Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Η Φινλανδία έχει αρνηθεί να επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία

Την παραμονή της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις 15 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, μιλώντας στον τηλεοπτικό φινλανδικό σταθμό Yle, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιβάλει οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως ανταπάντηση.
Ο Στουμπ τόνισε ότι η θέση αυτή έχει γνωστοποιηθεί στην ηγεσία της ΕΕ και στη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ«Η επιστολή μου προς αυτούς -δήλωσε συγκεκριμένα ο φινλανδός πρωθυπουργός- είχε δύο κύρια σημεία: Πρώτον, δεν πρόκειται να επιβάλλουμε κανενός είδους κυρώσεις ως αντίμετρα. Δεύτερον, ο γεωργικός τομέας μας έχει ανάγκη από βοήθεια». Επίσης, χαρακτήρισε καλές και αμοιβαία επωφελείς τις διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο Στουμπ είπε ακόμα ότι οι καλές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία είναι σημαντικότερες για τον φινλανδικό λαό, από ό,τι ο πόλεμος των κυρώσεων, τον οποίο δεν ξεκίνησε η Φινλανδία, και οι αιτίες του δεν συνδέονται με τη χώρα του. Μια δήλωση που ηχεί γενναία και ταυτόχρονα πατριωτική. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή επισκέφθηκε τη Ρωσία ο πρόεδρος της ΦιλανδίαςΣαούλι Νιινίστο, ο οποίος δήλωσε πως ο λόγος της επίσκεψής του είναι να συνομιλήσει για την εξεύρεση λύσης στην ουκρανική κρίση, και να συνδράμει στη σταθεροποίηση της κατάστασης ώστε να κλείσει «ο κύκλος των αρνητικών γεγονότων». Υπενθυμίζουμε ότι το 2012 το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ Ρωσίας και Φιλανδίας ανήλθε στα 20 δις. δολάρια.
(Συγκριτικά, οι εμπορικές συναλλαγές της Ελλάδας με τη Ρωσία έφτασαν το 2013 τα 7 δις. δολ)
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα