Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Δείτε πόσες μπουκιές χρειάζονται τη μέρα για να αδυνατίσετε!

Δείτε πόσες μπουκιές χρειάζονται τη μέρα για να αδυνατίσετε!

Ένα πρωτότυπο gadget που μοιάζει με ρολόι μετρά κυριολεκτικά τις... μπουκιές σας και είναι ο νέος σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα. Ονομάζεται Bite Counter και δημιουργήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Κλέμσον της Νότιας Καρολίνας.

Το Bite Counter υπολογίζει τις συνολικές ποσότητες φαγητού που καταναλώνουμε, καταγράφοντας τις κινήσεις του χεριού προς το στόμα.


bitecounter
Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως 100 μπουκιές την ημέρα είναι ιδανικές για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο αδυνάτισμα.

Στο πλαίσιο της μελέτης που πραγματοποίησαν, παρακολούθησαν 77 εθελοντές για δύο εβδομάδες. Κατά μέσο όρο, ο αριθμός των θερμίδων σε κάθε μπουκιά ήταν 17 για τους άνδρες και 11 για τις γυναίκες. Υπολόγισαν λοιπόν πως οι 100 μπουκιές αντιστοιχούν περίπου σε 1.700 θερμίδες για τους άνδρες και 1.100 για τις γυναίκες, αριθμός που μπορεί να εγγυηθεί την απώλεια βάρους.

Πιλοτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το ίδιο πανεπιστήμιο έδειξε ότι όσοι έχουν επίγνωση της ποσότητας φαγητού που καταναλώνουν είναι πιο πιθανό να καταφέρουν να χάσουν τα περιττά κιλά, σε σύγκριση με όσους δεν υπολογίζουν τις μπουκιές τους.

Η ερευνητική ομάδα σκοπεύει να εξελίξει το Bite Counter ώστε να μπορεί να μετρά την ταχύτητα κατανάλωσης φαγητού, υπολογίζοντας πόσος χρόνος μεσολαβεί ανάμεσα στις μπουκιές. Η ταχύτητα με την οποία καταναλώνουμε το φαγητό μας είναι σημαντικός παράγοντας για τον έλεγχο και τη διαχείριση του βάρους, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Όταν τρώμε αργά μπορούμε να χωνέψουμε πιο εύκολα, ενώ μειώνεται ο κίνδυνος γαστρικής παλινδρόμησης των οξέων και απορροφώνται καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα