Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αγωγός νερού 5000 ετών ανακαλύφθηκε στο Δυτικό Ιράν

700_7cb5eaeb0e3ce6b6201cbefe229c7228
Ένας αγωγός νερού 5000 ετών ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφής που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά  στον αρχαίο ιστορικό χώρο Farash στην περιοχή του ταμιευτήρα του φράγματος Seimareh στο δυτικό Ιράν.
Μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Leili Niakan συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη σωστική ανασκαφή της από το Μάρτιο, όταν το φράγμα Seimareh τέθηκε σε λειτουργία.

Η ομάδα σχεδιάζει να σώσει αρχαία αντικείμενα και να συγκεντρώσει πληροφορίες για τους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν βυθιστεί από τον ταμιευτήρα του φράγματος, το οποίο άρχισε να λειτουργεί στις αρχές Μαρτίου.
Αυτό το σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει μια μικρή δεξαμενή και έναν πήλινο αγωγό , ανακαλύφθηκε στην ανατολική όχθη του ταμιευτήρα του φράγματος στα σύνορα μεταξύ των επαρχιών Ilam και Lorestan, είπε ο Niakan .
Ο Niakan είπε ότι το εν λόγω μέρος του συστήματος του νερού βυθίστηκε όταν αυξήθηκε η  στάθμη του νερού. Ωστόσο η ομάδα κάλυψε το μέρος του συστήματος για να το προστατεύσει για μελλοντικές ανασκαφές, όταν το φράγμα θα τεθεί εκτός λειτουργίας, πρόσθεσε.
(Μέσω iranfrontpage.com )
Απόδοση Κειμένου Παναγιώτης Σπανός
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα