Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΔΕΣ


Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής. Αυτός που βάπτιζε κόσμο στον Ιορδάνη ποταμό. “Μετανοείτε, ήγγικεν γαρ η βασιλεία των ουρανών” τρομοκρατούσε τους εβραίους ο περίεργος αυτός άνθρωπος. Όποιος προλάβει, δηλαδή. Όποιος δεν έπαιρνε την ευλογία του Ιωάννου, έχανε το τραίνο, το διαστημόπλοιο για τους ουρανούς. Μέχρι και τον Ιησού βάπτισε, μη μείνει ο Χριστός έξω από το κόλπο.
Το πρώτο χοντροκομμένο παραμύθι της αιωνιότητας είναι η Παλαιά Διαθήκη των Εβραίων, που γι' αυτούς ο Ιωάννης ήταν προφήτης. Δεν πάει πίσω και η Καινή Διαθήκη των χριστιανών, που γι' αυτούς ο σύγχρονος, ο συνομήλικος του Χριστού Ιωάννης είναι ο Πρόδρομος. Αυτός που άνοιξε το δρόμο στον Κύριο.

Άλλο περίεργο. Δεν μας έχουν πει αν ήταν στείρα η Παναγία, η οποία γέννησε χωρίς να την ακουμπήσει άνδρας. Η μάνα του Ιωάννου δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, όμως ο αρχάγγελος έκανε το θαύμα για να γεννήσει τον Βαπτιστή. Και γιατί ήταν απαραίτητο να γεννηθεί από κάποια ανίκανη να συλλάβει; Έπρεπε να παίξει ένα ακόμα θαύμα, ένα ακόμα μπαλαμούτι.
Ο Ιωάννης την έψαχνε στις ερήμους. Ασκητικός βίος. Φορούσε μία δερμάτινη ζώνη για να συγκρατεί ένα ρούχο από τρίχες καμήλας. Και τρεφόταν με άγριο μέλι από ακρίδες. Τι διάολο, ρε; Είχε επαφή με τον μεγαλοδύναμο ή, σπαταλούσε όλο το χρόνο του να μαζεύει ακρίδες;
Του πήραν το κεφάλι, η γνωστή ιστορία με την Σαλώμη, σα σήμερα, 29 Αυγούστου, στα 29 ή, 30 χρόνια του.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα