Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ


Έλα, ρε, μεγάλε αποδυτηριάκια να τα πεις όλα, εσύ, μόνον εσύ, γι' αυτό το μέγα εύρημα, τον τάφο της Αμφίπολης, που εδώ και μέρες παίζει πρωτοσέλιδα, χωρίς ακόμα να δοθεί μια ασφαλής απάντηση. Φοβερό! Έχει στηθεί ένα αντιτουριστικό ντέρμπυ και κάθε μέρα, κάθε ώρα, υποστηρίζουν την άποψή τους ιστορικοί, αρχαιολόγοι, φιλόλογοι, ελληνολάτρες, όλοι με πτυχίο κι όχι.
Κι όμως κανείς δεν είναι σε θέση να μας πει ποιος είναι θαμένος μέσα. Πότε κτίσθηκε ο τύμβος. Αν είναι μακεδονικός ή, ρωμαϊκός. Γιατί υπάρχουν Σφίγγες, όπως και οι Καρυάτιδες, το πράγματι πιο εντυπωσιακό στοιχείο. Κι όμως! Οι γνώμες και οι προβλέψεις δεν έχουν σταματημό.
Αν ο τάφος είναι συλημένος, ασύλητος. Ποιος καλλιτέχνης τον δημιούργησε. Αν το έργο έχει αιγυπτιακή επιρροή. Αν φτιάχτηκε για άνδρα ή, γυναίκα πεθαμένη. Για στρατιωτικό ή, πολιτικό.

Και παρά τις γρήγορες διαψεύσεις σ' ό, τι έχει ειπωθεί, υπάρχουν ακόμα κάποιοι, ειδικοί βέβαια, που ελπίζουν εκεί, στον Τύμβο Καστά, να είναι ο στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος. Πρώτη αποκάλυψη αποδυτηριάκια. Δεν υπάρχει τάφος του Αλέκου. Όπως το είχε ζητήσει το σώμα του κάηκε.
Παρακάτω. Ερωτώ. Γιατί αυτός ο χαμός ο ασόβαρος. Τελικά, η αγωνία είναι να απαντηθούν τα ερωτήματα ή, κάποιοι να το παίζουν talk-show; Γιατί αυτή η τρέλλα να δημοσιοποιούνται γνώμες, πιο σωστά εικασίες σ΄ένα τόσο σοβαρό εθνικής σημασίας ζήτημα.
Εγώ θα σου πω τι είναι θαμένο στο μεγαλοπρεπές Ταφικό μνημείο που βρέθηκε. Η μαλακία των Ελλήνων. Άσε να μιλάνε για τον Αλέξανδρο, για την μάνα του, την γυναίκα του, τον Κάσσανδρο, τον δολοφόνο της μάνας του, τον Κάσσιο, τον δολοφόνο της γυναίκας του και του γιου του. Ακόμα για τον κολλητό του Ηφαιστίωνα, για τον αρχιναύαρχό του Νέαρχο. Ποιος διάολο να είναι θαμένος.
Ο αποδυτηριάκιας θα πει τη μεγάλη αλήθεια. Το σήριαλ της Αμφίπολης δείχνει πόσο καραγκιόζης είναι ο νεοέλληνας, όταν τόσο ανεύθυνα, τόσο τηλεοπτικά αντιμετωπίζει ό, τι πιο σπουδαίο και διαχρονικό χαρακτηρίζει το παρελθόν του. Είσαι καπετάν μαλάκας, κύριε Έλληνα, κύριε σέληνα, όταν εδώ και 200 χρόνια δεν έχεις αντιληφθεί ότι η βαρειά σου βιομηχανία, ότι το ψωμί των παιδιών σου, ότι το μέλλον σου είναι η κληρονομιά της κλασικής αρχαιότητας.
Ένα άλλο κράτος στην Ελλάδα θα είχε θησαυρίσει με τόσες αρχαιότητες που υπάρχουν! Και θα είχε ήδη ανακαλύψει κι άλλες Αμφίπολες, που υπάρχουν!!!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα