Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΡΕ, ΓΑΜΩΤΟ


Αυτός ο Άνθιμος, ο μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης δεν βάζει γλώσσα μέσα. Κι τι λέει; Τη μία ανοησία μετά την άλλη. Είμαι σίγουρος ότι η αγωνία του παπά δεν είναι να μεταδώσει κάτι σοβαρό, κάτι σημαντινό στο “ποίμνιό” του, όσο κάτι να πει που θα κάνει το γύρο στα μήντια. Ο άνθρωπος του Θεού ψοφάει για δημοσιότητα.
Ποιο ήταν το τελευταίο του, με το οποίο και στον πιο κουτό αποδεικνύεται ότι ο Άνθιμος είναι ένας τίποτας. Ένας της πλάκας σαν δημόσιος σχολιαστής.
Φοβερά πράγματα. Γίνεται της τρελλής, λέει ο κύριος Άνθιμος για να βρουν τον τάφο του,Μεγάλου Αλεξάνδρου, γιατί;
Για να τιμήσουμε τα οστά του. Αν τον είχαν κάψει τον γιο του Φίλιππου, όπως θέλει να καίει τους νεκρούς ο δήμαρχός μας, ο Μπουτάρης, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τα κόκκαλα του Αλέκου, ακόμα κι αν βρίσκαμε τον τάφο του.
Στα λέει αυτά αξιωματούχος της Εκκλησίας. Πράγματα γελοία λόγια. Εντελώς. Κατ' αρχήν δεν είναι ο Μπουτάρης που θέλει την καύση των νεκρών. Ποιος είναι ο δήμαρχος, ένας εκλεγμένος είναι, άρα υποχρεώνεται να κάνει αυτό που θέλει ο κόσμος. Κάποιοι επιθυμούν να τους κάψουν όταν πεθάνουν. Όπως και οι συγγενείς τους.
Πέρα απ' αυτό. Ποιος ασχολείται με τα κόκκαλα. Ο Αλέξανδρος είναι αυτός που είναι, δεν τον ορίζουν τα οστά του. Γιατί να μην προσκυνώ το  πνεύμα κάποιου μεγάλου, τις πράξεις του, τις σκέψεις του και να ασχολούμαι με τα οστά του;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα