Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τι δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε μια έγκυο

mother-and-daughter-smiling


Γράφει η Αρφαρά Μαρία
Η εγκυμοσύνη είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για την γυναίκα . Εννέα μήνες γεμάτοι  έντονα συναισθήματα, σκαμπανεβάσματα στην διάθεση , φόβο, αγωνια... Η γυναικοπαρεα  συγκέντρωσε όλα όσα δεν πρέπει να πείτε σε μια έγκυο γυναίκα και σας τα παρουσιάζει :

  • Δεν σχολιάζουμε ποτέ  αρνητικά την εμφάνιση μιας εγκύου ακόμα και αν είναι συγγενικό μας πρόσωπο και έχουμε το θάρρος να προβούμε σε μια τέτοια συζήτηση. Το αυξημένο επίπεδο των ορμονών οδηγεί την έγκυο σε έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις , γιαυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Σχόλια του τύπου ''σίγουρα δεν έχεις δίδυμα; , ''πάχυνες πολύ'','' αδυνάτισες'' ,'' φαίνεσαι χλωμή'' κτλ καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Αντίθετα, πρέπει να της τονώσουμε την αυτοπεποίθηση με θετικά σχόλια  γιατί πολλές γυναίκες με το βάρος που παίρνουν έχουν διακυμάνσεις στην αυτοεκτίμηση τους.
  • Όταν ρωτάμε μια έγκυο για το φύλλο του παιδιού που περιμένει, δεν  κάνουμε σχόλια που αφορούν  το φύλλο που προτιμάμε εμείς.Υπάρχουν άνθρωποι που δείχνουν έντονα την δυσαρέσκεια τους με  σχολιασμούς  όπως '' πάλι κόρη θα κάνεις; " ,''γιο ; τι κρίμα!  ξέρεις τι σε περιμένει ; η κόρη είναι πιο κοντά στην μάνα'' , ''κόρη; δεν θα συνεχιστεί το όνομα της οικογένειας δηλαδή ε; ''.   Τέτοιου είδους σχολιασμοί είναι απαράδεκτοι  και ρίχνουν την ψυχολογία της εγκύου.
  • Δεν περιγράφουμε ποτέ περιστατικό μιας γέννας που δεν πήγε καλά. Η έγκυος έχει αρκετό άγχος  και πολλές φορές φόβο   για τον τοκετό, ας μην της προσθέσουμε περισσότερο.
  • Δεν προβαίνουμε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις όσο αφορά αν θα θηλάσει  ή όχι , ακόμα και αν το τολμήσουμε και η απάντηση που πάρουμε είναι αρνητική σε καμία περίπτωση δεν την κατηγορούμε γιατρός και η νοσοκόμα  θα την συμβουλέψουν   τι είναι καλό για το μωράκι της.
  • Δεν συγκρίνουμε ποτέ τον εαυτό μας την περίοδο που υπήρξαμε έγκυες με τον αν ήμασταν σε καλύτερη ψυχολογική  και φυσική κατάσταση με οποιαδήποτε εγκυμονούσα. φράσεις όπως '' παραπονιέσαι και εσύ; εγώ τι να πω που πονούσα; '' απαγορεύονται. Κάθε εγκυμοσύνη διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα  όπως και η ψυχολογία όποτε κάθε σύγκριση είναι περιττή!
Τέλος, μην ξεχνάτε να  προσφέρετε  σε μια έγκυο την σειρά σας σε μια δημόσια υπηρεσία ή  στο ταμείο ενός καταστήματος ή ακόμα την θέση σας  στο λεωφορείο.Η βοηθειά σας είναι πολύ σημαντική! 

 Maria Arfara


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα