Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Του Τιμίου Σταυρού σήμερα. Όχι σκέτο του Σταυρού. Δεν λέγεται έτσι. Ιερά μονή, σου λέει. Ιερά εκκλησία. Θέλει και το συνοδευτικό του.

Το Πάσχα. Το Άγιον Πάσχα. Ούτε θα πεις η εβδομάδα του Πάσχα. Το κανονικό, το επιβεβλημένο είναι η Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν είναι μεγάλη, σε μήκος και σε πλάτος, η εν λόγω εβδομάδα, όμως είναι ξεχωριστή,  γι’αυτό τη λες «Μεγάλη». Το ίδιο π.χ. η Μεγάλη Τρίτη, σε διάρκεια είναι το ίδιο όπως η κάθε άλλη Τρίτητου χρόνου, όπως η κάθε άλλη μέρα. Όταν, όμως, είναι στο πακέτο της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι και η Τρίτη και η Παρασκευή «Μεγάλες». 

Του Τιμίου Σταυρού σήμερα, λοιπόν.
Δεν μπορούσε να μην είναι τίμιο το ξύλο που σταυρώθηκε ο Χριστός. Βέβαια. Αν τον σταυρώνανε σε σιδερένιο θα το λέγανε «Τίμιο Σίδερο». Αυτό, όμως, θα ήταν χοντρή ζημιά για το παπαδαριό. Οικονομική ζημιά. 

Φοβερά πράγματα. Οι κωλο-Εβραίοι σταύρωσαν τον Ιησού και οι θεοσεβούμενοι χριστιανοί έκαναν μπίζνες με το Τίμιο Ξύλο του Τιμίου Σταυρού. Άτιμες μπίζνες.

Φοβερά πράγματα. Από 17 νταλίκες κάργα από ξύλα πουλούσαν ψιλοκομματάκια δήθεν από το Τίμιο Ξύλο του Τιμίου Σταυρού σαν άτιμοι σαράφηδες οι πονηροί παπάδες. Αιώνες κράτησε αυτή η μπίζνα.

Ε, αφού ο κόσμος, για να προστατεύεται από τον Χριστό, ήθελε ένα κομμάτι από το Τίμιο Ξύλο τόσο όσο αν σπάσεις στα έξι μία οδοντογλυφίδα, να το κρεμάσουν οι πιστοί στο λαιμό τους, τοπαπαδαριό ικανοποιούσε αυτή την επιθυμία.

Και ύστερα οι χριστιανοί το παίζουν ενάντια στους ειδωλολάτρες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα