Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Smart Meters

Smart Meters Stop

«Ο μόνος λόγος που δεν έχουμε ακόμη αυτοκίνητα, που κινούνται με ελεύθερη ενέργεια,
είναι πολιτικός, δεν είναι επιστημονικός».
John O’ Malley Bockris, φυσικός
«Εξυπνοι» μετρητές από τη ΔΕΗ: Τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ φεύγουν, οι πρώτοι 200.000 «έξυπνοι» μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας έρχονται, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές ακόμη και μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον φορητό τους υπολογιστή να βλέπουν ανά πάσα στιγμή πόσο ρεύμα καταναλώνουν και να κάνουν ακόμη και συγκρίσεις με το παρελθόν. Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση 30.000 οθονών, όπου μέσα από αυτές οι καταναλωτές, είτε από το σαλόνι είτε από το υπνοδωμάτιό τους, θα μπορούν να βλέπουν on line πόσο ρεύμα καίνε. Με τον ρουφιάνο αγκαλιά !!!
Επίσης σε περίπου τρία χρόνια παρελθόν θα αποτελεί και η χρέωση με την κλίμακα κατανάλωσης. Η ΔΕΗ και οι ιδιώτες προμηθευτές ρεύματος θα εφαρμόσουν πολυζωνικά τιμολόγια. Αλλη χρέωση τις ώρες αιχμής και διαφορετική σε ώρες χαμηλής ζήτησης.

Ο λόγος για το «πιλοτικό σύστημα τηλεμέτρησης και διαχείρισης της ζήτησης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών και εφαρμογής έξυπνων δικτύων». Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιεί ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), η θυγατρική της ΔΕΗ. Ανάρτησε στην ιστοστελίδα του την προκήρυξη διαγωνισμού συνολικού προϋπολογισμού 86,5 εκατ. ευρώ, για την τοποθέτηση «έξυπνων μετρητών» σε 200.000 κατοικίες και καταστήματα.
Οι 170.000 μετρητές θα μπουν υποχρεωτικά και οι άλλοι 30.000 προαιρετικά. Επίσης σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν και 30.000 οθόνες, όπου μέσα από αυτές οι καταναλωτές, είτε από το σαλόνι τους είτε από το υπνοδωμάτιό τους, θα μπορούν να βλέπουν on- line πόσο ρεύμα καίνε, αλλά και να ανατρέχουν σε παλιά δεδομένα. Ο ΔΕΔΔΗΕ μέσα από αυτές τις οθόνες θα ενημερώνει απευθείας και για το πότε θα διακόψει το ρεύμασε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Το σύστημα τηλεμέτρησης και διαχείρισης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας αποτελείται από:
Τους 200.000 μετρητές χαμηλής τάσης που θα αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια. Αυτοί θα καταγράφουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Τα 300.000 μετρητικά σημεία τα οποία θα τοποθετηθούν σε υποσταθμούς και θα συλλέγουν τα δεδομένα των μετρητών στα σπίτια και τα καταστήματα.
Το κύριο και εφεδρικό σύστημα για τη συλλογή των στοιχείων από τα 300.000 μετρητικά σημεία. Τα δύο συστήματα θα είναι στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στην Καλλιρόης και θα επεξεργάζονται τα δεδομένα που θα λαμβάνουν.
Με δύο τρόπους θα γίνεται η επικοινωνία μεταξύ των μετρητών, των μετρητικών σημείων και των κεντρικών συστημάτων:
Την τεχνολογία επικοινωνία PLC (Power Line Carrier) μέσω των γραμμών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και κατάλληλων συγκεντρωτών τοποθετημένων σε κάθε υποσταθμό μέσης και χαμηλής τάσης.
Την ασύρματη τεχνολογία GPRS (General Packet Radio Services) επικοινωνία, περιλαμβανομένων των τεχνολογιών της κινητής τηλεφωνίας 2G/3G.
Η καταμέτρηση, λοιπόν, θα γίνεται on-line. Ο μετρητής κάθε 15 λεπτά θα συγκεντρώνει στοιχεία, τα οποία στο τέλος της ημέρας θα αποστέλλει μέσω δικτύου ασύρματης κινητής τηλεφωνίας ή των δικτύων της ΔΕΗ. Από τους υποσταθμούς της θα αποστέλλονται είτε μέσω οπτικής ίνας, είτε δικτύου κινητής στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ. Το πιλοτικό έργο θα πρέπει να το έχει ολοκληρώσει ο ανάδοχος μέσα στο 2015. Η Ελλάδα μέχρι το 2018 θα πρέπει να έχει αποψιλώσει όλα τα παλιά ρολόγια και να βάλει στη θέση τους 7 εκατομμύρια «έξυπνους μετρητές».
Σε πιλοτική μορφή οι μετρητές θα μπουν υποχρεωτικά:
- Νομός Ξάνθης 60.000
- Λέσβος, Λήμνος, Αγ. Ευστράτιος 80.000
- Νομός Λευκάδας 20.000
- Αττική 7.000
- Κεντρική Μακεδονία 3.000
Προαιρετικά θα μπουν στα νησιά Θήρα (17.000), Κύθνος (3.000) και Μήλος (10.000).
Δεν σου λένε όμως ό,τι:
Ότι λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν όλες οι ασύρματες συσκευές, δηλαδή, με ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Ο κίνδυνος και τις συνέπειες που έχει το ασύρματο τηλέφωνο, το κινητό, το wifi κλπ είναι ήδη γνωστός, περίμενε να δεις τι κάνει ο έξυπνος μετρητής!
Ότι είναι το υπ’ αριθ. 1 σύστημα παρακολούθησης
Ότι όπου έχουν μπει το ρεύμα έχει αυξηθεί και δεν το θέλουν οι άνθρωποι.
Ότι πολλά σπίτια έχουν πιάσει ακόμα και φωτιά.
Κάνε google τις λέξεις «smart meters» και μετά βάλε πλάι λέξεις όπως death, danger, killing, Agenda 21, sickness, health, κλπ και θα δεις ατελείωτα άρθρα από χώρες που έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο και από κινήματα ειδικά φτιαγμένα για την αντιμετώπιση τους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα