Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει το σκηνικό...



Η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης αποτελεί την επιτομή της μεταπολιτευτικής μας χρεοκοπίας. Από μια εκδήλωση η οποία θα μπορούσε να αποτελεί την καρδιά της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, όπου ελληνικές επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις διεθνείς αγορές, έχει καταλήξει σε πασαρέλα επίδειξης ανέξοδης δημαγωγίας της εγχώριας πολιτικής σκηνής. 

Κάθε Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός έχει την ευκαιρία να προαναγγείλει δυο μήνες πριν τον προϋπολογισμό τους βασικούς άξονες της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής. 

Σε οικονομίες με αμελητέο ιδιωτικό παραγωγικό τομέα οι περιφέρειες των κύκλων της δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής σχεδόν ταυτίζονται. 

Στον ίδιο χώρο μια εβδομάδα αργότερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλειοδοτεί σε δημαγωγία με διάφορες ασυναρτησίες περί ανάπτυξης και πλούτου που θα προκύψουν με τη διανομή δανεικών ή φόρων και εισφορών που δήθεν θα εισπραχθούν από τους μοχθηρούς λίγους στους ευειδείς πολλούς. 

Δεκαετίες το ίδιο παραμύθι επαναλαμβάνεται μονότονα λόγω της έλλειψης φαντασίας που έχει κληροδοτήσει η δημοσιοϋπαλληλία στους πολιτικούς και του εθισμού της «δημοκρατικής» μάζας στη δημαγωγική αποβλάκωση της περιόδου της ευημερίας με δανεικά. 

Δεν αξίζει να σχολιάσει κανείς τις δηλώσεις της ΔΕΘ γιατί αυτές δεν έχουν καμιά αξία, όπως δεν είχαν και οι περσινές, οι προπέρσινες και ούτω καθεξής… 

Αποτελούν έναν κρίκο σε ένα έργο θεατρικής μπαλαφάρας κακής ποιότητας όπου ηθοποιοί που ξεκίνησαν χρεοκοπημένοι επαναλαμβάνουν τα ίδια μονότονα αστεία προς τέρψη των κλακαδόρων τους που έχουν διασκορπίσει σε ένα κοινό που χασμουριέται. 

Αξίζει να αναλώσει κάποιος χρόνο για να εντοπίσει τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα οικονομικών πολιτικών που έχουν σαν πηγές εκπόρευσης και αιχμές υλοποίησης πολιτικές προσωπικότητες όπως οι κκ Γιακουμάτος, Ντινόπουλος, Μηλιός, Στρατούλης, Καμένος κλπ; 

Νομίζω πως το πολιτικό στίγμα της περιόδου και άρα των πιθανών εξελίξεων που θα δρομολογηθούν το αποτυπώνει η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis. 

Στην τελευταία δημοσκόπηση λοιπόν το 68% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση έναντι 26% που έχει θετική γνώμη. 

Το 68% αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% που έχουν θετική γνώμη. 

Με λίγα λόγια η κοινή γνώμη θεωρεί καθέναν από τους δυο μεγαλύτερους πόλους δυνητικής κυβερνητικής εξουσίας χειρότερο από τον άλλο. 

Αυτό που είναι δύσκολο να διακρίνει κάποιος σε αυτή την πεποίθηση της κοινής γνώμης είναι ποιος εκ των δυο πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής είναι περισσότερο απαξιωμένος η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ;… 

Η πρώτη γιατί μετά βίας περνά το 20% όταν ένα σημαντικό ποσοστό την επιλέγει σαν αναγκαίο κακό μπροστά στον τρόμο της ανάληψης της εξουσίας από μια αυθεντική εκδοχή αυτού που διεθνώς ορίζεται σαν αλλοπρόσαλλη αριστερά και έχει εκλείψει στον αναπτυγμένο κόσμο σε διψήφια ποσοστά. 

Ο δεύτερος γιατί ενώ η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να πείσει πως έχει κάποιο ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από τη χρεοκοπία, πέραν της ανοχής των δανειστών και εταίρων, ενώ έχει υποσχεθεί σε όλους τα πάντα έχει κολλήσει πέριξ του 25%. 

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από τη ζώνη του 25% ετοιμάζει το έδαφος της άτακτης υποχώρησής του. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι σαν το ποδήλατο αν σταματήσει να κινείται, καταρρέει. 

Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το σήμα για την κατάρρευση της ΝΔ που συγκρατείται ως δύναμη από το φόβο μιας κυβέρνησης που έχει σαν ορόσημο, πότε τη Βενεζουέλα, πότε την Αργεντινή και συνήθως ότι βρεθεί πρόχειρο και απομακρυσμένο προκειμένου να μην είναι ορατά τα ελαττώματά του. 

Το τέλος του φόβου του ΣΥΡΙΖΑ της πλέον συντηρητικής πολιτικής δύναμης που υπερασπίζεται με νύχια και δόντια το μοντέλο της μεταπολιτευτικής χρεοκοπίας, θα επιφέρει το τέλος ολόκληρου του μεταπολιτευτικού σκηνικού που πνέει τα λοίσθια… 

Στην ίδια δημοσκόπηση το 44% των πολιτών εκτιμά πως η κατάσταση στην οικονομία -τον επόμενο χρόνο - θα είναι χειρότερη, το 29% πως θα παραμείνει η ίδια ενώ ένα 25% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί. 

Σε σχέση με τη δύναμη των κομμάτων στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 2,6% έναντι της ΝΔ, ωστόσο, σοβαρές είναι οι ανακατατάξεις στις υπόλοιπες θέσεις. 

Το «Ποτάμι» φαίνεται πως ξεπερνάει την ΕΛΙΑ στα ποσοστά, καθώς συγκεντρώνει 4,8% έναντι 4,6%, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΚΕ με 5,6%. 

Τέλος, καταποντίζεται η ΔΗΜΑΡ η οποία είναι εκτός μέτρησης καθώς βρίσκεται κάτω από το 1%. 

Αναλυτικά: ΣΥΡΙΖΑ 23%, ΝΔ 20,4%, ΚΚΕ 5,6%,. Χρυσή Αυγή 5,3, Ποτάμι 4,8%, Ελιά 4,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,0%, ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,4%.. 

Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Τα δυο μεγάλα κόμματα κινούνται μεταξύ 20-25% και ο κανένας, το τίποτα και οι αναποφάσιστοι είναι η δημοφιλέστερη επιλογή… 

Στην κοινωνία ωριμάζουν οι συνθήκες για σάρωμα του πολιτικού σκηνικού που χρεοκόπησε τη χώρα. Ο κρίκος του οποίου το σπάσιμο θα επιταχύνει τις εξελίξεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ του παρασιτικού και κλεπτοκρατικού ΠΑΣΟΚ.

Κώστας Στούπας

capital


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα