Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Mισογύνης & Μισάνδρα!

 
Γιατί υπάρχει η περίπτωση να συναντηθούν;!


Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι έλκουν μαθήματα κι ανθρώπους με τους οποίους έχουν κάτι κοινό να θεραπεύσουν ή συμπληρωματικά, ο ένας έχει φέρει ένα «καλό δώρο» για τον άλλο, αρκεί αυτό να το συνειδητοποιήσουν έστω και μετά από «κακά ξεμπερδέματα».

Αυτό το καλό που ο καθένας έχει είναι η Αλληλοσυμπλήρωση η οποία γίνεται αντιληπτή ακόμη και μετά από πολλά χρόνια μετά από μία σχέση ιδίως προβληματική.

Οι άνθρωποι δεν έλκουν απλώς τα μαθήματά τους. Έλκουν και «Μαθήματα Εξετάσεις» για την τελική κατάταξη στη νέα κατηγορία που κατέκτησαν – εάν το μάθημα έγινε πρότερα κατανοητό.

Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κανείς στο παρόν τι είναι αυτό που διδάσκεται από μια παρούσα δύσκολη συνύπαρξη.

Όμως κάποιος που είναι εκπαιδευμένος και δουλεύει με τα «Ανθρωποθέατρα» μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει και κυρίως να κάνει μία ωμή αυτοκριτική σε μία κατάσταση όπου είναι εμπλεκόμενος, ώστε να ισορροπήσει την ενέργειά του από τα προβλήματα που προσήλκυσε κάποτε λόγω π.χ. Ανασφάλειας & Χαμηλής Αυτοεκτίμησης. 

Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι τα μαθήματά μας, το χαρακτήρα μας, τα σενάρια στα οποία παίζουμε, τα έχουμε προσχεδιάσει πριν ενσαρκωθούμε ώστε να μαθητεύσουμε σε αυτά, μόνο και μόνο για να αντιληφθούμε την ίδια τη Θεϊκότητά μας και να την τιμήσουμε…

Έτσι, όταν κάποιος έχει θεραπεύσει ένα «Σύμπλεγμα», στο μέλλον περνά από εξετάσεις που του βάζει το Σύμπαν ώστε να περάσει τελειωτικά στη νέα κατάσταση που κατέκτησε.

Τίποτα δεν είναι σταθερό για όσο διάστημα χρειάζεται να αμφιταλαντευτεί κάποιος πάνω σε ένα μάθημα, ακόμη κι αν αρχίζει να το αναγνωρίζει και να το αποκωδικοποιεί.

 Το μάθημα είναι πιο ισχυρό από τη λογική.

 Κι ενώ το αποκωδικοποιεί, είναι ήδη βουτηγμένος μέσα του.

Συνήθως απαιτείται πολύς χρόνος ώστε να μεστώσει μία επίγνωση.

Το πιο όμορφο όλων είναι να γίνεται κανείς συνειδητά πειραματόζωο

 του ίδιου του Εαυτού του και να τον περνά ο ίδιος από αυτές τις Εξετάσεις.


Μπορεί όποια στιγμή κι αν θέλει να αποχωρήσει,

 φτάνει να μην έχει βλάψει κανένα κατά το δυνατόν.


Κι ερχόμαστε στα άτομα που έχουν περάσει από το μάθημα - σενάριο της Χαμηλής Αυτοεκτίμησης το οποίο βγαίνει σε πολλές εκδοχές και διασκευές στη Ζωή.

Κάθε μάθημα είναι μία βραδυφλεγής βόμβα που σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να αναφλεγεί στο διάβα της Ζωής, εάν έχει μείνει έστω ένα ψεγάδι για να εκλεπτυνθεί και να ελευθερωθεί μέσα από την πλήρη Αποδοχή.

[Ο λόγος που γίνεται πραγματεία συχνά γύρω από τη Χαμηλή Αυτοεκτίμηση είναι επειδή αυτό το Σύμπλεγμα / Κόμπλεξ «χτυπάει» διάφορες εκφάνσεις της Προσωπικότητας].


…Το συγκεκριμένο σενάριο του Μισογύνη & της Μισάντρας θα μπορούσε να είναι κάλλιστα θεατρικό έργο.

Ο Μισογύνης εκδικείται την καταπιεστική ή αδιάφορη Μητέρα στο πρόσωπο κάθε Γυναίκας.

Η Μισάντρα εκδικείται τον κακό, σκληρό, εκβιαστή ή αδιάφορο Πατέρα στο πρόσωπο κάθε Αντρα.

Κι εγώ αρχίζει ο κακός χαμός…

 Και οι 2 στη ζωή τους θα έλξουν τύπους ακριβώς ίδιους με τους γονείς τους, ακριβώς επειδή δε θεράπευσαν τις πληγές που άνοιξαν από αυτή τη σχέση. Στην πορεία όταν αντιληφθούν αυτό το αδιέξοδο ίσως έλξουν «ανώτερους ανθρώπους» και έτσι θα θεραπεύσουν κάποια ελλείμματα μέσα τους όπως αυτό της έκδηλης Αγάπης κι Αποδοχής που θα έπρεπε να προσφερθεί από το γονέα του αντίθετου φύλου.

 Το μάθημα αυτό χαρακτηρίζεται από την Αυτοκαταστροφικότητα και την καταστροφή ιδίως των συγκυριών που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές…

Αυτό σημαίνει ότι το κρυφό μίσος για το άλλο φύλο παραμένει αθεράπευτο. Οτιδήποτε καλό έρχεται το υποσυνείδητο δεν μπορεί να το αντέξει και το καταστρέφει.

Έτσι, ενώ κάποιος θέλει κάποιον τελικά πάρα πολύ και τον νιώθει στα μέτρα του, την ίδια στιγμή κάνει αυτοσαμποτάζ και τα καταστρέφει όλα…

Χαμηλή Αυτοεκτίμηση: Δεν πιστεύει [ασυνείδητα] ότι αξίζει κάτι τόσο καλό εφόσον δε δέχτηκε τίποτα καλό από το γονέα του αντίθετου φύλου.

Όταν με το καλό θεραπευτεί αυτό το Σύμπλεγμα μέσα από άγρια μαθήματα αυτοσαμποτάζ και πολεμικών συρράξεων μεταξύ των 2 συμμετεχόντων, τότε μένει καιρός για περισυλλογή.

Όταν γίνει αντιληπτό αυτό το θέατρο, ο Μισογύνης και η Μισάντρα θα καταλάβουν τι είναι αυτό που τους κάνει να έλκουν το λάθος άνθρωπο τη λάθος στιγμή.

Ή μήπως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή;!

Την προδοσία την έλκει αυτός που δουλεύει με τη Χαμηλή Αυτοεκτίμηση ώστε να μάθει μόνος να τιμά τον Εαυτό του και να μην περιμένει καμία τιμή έξω από τον ίδιο. Τότε αρχίζουν να συμβαίνουν υπαρξιακά θαύματα και νέες συνάψεις συνειδητότητας.

Ο Μισογύνης και η Μισάντρα είναι αυτοκαταστροφικοί.

Κάνουν διαρκώς αυτοσαμποτάζ και όλοι οι εμπλεκόμενοι περνούν πολύ άσχημα.

Προκαλούν αψιμαχίες με το άλλο φύλο για να αποδείξουν ότι πραγματικά αυτό δεν αξίζει.

Όταν κάποιος έχει περάσει [το 80%] του μαθήματος αυτού,

κάποτε θα δοκιμαστεί ξανά πάνω σε αυτό.



Τι γίνεται όταν ο Μισογύνης συναντήσει τη Μισάντρα;!

 

Είναι συγκλονιστικό, γιατί ανάμεσα στα αισθήματα του μίσους και της ακύρωσης του άλλου, αιωρείται μία αγάπη ερωτική και κυρίως ανεκπλήρωτη στις περισσότερες καταστάσεις.

Κατά βάθος αγαπάνε πολύ ο ένας τον άλλο αλλά αυτή η ενέργεια είναι αλυσοδεμένη και φιμωμένη…

Δεν είναι ερωτική αυτή η αγάπη αλλά μεταξύ των Ψυχών…

Που επειδή «συμπάσχουν» τρόπο τινά, είναι ο ένας για τον άλλο το άγνωστο καρνάγιο επισκευής… Αλλά το καταστροφικό πάθος είναι δυνατότερο και παρασέρνει.

Έτσι - όπως και σε κάθε μάθημα - το υποσυνείδητο δημιουργεί αμέσως«Εκτινασσόμενες Πολώσεις» κατευθείαν προς τον άλλο πόλο και η «Μάχη Ακύρωσης» του άλλου αρχίζει.

Όταν ο ένας από τους 2 έχει περάσει το μάθημα μπορεί να έλξει κάποιον που είτε δεν το έχει περάσει, είτε βρίσκεται στην αρχή του, είτε το έχει περάσει και δοκιμάζονται και οι 2. Αυτό σημαίνει ότι ένα « Σκοτεινό Ψήγμα» [όπως το σύμβολο Γιν – Γιανγκ]

 σιγοκαίει μέσα σε κάθε ένα ή αυτό είναι ένα τελικό τεστ για τους επιτυχόντες.

Αυτός που έχει ξεπεράσει προ πολλού αυτό το μάθημα πρέπει να το αντιληφθεί έγκαιρα και να αποχωρήσει από τη σύρραξη ή το μελλοντικό της ξέσπασμα που δε θα αργήσει να φανεί αν παραμείνει…

Σε όποιο σημείο της μαθησιακής πορείας % και να βρίσκεται κανείς, καλείται να απέχει από σχέσεις και να απομονωθεί ώστε να δουλέψει κι άλλο τη Συγχώρεση προς το Γονέα, τον Άλλο, αλλά και τον Εαυτό του.

Αυτό σημαίνει να τελειοποιήσει την Αποδοχή για όλα τα πεπραγμένα του παρελθόντος.

Συνήθως κάθε άνθρωπος δεν καταλαβαίνει το μάθημα στο οποίο βρίσκεται. Και θα έλξει πολλά μαθήματα ακόμη που στις πλείστες περιπτώσεις δε θεραπεύονται και ποτέ, αναλόγως του Ψυχικο-Πνευματικού του επιπέδου.


Η εξισορρόπηση της αντίθετης ενέργειας μέσα στο υπάρχων Φύλο [Εξισορρόπηση Αρσενικού - Θηλυκού] είναι πολύ σημαντική για να ισορροπήσει η Ενέργεια της Ψυχής μέσα σε αυτή τη ζήση. Εμπεριέχουμε και τις 2 Κοσμικές Ουσίες μέσα μας. Η μία Εκδηλωμένη και η άλλη Ανεκδήλωτη - αλλά ενεργή.

Καλούμαστε να ισορροπήσουμε τις Ενέργειες για να προαχθούμε ως Ψυχές.


…Αυτές είναι εμπνεύσεις που παίρνω καθημερινά από την ίδια τη Ζωή. Ελπίζω να βοηθάω με αυτά τα mini σεμινάρια που γράφω με όλη την καρδιά μου για να ευχαριστήσω όλους εσάς που με διαβάζετε από όλο τον πλανήτη.

Σας ευχαριστώ θερμά για αυτό. Το ενδιαφέρον σας φαίνεται από την επισκεψιμότητα τουblog μου στα 2 περίπου χρόνια από την έναρξή του: +12.280 περίπου επισκέψεις έως και σήμερα.

Είναι τιμή μου που συνυπάρχουμε ως συνοδοιπόροι και σας ευχαριστώ για την όμορφη παρέα σας, Αδελφοψυχές Όμορφες και εν δυνάμει Τέλειες!

 

Με Αγάπη, Φίλις Χρυσού

ndromeda Galactica]

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα