Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Οι Ξηροί Καρποί βελτιώνουν την Ρύθμιση του Διαβήτη

Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη. Οι ξηροί καρποί, που προέρχονται από δέντρα, όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φυστίκια κ.α. έδειξαν σε πολλές μελέτες ότι βελτιώνουν την ρύθμιση του σακχάρου. 
Στις 30 Ιουλίου, δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS One, μια ανάλυση 11 μελετών από 5 διαφορετικές χώρες που ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό, η οποία έδειξε ότι τόσο η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, όσο και το σάκχαρο νηστείας ήταν χαμηλότερα σε αυτούς που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς.

Η ευεργετική δράση των ξηρών καρπών στην ρύθμιση του σακχάρου οφείλεται στο γεγονός, ότι οι ξηροί καρποί περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και Ω-λιπαρά οξέα, που όλα βελτιώνουν τον μεταβολισμό. 
Η λήψη σε καθημερινή βάση 55 γραμμαρίων ξηρών καρπών, δηλαδή μισή κούπα, μπορεί να βελτιώσει το σάκχαρο και όχι μόνο. Παρατηρήθηκε ότι επίσης βελτιώνεται η αρτηριακή πίεση, πέφτει η κακή χοληστερίνη LDL, ανεβαίνει η καλή χοληστερίνη HDL, ενώ και το βάρος διατηρείται.
Το όφελος για την υγεία είναι μεγαλύτερο ακόμη όταν οι ξηροί καρποί αντικαθιστούν μέρος των υδατανθράκων ή των κόκκινων κρεάτων στην διατροφή. 
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και προσδίδουν σε μικρή ποσότητα το αίσθημα του κορεσμού, χωρίς να καταναλώνονται περισσότερες θερμίδες, Είναι το τέλειο σνακ όταν αυτό δεν ξεπερνά τα 55 γραμμάρια μεταξύ των γευμάτων.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα