Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Πανσέληνος στον Υδροχόο – Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Η Πανσέληνος της 10ης Αυγούστου του 2014 πέφτει στις 18º του Υδροχόου. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αλλά ντροπαλή Σελήνη, ήσυχα δελεαστική, που σηματοδοτεί τη διατήρηση της αξιοπρέπειας μέσω των πιο τραυματικών καταστάσεων. Όσοι επηρεαστούν περισσότερο από αυτή την Πανσέληνο, αυτό ακριβώς θα πρέπει και να πράξουν: να διατηρήσουν τον αυτοσεβασμό τους, όσο επώδυνες κι αν είναι οι καταστάσεις που θα βιώσουν, αφού οι όψεις που συνοδεύουν την Πανσέληνο είναι αρκετά δύσκολες.

Η Πανσέληνος στον Υδροχόο είναι η ταλάντευση, προκειμένου να επιτευχθεί η ισορροπία παραμένοντας κανείς πιστός στον εαυτό του, και αποφασίζοντας ποιος θα είναι ο δικός του ρόλος στη μελλοντική διαμόρφωση των πραγμάτων.

Αυτό που ξεχωρίζει στο χάρτη της αυγουστιάτικής πανσελήνου είναι η γωνία Ήλιου-Σελήνης με τον Κρόνο (στο Σκορπιό). Αυτό το ενεργοποιημένο Τ-τετράγωνο γίνεται σε σταθερά ζώδια. Υπάρχουν εντάσεις που τραντάζουν συθέμελα ό,τι είναι βαθιά ριζωμένο και εδραιωμένο, και οδηγούν σε αλλαγές μέσα-έξω. Το Τ-τετράγωνο μπορεί να εκφραστεί ως αναγνώριση της ανάγκης για νέες εμπειρίες, πολλά υποσχόμενα οράματα και γενικό μετασχηματισμό. Και με τον Κρόνο στην εικόνα, το πιθανότερο είναι πως ο μετασχηματισμός αυτός αφορά τη ψυχή.

Έτσι, η Πανσέληνος μπορεί να απελευθερώσει ψυχικές ενέργειες, που κραυγάζουν ότι θέλουν απεγνωσμένα αέρα για να αναπνεύσουν και να θεραπευτούν. Ο Υδροχόος μοιάζει σαν μια αναπάντεχη αύρα δροσιάς μια αποπνικτικά καυτή καλοκαιρινή μέρα. Είναι ο κρυφός άσος στο μανίκι, η επαναστατική κίνηση-έκπληξη που έρχεται ακριβώς στο μέσον της μάχης. Ή ένα αναπάντεχο γεγονός που σας ξυπνά από το λήθαργο που προτιμούσατε να βρίσκεστε.

Αποτελεί την ευκαιρία να κάνετε την προσωπική σας εξέγερση ενάντια στους συμβιβασμούς, να υιοθετήσετε καινούργιες ιδέες, να αποκτήσετε περισσότερη ελευθερία και να αποτινάξετε βαθιά ριζωμένες συνήθειες που μοιάζουν με ηθελημένη λοβοτομή.

Τα θετικά vibes του Υδροχόου απορροφώνται ευκολότερα από ένα ανοιχτό μυαλό, και μάλλον ήρθε η ώρα για ριζική αναβάθμιση στον τρόπο σκέψης σας. Ο Υδροχόος έχει δύο κυβερνήτες – τον Ουρανό και τον Κρόνο. Ο Ουρανός είναι η εξελικτική παρόρμηση, και ο Κρόνος μας δείχνει πώς να στήσουμε σωστά την κατάσταση.

Το να αναγνωρίζουμε, ότι ο τρόπος με τον οποίο οργανώνουμε και αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα που βιώνουμε χρειάζεται επειγόντως ρεκτιφιέ, είναι απελευθερωτικό. Αν νιώθατε πως βρίσκεστε σε αδιέξοδο και στασιμότητα, ετοιμαστείτε για απρόσμενες ανατροπές!

 

Οι όψεις της Σελήνης καθαυτές έχουν να κάνουν με την εξισορρόπηση. Η αντίθεση Σελήνης- Ερμή εκδηλώνεται ως μια εσωτερική μάχη ανάμεσα στο λογικό νου και το ένστικτο. Όμως η ανησυχία που γεννά η όψη, δημιουργεί μια ρευστή κατάσταση που προσομοιάζει με την κίνηση των νερών στην παλίρροια. Εκπέμπει μια ενέργεια πολύ δημιουργική και αυτοκαθαρτική, με μια τεράστια ανάγκη να επικοινωνήσει τις διακυμάνσεις των διαθέσεών της σε ένα ευρύτερο κοινό.

Η Σελήνη σε αντίθεση με τη Λίλιθ: Η Σελήνη και η Λίλιθ είναι πολικά αντίθετα, και κάτω από μια όψη αντίθεσης μπορεί να καταλήξουν να ακυρώσουν η μία την άλλη. Μια επιτυχημένη ισορροπία μεταξύ τους θα σήμαινε, ότι η Σελήνη μπορεί να συγκρατήσει τη Λίλιθ από το να παρεκκλίνει της πορείας της, και η τολμηρή Λίλιθ να συντρίψει μερικές από τις τελματώδεις συνήθειες της Σελήνης. Ωστόσο, ο Κρόνος είναι κριτής σ΄αυτήν την εξισορρόπηση, καθώς ο Ήλιος «καίει» τη Λίλιθ σε σύνοδο με τον Ερμή.

Η Σελήνη σε τετράγωνο με τον Κρόνο μας κάνει να ωριμάζουμε βιαστικά, ενώ βαθύτερα, πίσω από την πανοπλία του Κρόνου κρύβεται ένα πολύ εγωκεντρικό παιδί, που ζητά απεγνωσμένα να πάρει. Ωστόσο, με αυτή τη σκληρή Σούπερ Σελήνη απεχθανόμαστε να φανερώσουμε τις εύθραυστες πλευρές του χαρακτήρα μας, έτσι το μεγαλύτερο διάστημα του Αυγούστου θα δείχνουμε πολύ δυνατοί, ανθεκτικοί, ικανοί και πάνω απ ‘όλα ανεξάρτητοι.

Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Κρόνο, ωστόσο, θα μας κάνει να αισθανθούμε πως δίνουμε εξετάσεις και υφιστάμεθα κριτική. Επίσης, σ΄αυτή την Πανσέληνο μπορεί να νιώσουμε πως έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις και δυσκολίες να ξεπεράσουμε. Την ίδια στιγμή, θα νιώσουμε την ανάγκη να φορέσουμε ένα προσωπείο γενναιότητας και να περιγελάσουμε στωικά τη δύσκολη στιγμή. Το «περιτύλιγμα» μπορεί να είναι λαμπερό, όμως κάτω από αυτό κρύβεται λύπη. Αυτό το μέτρο αντίδρασης, όμως, μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ώσπου να νιώσουμε τουλάχιστον λιγότερο συναισθηματικοί και ευάλωτοι. Άλλωστε, δεν θέλουμε να χάσουμε την υπόληψή μας. Αυτό που σίγουρα πρέπει να αναρωτηθούμε είναι το εξής: Είμαστε σε επαφή με την πραγματικότητα; Υπάρχει επαρκής δομή και πειθαρχία στα σχέδιά μας ώστε να διαρκέσουν; Ποιες είναι οι συνολικές ευθύνες που θα πρέπει να αναλάβουμε; Ανεξάρτητα από το πόσο βαρετό, δυσάρεστο ή απογοητευτικό μας φαίνεται αυτή τη στιγμή αυτό που επιδιώκουμε, είμαστε ακόμα σε θέση να το πετύχουμε;

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ερμή μπορεί να μας δυσκολεύει να ακουστούμε ή να μας πάρουν σοβαρά υπόψη. Για να κερδίσουμε την προσοχή, ίσως καταφύγουμε σε λεκτικές ανοησίες, καμιά φορά ακραίες. Τα ανέκδοτα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένας πρώτης τάξεως μηχανισμός άμυνας στο Τ-τετράγωνο του Κρόνου, και να χαλαρώσουν την ένταση και τη βαριά ατμόσφαιρα που συνεπάγεται.

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τη Λίλιθ θα εκφραστεί ως ένα αίσθημα εξορίας του «εγώ» μας από το κυρίαρχο πατριαρχικό σύστημα. Η βία της ανδρικής εξουσίας μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο αισθητή μέσα στις σχέσεις, ή να εκφραστεί μέσα από συμπεριφορές που διαιωνίζουν την παραδοσιακή αρσενική εξουσία. Κι όσο πιο βρίσκεται η Λίλιθ στον Ήλιο, τόσο περισσότερο το θηλυκό θα νιώσει ότι επισκιάζεται από την πατριαρχία.

Κάντε ένα βήμα πίσω και να μην αντιδράσετε, όταν θα σας έρχονται τα «βέλη» από εκεί που υποτίθεται πως δεν το περιμένατε. Να είστε δυναμικοί, αλλά όχι αντιδραστικοί. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να είστε και αποτελεσματικοί. Δεν έχετε κανέναν έλεγχο πάνω στο τι λένε ή τι κάνουν οι άλλοι. Η δύναμή σας βρίσκεται σε ό,τι σκέφτεστε ή κάνετε εσείς.

  • Τι πρέπει να αλλάξετε;

  • Τι έχετε ανεχθεί;

  • Τι βοηθά την ισορροπία σας;

Ο Κρόνος και ο Ουρανός σχηματίζουν μια τεταμένη, δύσκολη όψη. Η ενέργεια που εκλύει η όψη μπορεί να σας δημιουργήσει ένταση. Ο μισός εαυτός σας θέλει να είναι ελεύθερος να αλλάξει. Ο άλλος μισός, όμως, ίσως φοβάται να αναλάβει δράση. Η ασυμφωνία που έρχεται ως αποτέλεσμα, δημιουργεί πρόσθετο άγχος.

Η σούπερ Σελήνη στον Υδροχόο θέλει να ενδιαφερθείτε περισσότερο για τον εαυτό σας. Αυτές οι μέρες είναι λίγο παρανοϊκές. Δεν ξέρει κανείς τι να περιμένει στην επόμενη στροφή, και είναι εύκολο να χάσει τις ισορροπίες του. Κάντε λοιπόν, ότι βοηθά τις ισορροπίες σας να μην διαταραχθούν. Χρησιμοποιήστε τη διαίσθησή σας. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας, περισσότερο από την ανάγκη σας για την έγκριση και στήριξη των άλλων. Ενισχύστε τα όριά σας. Μην απομακρύνεστε από τον εαυτό σας, αλλά αποδεχτείτε τον όπως ακριβώς είναι. Γιατί το στήριγμά σας, είναι ο εαυτός σας. Ο κύριος στόχος είναι να αναλάβετε την ευθύνη για τις επιλογές, τις συναισθηματικές αντιδράσεις, τις αντιλήψεις, και το πού ακριβώς βρίσκεστε εσείς, αντί να ρίξετε το φταίξιμο σε κάτι ή κάποιον άλλο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ψυχικής «συμπίεσης», θα μπορέσετε να βγάλετε τον πυρήνα της αλήθειας προς τα έξω, αντί να την αρνείστε πεισματικά. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, αν επιθυμείτε να εξελιχθείτε και να θεραπευτείτε.

Είναι πιθανό να αισθάνεστε συναισθηματικό βάρος, κι ένα «φρενάρισμα» από φόβους και αγωνίες που σας εμποδίζει να αναλάβετε διεκδικητική δράση, καθώς έρχονται ξανά στο προσκήνιο παλιές και επαναλαμβανόμενες αναστολές σας.

Κατά την Πανσέληνο στον Υδροχόο, ίσως κάποια «καυτά» θέματα αναφλεγούν ή φτάσουν στην αιχμή τους. Και τότε θα πρέπει να γίνουν κάποιες σοβαρές επιλογές και θα χρειαστεί θάρρος να τις στηρίξετε.

Αν πάρετε κατάκαρδα οδυνηρά συναισθήματα, που τρέφονται από το δράμα και ταυτίζονται με τον πόνο, τότε ναι, έχετε πρόβλημα. Αν, όμως, τα αντιμετωπίσετε με συμπονετική προοπτική, υπομονή, διορατικότητα αλλά και την επιθυμία να γνωρίσετε τη φύση του πόνου τόσο βαθιά, ώστε να οδηγηθείτε μπροστά στην πόρτα της ελευθερίας σας από αυτόν, τότε έχετε κάνει ήδη το πρώτο βήμα στο δρόμο προς την απελευθέρωση.

Δεν χρειάζεται να αποστρέψετε το βλέμμα από ό, τι πονάει ή ό, τι εμφανίζεται αρνητικό. Μ΄αυτή η τακτική απλώς η οδύνη καταχωνιάζεται στις σκιές, έτοιμη να επιστρέψει μια άλλη ημέρα. Μπορείτε αντ΄αυτού να την κοιτάξετε με γενναιότητα, να την αισθανθείτε, να την αντιμετωπίσετε συμπονετικά, και τελικά να τη θεραπεύσετε.

Κάθε εσωτερική αντίσταση που συναντάμε κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου, παρέχει μια ένδειξη για το πού να εστιάσουμε την προσοχή μας. Κι αν μπορέσουμε να εφαρμόσουμε μια μέθοδο διεισδυτικής συνειδητοποίησης και να κρατήσουμε μια στάση αμφισβήτησης, τότε θα δούμε να ξεδιπλώνονται οι βασικές πεποιθήσεις που διατηρούν αυτή μας την αντίσταση. Έτσι, η θεραπεία αρχίζει με την αναγνώριση του εσωτερικού μας πόνου, και την προθυμία ούτε μεν να τον αγνοήσουμε, αλλά ούτε και να παραπαίουμε στη θέα του: συμπόνια και αντοχή ισόποσα, θα μας οδηγήσουν έξω από το λαβύρινθο του νου και των συναισθημάτων μας, στο φως της καθαρής αλήθειας και της σοφίας.

Η πανσέληνος είναι μια στιγμή που σηματοδοτεί τις καταλήξεις, τα φινάλε, τις ολοκληρώσεις, το κλείσιμο ενός κύκλου. Κάθε κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά, που δεν λειτουργεί, που απειλεί να λάβει κακή ή ακόμα χειρότερη τροπή, που ήταν γεμάτη από μπλόφες και ανούσια καυχήματα αντί για ουσία, πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Και η καλύτερη στιγμή είναι τώρα!



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα