψωνίζεις, πως ότι έχει σχέση με την τροφή, βρίσκεται στα χαμηλότερα ενεργειακά κέντρα, στο πρώτο για την ακρίβεια και εσύ χρειάζεσαι τροφή Δύναμης. Τροφή που μετατρέπεται σε πολύτιμη Ενέργεια, για όλα τα ενεργειακά κέντρα. Να είναι δηλαδή, Ενεργειακά Δυνατή.
Αν αυτό το έχεις στον νου σου, τότε να ψωνίζεις με γνώμονα την ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Σώματος σου ΚΑΙ του Πνεύματος και δεν ψωνίζεις απλά για να φας. Εδώ θεωρώ πως κάνεις καθημερινό διαστοχασμό κι ελαφρά σωματική άσκηση. Σκέψεις, λεξεις, διατροφή, άσκηση, είναι μονόδορομος
Ο δεκάλογος που ακολουθεί, θα σου δωσει κατεύθυνση μπροστά στις βιτρίνες με τα τρόφιμα, όχι φυσικά των σουπερ μάρκετ, αλλά ενός ενημερωμένου μπακάλικου της γειτονιάς σου ή μιας λαικής με βιολογικά τρόφιμα. Να έχεις σαν σταθερό δεδομένο πως χρειάζεσαι ελάχιστα απ’ όλα όσα βλέπουν τα μμάτια σου.
Ο Δεκάλογος της Λιτότητας στην Δίαιτα.
  1. •Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. (όπως σε όλα άλλωστε)
  2. •Όλα βιολογικά ή από χωριό με φυσιολογικό τρόπο καλλιέργειας.
  3. •1 ημέρα την εβδομάδα μην δίνεις καμία τροφή στο σώμα σου. (υγρή η στερεή)
  4. •3 ημέρες την εβδομάδα φάε ΜΟΝΟ ΥΓΡΗ τροφή.
  5. •Κρεμμύδι ωμό σκόρδο και πιπεριές κέρατα ωμά σαν βασική διατροφή.
  6. •Ποτέ ανακάτεμα φρούτα με λαχανικά,
  7. •Ούτε ανακάτεμα ξινά φρούτα με γλυκά
  8. •Κάποια τρόφιμα είναι πλήρης διατροφή από μόνα τους και ωμά.
  9. •Οπωσδήποτε όλες τις τροφές, πικρές, αλμυρές, ξινές, γλυκιές, σε ισορροπία.
  10. Την ίδια παράλληλη, φροντίδα στις σκέψεις και τα συναισθήματα σου.
Αυτά σε γενικές γραμμές όταν βρίσκεσαι μπροστά στην επιλογή του, τι θα φάμε σήμερα, στο τι θα βάλεις στο τραπέζι σου, στο πως θα ταΐσεις τα παιδιά σου, για να μείνετε όλοι μαζί μακριά από γιατρούς, αρρώστιες, θάνατο. Αν σε αυτή την διατροφή προσέχεις τις σκέψεις, τις λέξεις και τα συναισθήματα σου, αντιλαμβάνεσαι ν’ ανοίγεται μπροστά σου, ένα μονοπάτι που μόνο οι άριστοι και οι εκλεκτοί μπορούν να το δουν και να το ακολουθούν.
Για την ποσότητα ούτε λόγος, καθημερινά ελάχιστη, μια δυο μέρες ακόμη λιγότερη δηλ. λιτότητα στη δίαιτα και κατά περιόδους πλήρης αποχή.
Ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, μπορεί να αναγεννηθεί, μόνο με μερική αποχή φαγητού, για μόλις τρεις μέρες, καθώς ενεργοποιεί τον οργανισμό να ξεκινήσει την παραγωγή νέων λευκών κυττάρων του αίματος, σύμφωνα με τους επιστήμονες.  Η αποχή και η εγκράτεια φαγητού, η αποκαλούμενη από τους αρχαίους Ελληνες Φιλοσόφους ως, λιτότητα στη δίαιτα, για μόλις τρεις ημέρες, μπορεί να αναγεννήσει ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα, ακόμα και σε ηλικιωμένους, βρήκαν οι επιστήμονες σε μια νέα «σημαντική ανακάλυψη» που περιγράφεται ως «αξιοσημείωτη».
Μια «νέα έρευνα» προτείνει, αυτό που γνωρίζουν ήδη όλοι οι μεγάλοι πνευματικοί δάσκαλοι – πολεμιστές, ότι όταν «υποφέρεις» από την πείνα, το σώμα βάζει μπρος τα βλαστικά κύτταρα στην παραγωγή νέων λευκών κυττάρων αίματος, τα οποία καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Σιγά τις νέες και «σοβαρές ανακαλύψεις», με τόσα εκατομμύρια που τους δίνουν, μόνο αυτά είναι ικανοί να «ανακαλύπτουν;»
Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας λένε ότι η «ανακάλυψη» είναι ιδιαίτερα επωφελής για αυτούς, που πάσχουν από βλάβες του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως οι ασθενείς με καρκίνο και ειδικά αυτοί που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.
Βοηθάει τους ηλικιωμένους ανθρώπους, που το  ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό, καθώς γερνούν, λόγω της ιδιαίτερα άσχημης διατροφής τους, με κρέατα και τα παράγωγα τους, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο για αυτούς να παλέψουν ακόμα και κοινές ασθένειες. Οι ερευνητές λένε ότι η λιτότητα στη δίαιτα«αντιστρέφει έναν αναγεννητικό διακόπτη» που προτρέπει τα βλαστικά κύτταρα να δημιουργήσουν καινούργια λευκά κύτταρα του αίματος, κατ’ ουσίαν, την αναγέννηση ολόκληρου του ανοσοποιητικού συστήματος.
«Δίνει το ΟΚ για τα βλαστικά κύτταρα να προχωρήσουν και να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση σε ολόκληρο το σύστημα», δήλωσε ο καθηγητής Valter Longo, Καθηγητής Γεροντολογίας και Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. «Τα καλά νέα είναι ότι το σώμα ξεφορτώνεται τα μέρη του συστήματος, στα οποία έχει προκληθεί βλάβη ή τα ηλικιωμένα, τα αναποτελεσματικά μέρη, κατά τη διάρκεια της λιτότητας στη δίαιτα
«Τώρα, εάν το σύστημα είναι βαριά  χαλασμένο από τη χημειοθεραπεία ή τη γήρανση, οι κύκλοι της λιτότητας στη δίαιτα μπορούν να παράγουν, κυριολεκτικά, ένα νέο ανοσοποιητικό σύστημα.»
Η παρατεταμένη λιτότητα στη δίαιτα, αναγκάζει το σώμα να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα της γλυκόζης και του λίπους, αλλά και διασπά ένα σημαντικό μέρος των λευκών αιμοσφαιρίων. Κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου της εγκράτειας, αυτή η εξάντληση των λευκών αιμοσφαιρίων επάγει αλλαγές που ενεργοποιούν τα βλαστικά κύτταρα με την αναγέννηση νέων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.
«Δεν θα μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι η παρατεταμένη λιτότητα στη δίαιτα θα είχε μια τέτοια αξιοσημείωτη επίδραση στην προώθηση των κυττάρων με βάση την αναγέννηση του αιμοποιητικού συστήματος. Όταν πεινάς ανυπόφορα, το σύστημα προσπαθεί να εξοικονομήσει ενέργεια, και ένα από τα πράγματα που μπορεί να κάνει για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι να ανακυκλώνει πολλά από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που δεν είναι απαραίτητα, ιδιαίτερα εκείνα που μπορεί να έχουν υποστεί βλάβη» είπε ο Δρ Longo.
«Αυτό που αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε, τόσο σε ανθρώπινη εργασία αλλά και των ζώων στο έργο μας είναι ότι ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων κατεβαίνει με την παρατεταμένη δίαιτα. Στη συνέχεια, όταν κάνετε εκ νέου επαναφορά στην τροφή σας, τα κύτταρα του αίματος επανέρχονται. Έτσι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε, λοιπόν, από πού προέρχεται όλο αυτό; Η αυστηρή εγκράτεια για 72 ώρες προστάτευσε επίσης τους ασθενείς με καρκίνο από τον τοξικό αντίκτυπο της χημειοθεραπείας.»
«Η χημειοθεραπεία, προκαλεί σημαντικές ζημιές στο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δείχνουν ότι η αυστηρή τροφική εγκράτεια, μετριάζει ορισμένες από τις βλαβερές συνέπειες της χημειοθεραπείας», είπε η ομο-συντάκτης της μελέτης Tanya Dorff, επίκουρη καθηγήτρια της κλινικής ιατρικής στο περιεκτικό κέντρο και το νοσοκομείο καρκίνου USC Norris.
Είναι απολύτως λογικό το να απέχουμε από το φαγητό για 72 ώρες και λιτότητα στη δίαιτα, ειδικά αν θέλουμε να έχουμε καλή υγεία και πνευματική ανάταση αλλά και δυνατό ανοσοποιητικό. Τώρα όμως, στην σύγχρονη εποχή της πείνας και της ένδειας, περιμένουμε να μας το πει, όταν το «ανακαλύψει» ο διαφθαρμένος επιστημονισμός, ο θεός με την άσπρη μπλούζα !!! αυτή είναι η κατάντια, η αρρώστια του ανθρώπινου ζώου.
Ιστορία μου αμαρτία μου, με την καλή έννοια! Η παντογνώστρια Βίκι λέει πως, πρώτοι οι Αιγύπτιοι, όπως μας πληροφορεί ο Ηρόδοτος, υποβάλλονταν σε νηστεία για θρησκευτικούς αλλά και για λόγους υγιεινής. Νήστευαν κυρίως στις μεγάλες εορτές της Ίσιδας. Από τους Αιγυπτίους η συνήθεια της νηστείας πέρασε στους Έλληνες και τους Εβραίους, από τους οποίους την παρέλαβαν αργότερα οι Χριστιανοί και Μωαμεθανοί.
Όπως συμβαίνει και με τον μοναχισμό, η νηστεία αποτελεί ανατολική συνήθεια. Στους αρχαίους ασιατικούς λαούς και στους Αιγυπτίους τη νηστεία την επέβαλλαν θρησκευτικοί λόγοι. Προκειμένου να ετοιμαστούν οι πιστοί για τη συμμετοχή τους σε θρησκευτικές τελετές ή για να τιμήσουν ή για να εξιλεώσουν κάποιο θεό έπρεπε να απόσχουν γενικά ή μερικά από τροφές.
Στους αρχαίους Έλληνες η νηστεία ήταν μάλλον περιορισμένη και μόνο από τους συμμετέχοντες στα διάφορα «μυστήρια» σε αντίθεση με τη λιτότητα στη δίαιτα που ήταν ιδιάζον γνώρισμα των Ελλήνων αλλά και των μεγάλων φιλοσόφων όπως για παράδειγμα, Ασκληπιός, Θαλής, Ηράκλειτος, Πυθαγόρης κλπ.
Την νηστεία ασκούσαν προπάντων οι ιερείς, οι βασιλείς και οι στρατηγοί προκειμένου να θυσιάσουν. Οι άλλοι και μάλιστα οι Αθηναίοι, νήστευαν μόνο κατά τις εορτές των «Ελευσινίων» και των Θεσμοφορίων για κάθαρση και εξιλασμό. Γενικά οι Έλληνες θεωρούσαν τη νηστεία ως δοκιμασία που συνέτεινε στη προσέγγιση του ανθρώπου στο «θείον» την «θέωση». Ιδιότυπες νηστείες είχαν επίσης καθιερώσει και θρησκευτικές και φιλοσοφικές σχολές και οργανώσεις όπως οι Ορφικοί και οι Πυθαγόρειοι.
«Ο λόγος μάς αναγκάζει με φρέσκο μυαλό και καινούργιο ζήλο να ασχοληθούμε με το μπαγιατεμένο θέμα της σαρκοφαγίας. Είναι δύσκολο βέβαια, όπως είπε ο Κάτων, να μιλάει κάποιος σε κοιλιές που δεν διαθέτουν αυτιά.» Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει ο Πλούταρχος το δεύτερο από τα δύο έργα του με τον κοινό τίτλο Περί Σαρκοφαγίας,[1] δύο λόγους πάνω στο ίδιο θέμα που απευθύνονται στον ακροατή με δύο μέρες διαφορά.
Ήδη από την αρχαιότητα, διαπιστώνουμε ένα φιλοσοφικό προβληματισμό και αρκετές επιστημονικές μελέτες για το ποια είναι η φύση των ζώων και ποια είναι η σχέση τους με τους ανθρώπους  με αποκορύφωμα τις αναφορές φανερές ή συγκεκαλυμμένες σχετικά με την αποχή από την κρεοφαγία είτε σε σχέση με την υγιεινή διατροφή είτε στα πλαίσια ενός απλού και απέριττου βίου.  Στον αντίποδα αυτής της άποψης υπήρχαν και φωνές, όπως αυτές των Στωικών φιλοσόφων που θεωρούσαν ότι τα ζώα είναι κατώτερα από τη φύση τους χωρίς νου και αισθήματα, δεν αισθάνονται πόνο και έτσι οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται και να τα δολοφονούν.
Πολλοί από τους φημισμένους αρχαίους φιλόσοφους όπως ο Πλάτωνας, ο Πλωτίνος, ο Εμπεδοκλής, ο Απολλώνιος, ο Πλούταρχος και ο Πορφυρός ακολουθούσαν τη χορτοφαγία. Επίσης πολλές από τις πρώτες μυστικιστικές θρησκείες, όπως οι Ορφικοί και οι Εσσαίοι, είχαν τη χορτοφαγία ως προαπαιτούμενο για τη μύηση. Αν μελετήσουμε προσεχτικά το Ιερό Ευαγγέλιο βλέπουμε ότι ο Θεός προόριζε τον άνθρωπο να είναι χορτοφάγος.
Στη Γένεση αναφέρει, «Ιδού σας έδωκα πάντα χόρτον κάμνοντα σπόρον, όστις είναι επί προσώπου πάσης της γης, και παν δένδρον, το οποίον έχει εν εαυτώ καρπόν δένδρου κάμνοντος σπόρον. Ταύτα θέλουσι είσθαι εις εσάς προς τροφήν…» (Γένεσις 1:29). Ακόμα και όταν ο θεός έδωσε στο Μωυσή τις δέκα Εεντολές υποδήλωνε υποχρεωτικά τη χορτοφαγία. Αν ακολουθείς την εντολή «Ου φονεύσεις» (Έξοδος 20:13), φυσικά προϋποθέτει ότι δεν πρέπει να τρώς κρέας, ψάρι, πουλιά και αβγά. Πώς μπορείς να λες ότι αγαπάς τον θεό και ότι είστε λάτρεις της δημιουργίας του, αν σκοτώνεις και τρώς τα πιο ταπεινά μέλη της οικογένειας του;
«Ίσως, θα έλεγε κάποιος ότι και από τα φυτά αφαιρούμε κάτι. Δεν είναι όμως το ίδιο, γιατί εκεί η αφαίρεση δεν γίνεται παρά τη θέλησή τους. Ακόμα και αν εμείς τα αφήσουμε ήσυχα, θα ρίξουν από μόνα τους τους καρπούς τους και εξάλλου η συγκομιδή των καρπών δε συνοδεύεται από την καταστροφή τους, όπως όταν δολοφονείς τα ζώα για να πάρεις την σάρκα τους. Πρέπει λοιπόν ν’ αποφεύγουμε τις θυσίες ζώων. Έτσι και αλλιώς όλα ανήκουν στους θεούς, δικοί μας φαίνεται να είναι οι καρποί. Γιατί εμείς τους σπέρνουμε, τους φυτεύουμε και τους μεγαλώνουμε με τις υπόλοιπες φροντίδες. Πρέπει λοιπόν να προσφέρουμε θυσίες απ’ τα δικά μας και όχι απ’ τα ξένα.»
«Πολύ συχνά, ο λόγος του ανθρώπου και σκέψη του, είναι η σκέψη των κατοχών και των στοιχειακών του σώματος αντί για τη σκέψη και το λόγο της ίδιας της ψυχής. Ωστόσο, ο άνθρωπος πρέπει να γίνει κύριος των κατώτερων στοιχείων του και να οργανώσει τη φυσιολογία του βάσει ενός ανώτερου οράματος, αντί να ελέγχεται από κατώτερες ωθήσεις και θελήσεις, που μόνο σε παρακμή, φθορά και τελικά στο θάνατο οδηγούν.
Η διατροφή λοιπόν πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα, να γίνει πιο φυσική καταρχήν, και προοδευτικά όλο και λιγότερο πυκνή, περισσότερο υγρή και πιο αιθερική. Μετά την αποβολή όλων των ζωικών τροφών απ’ τη διατροφή του, οι οποίες κρατούν το σώμα και το νου σε πολύ χαμηλή, ζωική δόνηση, και άρα με πολλές προσκολλήσεις, εγωισμούς, μηχανιστικές αντιδράσεις και πάθη, κατόπιν πρέπει να επιστρέψει στην φυσική φυτική διατροφή, με όλο και λιγότερες αφύσικα μαγειρεμένες και επεξεργασμένες τροφές.»
Αυτό λοιπόν που χρειάζεται να ξέρουμε, για να δράσουμε ανάλογα, είναι πως η χημεία των τροφίμων του σουπερ μάρκετ δεν είναι συμβατή με τον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν περιέχουν τις βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα κλπ που ο οργανισμός αναγνωρίζει ως θρεπτικά χημικά στοιχεία για να ζήσει υγιής. Οι τροφές που χρησιμοποιούν για να τρέφονται οι υγιείς στον νου άνθρωποι, είναι όχι οι τάχα γευστικές, όμορφες χρωματικά (ομοιόμορφες κόκκινες ντομάτες π.χ.) που έχουν αρνητικά (-) ως προς την επιβίωση του χημικά στοιχεία, αλλά οι γευστικές με την θετική (+) ως προς την επιβίωση του τροφές που παρέχουν στον οργανισμό του την χημεία (βιταμίνες, μέταλλα κλπ.) που χρειάζεται για να είναι υγιής, δυνατός, γεμάτος ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
H καλύτερη επιλογή τροφών. Κάθε  μπουκιά που τρώμε, κάθε κίνηση και ήχος που κάνουμε με το στόμα μας, επικαλείται τη δόνηση, την ενέργεια και τη μνήμη του σύμπαντος. Ακούγεται λίγο τρελό; Δεν είναι καθόλου, σύμφωνα με την Πνευματική αντίληψη. Η σωματική και ψυχική υγεία εξαρτώνται απόλυτα από τον αέρα που αναπνέουμε, από την τροφή που τρώμε και από τους ήχους που ακούμε γύρω μας. Τι από όλα αυτά είναι στη σημερινή εποχή φυσικό; Τα φρούτα; O αέρας; O ήχος της φύσης; Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα τσάγια, όλες οι τροφές και ιδιαίτερα αυτές που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς, όπως τα βότανα, είναι άκρως επιρρεπή στα ενεργειακά και δονητικά πεδία.
O θόρυβος καταστρέφει. Το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να καταστρέψει τη μνήμη της τροφής, όσο και αν ακούγεται απίστευτο. O θόρυβος που προκαλείται από τα ψυγεία, τα μίξερ, τις κουζίνες και άλλες ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να μεταλλάξει την ενεργειακή δομή της τροφής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα