Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Υδροσίφωνες στην Ελλάδα και γιατί αυτοί πυκνώνουν!

Υδροσίφωνες στο Αιγαίο;  Οι υδροσίφωνες στην Ελλάδα πυκνώνουν; Τις πταίει; Η Κλιματική Αλλαγή! Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν πταίει η Κλιματική Αλλαγή!
Picture
Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις, αλλά εννέα  υδροσίφωνες έκαναν το πρωί του Σαββάτου την εμφάνισή τους στο βόρειο Αιγαίο. Τρεις μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου, τρεις στην περιοχή της Λήμνου και τρεις στο Άγιον Όρος, κοντά στη Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Αλλά πόσο φυσικό είναι να έχουμε στην Ελλάδα τέτοια φαινόμενα;
Να τι λένε οι ειδικοί και θα τα βρείτε σε wiki και πολλά ελληνικά"ΣΑΪΤάκια":
//Οι σίφωνες εμφανίζονται τόσο πάνω από την ξηρά, λεγόμενοι σίφωνες ξηράς, οι οποίοι θεωρούνται και οι ταχύτεροι άνεμοι στον πλανήτη Γη, όσο και πάνω από τη θάλασσα, οπότε ονομάζονται σίφωνες θαλάσσης ή υδροσίφωνες ήυδροστρόβιλοι.

Ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η έξαρση που παρουσιάζουν οι υδροστρόβιλοι στο Ιόνιο Πέλαγος και το νότιο Αιγαίο...

Ο Καναδός μετεωρολόγος Γουέιντ Ζιλάγκι από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνας των Υδροσιφώνων του Τορόντο, προειδοποιεί ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη του «υγρού Κυκλώνα»  (διαβάστε κι εμείς τι είχαμε γράψει σχετικά)

Σύμφωνα με τους Καναδούς επιστήμονες του Κέντρου η έξαρση του φαινομένου οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη μορφολογία του Ιονίου, ειδικά στο σημείο που συναντά του Κρητικό πέλαγος. [...] «Δυστυχώς, πρέπεινα μάθετε να ζείτε με τους υδροστρόβιλους, καθώς ήρθαν για να μείνουν», λένε.

Μέχρι σήμερα, ο πιο καταστρεπτικός σίφωνας στην Ελλάδα συνέβη στις 18 Οκτωβρίου 1934. Το 2002 είχαμε μια έξαρση σιφώνων και μεταγενέστερα επίσης, το 2006.

Και σημειώνει το wiki: Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια οι σίφωνες στην Ελλάδα θα έχουν καταστροφικότερη δύναμη. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η παγκόσμια θέρμανση και η γενικότερη κλιματική αλλαγή που πυροδοτείται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα δημιουργήσει συνθήκες ατμοσφαιρικής αστάθειας στην κατώτερη ατμόσφαιρα (τροπόσφαιρα) της χώρας στο άμεσο μέλλον και οι σίφωνες που θα δημιουργούνται θα είναι περισσότεροι και ισχυρότεροι. 
Το θράσος περισσεύει όταν βλέπεις τις χρονολογίες που δείχνουν ότι αρχίζουν να αυξάνονται -όταν εντάθηκαν οι χημικοί αεροψεκασμοί στη χώρα μας- μετά σου λένε για Ιόνιο και Αιγαίο που είναι μονίμως ψεκασμένα και χααρπισμένα χειμώνα-καλοκαίρι, και τέλος σου πετάνε ότι η Ελλάδα δεν είχε συχνά τέτοια φαινόμενα, αλλά θα έχει γιατί έχουμε κλιματική αλλαγή! Και πόσο ανησυχούν για την έξαρση!!! Για κάντε να σταματήσετε να ψεκάζετε, για κάντε να σταματήσετε το ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌ πλέον χάαρπισμα και θα δούμε μετά πόση κλιματική αλλαγή έχουμε!

Όχι... Δεν πρέπει να συνηθίσει κανείς το αφύσικο: Να μην είναι ο ουρανός γαλάζιος, να είναι γεμάτος ουρές, ή θολούρα, ή κυματιστά σύννεφα, να μην έχουμε καλοκαίρι, της χώρα μας το πιο ισορροπημένο κλίμα να μοιάζει πλεόν με αφρικανοασιατικοαμερικάνικο κλίμα - όλα αυτά αν τα συνηθίσεις και τα αποδεχθείς ως "φυσιολογικά" λόγω κλιματικής αλλαγής, την πάτησες!!!

Να μάθουμε να ζούμε με τους υδροστρόβιλους ή να μάθουμε να ζούμε με την αλήθεια; Και η αλήθεια είναι ότι το κλίμα δεν αλλάζει μόνο του, το αλλάζουν. Και μαζί με αυτό, θέλουν επίσης να αλλάξουν την νοημοσύνη και αντιληπτικότητα μας....
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα