Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να μείνεις μόνος σου - Μερικές σημαντικές συμβουλές


Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν τρομοκρατηθεί στην ιδέα και μόνο του να μείνουν μόνοι τους, οι περισσότεροι όμως, ανυπομονούμε να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία και να ζήσουμε μόνοι μας και όπως εμείς θέλουμε.
Οι καιροί βέβαια λόγω της οικονομικής κρίσης και της κατάστασης της χώρας μας, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο με μεγάλη άνεση, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία θα πρέπει από πριν να έχετε αποφασίσει και να είστε σε θέση από μόνος σας να διαλέξετε και γιατί όχι να ακολουθήσετε.

Το πιό σημαντικό φυσικά είναι να έχει κανείς δουλειά. Το μεγαλύτερο ζήτημα που πρόκειται να αντιμετωπίσει κάποιος, είναι το αν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά. Το κόστος διαβίωσης για ένα άτομο είναι αρκετά υψηλότερο από το να μοιράζεται ένα χώρο με ένα άλλο/α άτομο/α. Όχι μόνο θα πρέπει να πληρώνει περισσότερα σε ενοίκιο, αν είναι μόνος του, αλλά θα πρέπει επίσης και να καλύπτει όλους τους άλλους λογαριασμούς.
Το πρόβλημα όμως σήμερα, εστιάζεται και στο γεγονός ότι τα χρήματα που μπορεί να παίρνει κάποιος από την δουλειά του, είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που έπαιρνε πριν ένα ή δύο χρόνια. Ένα άλλο σχετικά με το να ζει ένα άτομο μόνο του, είναι ότι θα πρέπει να είναι υπεύθυνο για τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει το νου του για το κάθε πράγμα (εσωτερικό ή εξωτερικό), χωρίς να έχει τη βοήθεια κάποιου (της μαμάς, του μπαμπά ή κάποιου φίλου).

Πολλοί άνθρωποι απλά, δεν είναι σε θέση αυτή την εποχή να πάρουν κάποια απόφαση, γιατί όπως αναφέραμε, παίζει σημαντικό ρόλο η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που μισούν πραγματικά να είναι μόνοι τους, σε σημείο όπου απλά δεν μπορούν να το διαχειριστούν όλο αυτό.

Πριν αποφασίστε λοιπόν να μείνετε μόνοι σας, συζητήστε με άτομα που έχουν μείνει στο παρελθόν μόνοι τους και συγκρίνετε τα πράγματα (εύρεση εργασίας, λογαριασμοί, υποχρεώσεις κ.λ.π.) και δείτε αν σας συμφέρει με βάσει τη δική σας ζωή όπως είναι τώρα (ο καθένας ζει διαφορετικά, παρόλο που όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια καθημερινά θέματα ή και προβλήματα).

Προετοιμαστείτε καλά πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε και μιλείστε με τους δικούς σας ανθρώπους, για το τί είναι αυτό που θέλετε και αν είναι οι ίδιοι σε θέση να σας βοηθήσουν σε κάτι.

 e-megalife


dimiwise

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα