Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Μην τα φας τα μανιτάρια...


γράφει ο Νικόλαος Καλογήρου 

Knight of Creator


Έχω φερθεί τίμια και έντιμα σε οσους θεωρούσα "αδερφούς" και "ομοϊδεάτες". Έχω στηρίξει και ανθρώπους που αντιπαθούσα, απλά και μόνο επειδή τους θεωρούσα "ομοϊδεάτες". Τι θα πει ομως "ομοϊδεάτης" ; Μεγαλύτερη φούσκα και υποκρισία απο αυτό, στην εξωτερική-κοινωνική εκδήλωση του όρου,  δεν υπάρχει. Μόνο ενας ανώριμος ρομαντικός νούς αναζητάει ομοίους κοινωνούς ιδεών με τον ίδιο. Πόσο μάλλον δε , να υπάρχει και "ομόνοια", "κατανόηση" και στήριξη στους κύκλους αυτών. Πρώτα απο ολα, το τι δηλώνεις, με το τι είσαι πράγματι, απέχει έτη φωτός. Όπως επίσης, η θεωρία απο την πράξη, απέχει έτη φωτός. Θεωρητικά είσαι, η θα ήθελες να είσαι superman, ενω πρακτικά είσαι γατάκι. Απο την άλλη, η ταμπέλα κάνει τον άνθρωπο, η ο άνθρωπος την ταμπέλα ; Τα είδωλα κάνουν τους ανθρώπους, η οι άνθρωποι τα είδωλα ; Και τα 2.Αλλά η αρχή γίνεται πάντοτε απο τον άνθρωπο. 

Αν οι ανθρωποι μπορούσαν να αντιληφθούν το τι χάσμα και χάος υπάρχει στην πραγματικότητα, θα αηδίαζαν με τον εαυτό τους, που του επέτρεψαν να ζει στο ψέμα και στο παραμύθι για τόσο καιρό .

Είσαι ενταγμένος σε μια "ομάδα", ειτε κομματική, είτε οπαδική, είτε πνευματική, είτε θρησκευτική, είτε κοινωνική. Νομίζεις οτι σε αυτή την ομάδα , είσαι "αδερφός" με τους υπολοίπους επειδή -υποτίθεται- μοιράζεστε κοινές ιδέες η κοινά πιστεύω. Αυτή είναι η αρχή της μεγαλύτερης πλάνης που μπορεί να πέσεις ποτέ. Πρώτα και κυριότερα επειδή η ερμηνεία των ιδεών απο άνθρωπο σε άνθρωπο είναι τελείως διαφορετική. Έπειτα, διότι μια κοινή -υποτίθεται- ιδέα, δεν σημαίνει και ποιότητα χαρακτήρα. Δεν είναι επουδενί δεδομένο και πουθενά γραμμένο, πως θα σου φερθεί κάποιος σωστά, επειδή εχεις κοινές ιδέες μαζί του. Το ψέμα, ο φθόνος, η μυθομανία, η έπαρση, η εγωμανία, είναι συστατικά ολων των ιδεών, ολων των παρατάξεων, ολων των ομάδων. Το "κακό" είναι κοινό και ομοιο στην ανθρώπινη φύση, αρα καμιά ιδέα δεν είναι αγνή, εφόσον αποτελείται απο ανθρώπους. Τώρα, το οτι εμείς ως άνθρωποι είμαστε κατα βάση ζώα και θέλουμε η ενίοτε χρειαζόμαστε, να νιώθουμε ενταγμένοι σε αγέλες, η σε ομάδες, είναι άλλου παπα ευαγγέλιο. Οι ανθρωποι λατρεύουν το τσουβάλιασμα , οσο "προοδευτικοί" η "φασίστες" κι αν είναι "ιδεολογικά". Γιατι συμβαίνει ομως αυτό ; Γιατί είμαστε ενα ακρως τεμπέλικο και φοβικό είδος. Είμαστε ικανοί να σκάβουμε ολη μας την ζωή σαν τα ζώα και να το θεωρούμε και βασική προυπόθεση κοινωνικά αυτό, αλλά το να εργαστούμε σκληρά και επίπονα με τον εαυτό μας η κόντρα με τον εαυτό μας, μας τρομάζει . Το να θυσιάσουμε την ανεση η την βόλεψη μας για τις ιδέες μας , να παλέψουμε μόνοι, πραγματικά για αυτές, αυτό κι αν μας τρομάζει. Θέλουμε ευκολία, άνεση, στύλ και φυσικά παρέα. Για τα πανηγύρια, κυριολεκτικά

Κάπως ετσι εχουν ξεφυτρώσει οι βασιλιάδες της τεμπελιάς και της αποχαύνωσης στον λεγόμενο "πνευματικό κόσμο". Δεν φτάνει που είχαμε τόσες χιλιετίες την εκκλησία να μας πολτοποιεί τον εγκέφαλο και την συνείδηση -κι ακόμα το κάνει - , εχουμε τον σύγχρονο συρφετό των τσοπάνιδων να θέλουν να μας πείσουν πως το μαύρο είναι ασπρο, η οτι δεν υπάρχουν καν τα χρώματα . Γιατί ; Μα γιατί ετσι βολεύει το αχρηστο υπερτροφικό εγω τους... 

Λίγος διαλογισμός, μπόλικη παπαρολογία θεωρητικολογόντας για θέματα και αλήθειες που απαξ και τις εχεις βιώσει, δεν τις ξεστομίζεις ούτε στον ιδιο σου τον εαυτό, λίγη εκσταση με βοηθήματα μανιταριών η αλλων ναρκωτικών , μπόλικο σεξάκι αν είναι και πικάντικο το κλίμα και "προχωρημένο", απειρη υποβολή απο τους αγαθούς "ποιμένες" και βουαλά. Έτοιμη η αστική-πνευματική συνταγή του 21ου αιώνα. 

Δεν χρειάζεσαι καμιά ομάδα και οργάνωση για να αποκτήσεις γνώση και να "μυηθείς" . Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι καθαρή την ψυχή σου, την καρδιά σου και να είσαι έτοιμος για θυσίες...πολλές θυσίες και αγώνα απο τον Εαυτό σου προς το "Άγνωστο" και αντίστροφα. Το να είσαι "ασκητής" μέσα σε ενα αστικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα δύσκολο - αν οχι ακατόρθωτο πολλές φορές-. Απαιτεί διπλές και τριπλές θυσίες και οι προκλήσεις είναι διαρκείας. Όμως δεν είναι ακατόρθωτο και δεν θα έπρεπε να είναι ακατόρθωτο . Έτσι θέλησαν και θέλουν να μας επιβάλλουν οι κύκλοι των εκκλησιών. Δεν συμφέρει σε κανένα οργανωμένο πλαίσιο συμφερόντων, να αρχίσει ο κάθε άνθρωπος ατομικά να ασκείται και να αγωνίζεται. Πόσο μάλλον δε, να πάψει να χρειάζεται ποιμένες και καθοδηγητές , που είτε για το χρήμα, είτε για την "σωτηρία της ψυχής", θα τον ελέγχουν μαζικά μαζί με ολη την γειτονιά, την πόλη, το "Έθνος" κ.ο.κ.  Η συλλογική ενέργεια και πίστη των ανθρώπων, ειδικά σε ακρως οργανωμένο πλαίσιο, δημιουργεί είδωλα και σκεπτομορφές. Κι αυτό το γνωρίζουν άριστα οι "μυημένοι".Τότε είναι που η ιδια σου η πίστη, στρέφεται εναντίων σου. Απο φαντασιοπληξία και ψεύτικα θάματα η ζωή μας ενα σωρό...

Καλός και θεάρεστος ο διαλογισμός και η πνευματική άσκηση, αν οχι για το υπερβατικό, σίγουρα για την ψυχική και σωματική μας υγεία. Αλλά απο μόνο του αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Καμιά σχολή , καμιά φιλοσοφία, δεν μπορεί να σε οδηγήσει στην αλήθεια, αν εσυ ο ιδιος μέσα σου δεν σκάψεις βαθιά. Αν εσυ δεν πιστέψεις στοαδιανόητο και δεν αφήσεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί απο οτι οντως υπάρχει , εξω απο λογικές και φιλοσοφίες. Όπως ολα εξω απο εσένα θέλουν να σε πολτοποιήσουν και να σε εντάξουν στις λογικές τους, ετσι κι εσυ οφείλεις να πολτοποιήσεις τα πάντα εξω απο εσένα μέσα σου και να χτίσεις τον δικό σου κόσμο. Να "εναρμονιστείς" με τον απόκρυφο ήχο που εκπέμπει η καρδιά σου . Να ανακαλύψεις το που ανήκει και το τι θέλει η καρδιά σου.

Εκει είναι ολα κρυμμένα. Πουθενά αλλού. Δεν υπάρχουν "μυστικά" ικανά να σε κάνουν μεγάλο και τρανό. Αυτά είναι βλακείες για ελεγχο και υποτέλεια του κόσμου. Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. 

Μην τα φας τα μανιτάρια . Οι πάσης φύσεως εξωτερικές ουσίες, αδρανοποιούν τις δικές σου ηδη εμφυτες ουσίες και δυνατότητες. Μπορεί να σου παρέχουν "εμπειρίες" και "όραση" αλλά πίστεψε με, δεν θα δεις ποτέ καθαρά, αν δεν δεις με τα δικά σου, νηφάλια και σε επίπονη άσκητη εσώτερα, "μάτια" . 

Μην πιστέψεις ποτέ κανέναν που ισχυρίζεται οτι με χρήματα μπορει να σου δείξει "δρόμους" και τρόπους. Είναι αστείοι και "μικροί". Όχι απλά αμύητοι, αλλά κενοί και ηλίθιοι.

Όλοι κάνουν λάθη. Αλλά στα κρυφά, αγνά, στο σκοτάδι, μόνος/η σου, οφείλεις να αναζητήσεις. Κι αν η ζωή σου φέρει συνοδοιπόρους, είναι επειδή ετσι ηταν γραφτό να γίνει, κι αν η φωτιά στον χρόνο, σας ευλογήσει, τότε ναι, θα είστε αδέρφια. Παντοτινά


world-legion

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα