Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Οι 300 του Λεωνίδα...ΟΙ ΒΑΡΥΤΕΡΟΙ ΟΡΧΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ



Χοντρομαλακίες είναι αυτά που λένε οι Έλληνες, ότι οι Πέρσες ήταν βάρβαροι. Όπου υπάρχει πλούτος, υπάρχει πολιτισμός. Νόμος, άγραφος. Τι να την κάνει την τέχνη ο φτωχός και την ποίηση, με ποια λεφτά να διαθέσει πακέτα για έρευνα και τεχνολογία.
Ούτε οι Πέρσες που πολέμησαν στις Θερμοπύλες ήταν κατσαπλιάδες. Άλλη μαλακία ελληνική. Εκλεκτός στρατός ήταν, διαλεγμένοι ένας ένας, και οργανωμένη φάλαγγα, με πείρα και παράσημα. Έπεσαν, όμως, στους 300 του Λεωνίδα. Σε Σπαρτιάτες. Οι σιδερόφρακτοι ιππότες της μεσαιωνικής Ευρώπης, και μιλάμε πολύ σοβαρά, ήταν της πλάκας σε σύγκριση με τους παιδαράδες της Σπάρτης.
Ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της παγκόσμιας ανθρώπινης Ιστορίας είναι η κοινωνία της αρχαίας Σπάρτης. Λοιπόν. Επί του θέματος. Κανονικά ήταν οπλισμένοι οι Πέρσες, όχι ελαφρά όπως λένε. Οι Σπαρτιάτες ήταν μία τεράστια κατσαρόλα ο καθένας, Ι.Χ. τανκ ο καθένας, κι όλοι μαζί απροσπέλαστο και μετακινούμενο σιδερένιο τείχος.
Ο δε Λεωνίδας, όπως αναγνωρίζουν όλες οι στρατιωτικές σχολές της γης, έδωσε το ρεσιτάλ τακτικής στις Θερμοπύλες, το 480 προ Χριστού, σα σήμερα 20 Αυγούστου. Παραπλανητικές κινήσεις μπροστά, παρέσυραν τους Πέρσες και μετά τους έκοβαν φέτες.



ΤΕΛΙΚΑ, Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΙΔΙΑ

Η μάνα του Λεωνίδα δεν έκανε παιδιά και γι’αυτό ο πατέρας του, Αναξίμανδρος στο όνομα, κουτούπωσε την κόρη της αδελφής της γυναίκας του, με την οποία ήταν κάργα καψούρης.
Στην πορεία και ενώ ήταν δίγαμος, με δύο γάμους ο Αναξίμανδρος βλέπει να φουσκώνει η κοιλιά της πρώτης του γυναίκας, η οποία τελικά γέννησε τρία παιδιά, μέσα σ’αυτό και τον γίγαντα Λεωνίδα, που με τους 300 αντιμετώπισε στις Θερμοπύλες τον περσικό στρατό.
Μιλάμε για Σπαρτιάτες. Μας δίνει την αφορμή ο Πράνιτς που χτύπησε ένα τατουάζ Σπαρτιάτη πολεμιστή και το επεδείκνυε με καμάρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οφείλουμε να ξέρουμε λίγα πράγματα για τον θεϊκό Λεωνίδα, που έγινε βασιληάς της Σπάρτης, όταν πέθανε ο ετεροθαλής αδελφός του Κλεομένης, που τον έκανε ο πατέρας του με την κόρη της αδελφής της μητέρας του.

Τις είπαν Θερμοπύλες γιατί εκεί υπήρχαν ιαματικές πηγές θερμών νερών, με υδροθείο και νάτριο. Σήμερα δεν υφίσταται κανένα πέρασμα, δεν υπάρχουν τα Στενά των Θερμοπυλών επειδή με τις προσχώσεις που προκάλεσε ο Σπερχειός ποταμός μεγάλωσε η ακτή προς τη θάλασσα.


ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΗΡΩΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα