Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Απώλεια βάρους με θετική σκέψη και δέκα “υπερτροφές”

Απώλεια βάρους με θετική σκέψη και δέκα «υπερτροφές»Όποιος έχει επιχειρήσει έστω μια φορά να κάνει δίαιτα έχει καταλάβει ότι η ψυχολογία είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην προσπάθειά του, αν όχι το πιο σημαντικό. Δουλεύουν, όμως, οι διαιτολόγοι και διατροφολόγοι πάνω σ’ αυτό αντί να παρουσιάζουν συνεχώς λίστες με φαγητά και προϊόντα που πρέπει να καταναλώνουμε και άλλα που δεν πρέπει; Η Αμερικανίδα Λούσι Ντάνζιγκερ, η οποία ομολογεί δημοσίως ότι σιχαίνεται τις δίαιτες, είναι αυτή τη στιγμή η πιο πετυχημένη συγγραφέας βιβλίου για δίαιτα στις ΗΠΑ! Κι αυτό διότι προσπάθησε να δει όλη τη διαδικασία από τηνθετική της πλευρά, αυτή της ψυχολογίας.
Η Ντάνζιγκερ πρόσφατα έγραψε το βιβλίο “The Drop 10 Diet”, το οποίο κάνει θραύση στην Αμερική, διότι βλέπει τη δίαιτα από τη θετική της πλευρά. Ο τρόπος; «Όλα τα βιβλία και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις δίαιτες ασχολούνται με τον άνθρωπο που θέλει να κάνει δίαιτα σαν ασθενή και τη δίαιτα ως θεραπεία. Τα βιβλία είναι γεμάτα όχι μόνο από τροφές που πρέπει να τρώμε, αλλά και πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε π.χ. να πηγαίνουμε για μια μπύρα με συναδέλφους μετά τη δουλειά ή να τρώμε ένα σνακ το βράδυ. Όταν, όμως, κατευθύνουμε τη σκέψη κάποιου στο να μην κάνει κάτι, το κάνουμε πιο επιθυμητό στο υποσυνείδητό του.
Έτσι κι αυτός νομίζει ότι στερείται πράγματα και υποφέρει. Απώλεια βάρους με θετική σκέψη και δέκα «υπερτροφές»Η συνέπεια όλης αυτής της ψυχολογίας είναι να σταματάει τη δίαιτα πριν φτάσει στο επιθυμητό βάρος και να παίρνει κιλά πιο εύκολα από πριν, αφού νιώθει… ελεύθερος».
Η Ντάνζιγκερ, ως εκδότρια του περιοδικού Self που ασχολείται με την αυτοβελτίωση σε όλους τους τομείς, τονίζει ότι έχει πάνω από 500 λίστες για δίαιτες στο συρτάρι του γραφείου της, αλλά δεν προτείνει καμία. Αντιθέτως, στο βιβλίο της περιγράφει την προσωπική της εμπειρία, να επικεντρωθεί σε τροφές που της άρεσαν και κάνουν καλό στον οργανισμό. Να δώσει, δηλαδή, μια θετική αύρα στην υπόθεση δίαιτα, ώστε να μπει στη συνείδηση του αναγνώστη σαν κάτι θετικό κι όχι αναγκαστικό, που του στερεί τις απολαύσεις της ζωής…
Η διατροφή της Ντάνζιγκερ, όπως η ίδια τονίζει στο βιβλίο της, βασίζεται σε δέκα «υπερτροφές». Μην πάει το μυαλό σας σε κότζι μπέρι ή ιπποφαές ή άλλα «ψαγμένα» προϊόντα, που μπαίνουν σιγά-σιγά στη ζωή μας, αλλά σε προϊόντα καθημερινά, που τα βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ και μανάβικα της γειτονιάς μας, και τα οποία δεν ελέγχουν μόνο το βάρος μας, αλλά δυναμώνουν και τον οργανισμό μας.
  1. Απώλεια βάρους με θετική σκέψη και δέκα «υπερτροφές»Μούρα: Μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα… πολυεργαλεία του οργανισμού. Κάνουν τα πάντα, από το να πολεμούν τις καρκινογενέσεις μέχρι να μειώνουν τη χοληστερόλη.  Μπορούμε να το καταναλώσουμε σαν φρούτο μετά από κάθε γεύμα.
  2. Σολωμός: Πλούσιος σε Ω-3 και πρωτεϊνες, θεωρείται ιδανικός για να ελέγξει τις παθήσεις που αφορούν την καρδιά μας. Ένα γεύμα με σολωμό μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει ένα γεύμα με κρέας στην διατροφική μας εβδομάδα.
  3. Αυγά: Οι περισσότεροι τα αποφεύγουν, όμως ένα γεύμα με αυγά το πρωί κρατάει την πείνα σε πολύ χαμηλά επίπεδα για πολλές ώρες και μας αποτρέπει από το να αναζητήσουμε κάθε είδους… επικίνδυνα σνακ στο γραφείο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  4. Αμύγδαλα: Ιδανικό σνακ ανάμεσα σε γεύματα, αρκεί να περιορίζουμε την κατανάλωση στα περίπου 10 τη φορά. Οι περισσότερες δίαιτες συνιστούν να τα αποφεύγουμε λόγω των πολλών θερμίδων που δίνουν, ωστόσο η κατανάλωσή τους μας δίνει πολύτιμη ενέργεια και μας κρατάει χορτάτους.
  5. Πράσινο τσάι: Η ενυδάτωση του οργανισμού μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δίαιτα. Με το παραδοσιακά αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι κερδίζουμε, επίσης, τη βελτίωση του μεταβολισμού μας.
  6. Μπρόκολα: Ένα μεσαίο μπρόκολο περιέχει μόλις 30 θερμίδες, κι όμως είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνες. Μπορούμε να καταναλώσουμε μεγάλες μερίδες, ειδικά όταν νιώθουμε άδειο το στομάχι μας.
  7. Απώλεια βάρους με θετική σκέψη και δέκα «υπερτροφές»Σιτηρά: Από το ρύζι ως το καλαμπόκι, μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την πείνα και μας γεμίζουν πρωτεΐνες, οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξη και συντήρηση του μυϊκού συστήματος.
  8. Γιαούρτι: Χαρακτηριστικό… αξεσουάρ σε πολλές δίαιτες. Και όχι άδικα: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν γιαούρτι καθημερινά καίνε περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι όσες το αποφεύγουν.
  9. Φασόλια: Στο βιβλίο αναφέρονται ως… μαγικά φρούτα! Κι αυτό διότι όσο περισσότερα τρως τόσο περισσότερο βάρος χάνεις. Όλοι οι τύποι των φασολιών είναι και απαραίτητοι και χρήσιμοι σε μια ισορροπημένη δίαιτα και επίσης δυναμώνουν τους μύες σαν το κρέας.
  10. Μαύρη σοκολάτα: Μπορεί οι δίαιτες να αποφεύγουν τη σοκολάτα όπως ο διάβολος το λιβάνι, όμως η μαύρη σοκολάτα είναι ένα… ελεγχόμενο γλυκό που μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας για να μην νιώθετε στέρηση. Εκτός του ότι έχει λιγότερες θερμίδες απ’ οτιδήποτε άλλο, βοηθάει τον μεταβολισμό σας. Το μυστικό στην κατανάλωσή της είναι να την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και να καταναλώνουμε ένα ανά δίωρο…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα