Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η σπουδαιότητα του τακτικού διαλογισμού



Πολλοί άνθρωποι κάνουν διαλογισμό “κουνελιού”. Αυτός είναι ένας συμβολικός τρόπος για να πούμε ότι δεν είναι σταθεροί κι επίμονοι. Μια μέρα διαλογίζονται· τις επόμενες τρεις μέρες δεν διαλογίζονται. Μετά αρχίζουν ξανά, μετά σταματούν.

Εάν ο διαλογισμός εκτελείται τακτικά, διευρύνει την συνειδητότητά σας. Ο διαλογισμός είναι μια προσπάθεια να αποβάλετε περιοριστικούς παράγοντες απ’ το νου σας. Εάν δεν είστε τακτικοί, δεν μπορείτε να τους αποβάλετε. Εάν είστε επιτυχείς στο να απωθήσετε τους περιοριστικούς παράγοντες και μετά σταματήσετε να διαλογίζεστε, θα επιστρέψουν με μεγαλύτερη ισχύ, θα καταλάβουν το νου σας και θα κάνουν αδύνατο γι’ αυτόν να διευρυνθεί. Οι περιοριστικοί παράγοντες είναι οι ψευδαισθήσεις, οι θυμαπάτες, οι συνήθειες, οι αναστολές, τα συμπλέγματα και ο φανατισμός, για να ονομάσουμε μερικά. Ο τακτικός διαλογισμός καθαρίζει αυτά τα πράγματα.



Στον διαλογισμό έρχεστε σ’ επαφή με όμορφες ιδέες ή οράματα. Αλλά αν δεν τα τροφοδοτείτε τακτικά, εξασθενούν. Κάθε φορά που διαλογίζεστε, τρέφετε ιδέες που θα φέρουν περισσότερη αρμονία και ρυθμό στις ζωές όλων των εθνών. Ο τακτικός διαλογισμός διατηρεί ζωντανά τα ανώτερά σας οράματα, εντυπώσεις και εμπνεύσεις.

Ο τακτικός διαλογισμός οικοδομεί υποκειμενικές επαφές ανάμεσα σ’ εσάς και σε Ανώτερες Δυνάμεις. Μέσα απ’ τον τακτικό διαλογισμό εκλεπτύνετε το νου σας και σταδιακά λειτουργείτε σε υψηλότερα επίπεδα όπου υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις. Οι δημιουργικές δυνάμεις έλκονται απ’ τον ρυθμό και την αρμονία. Όπου υπάρχει ρυθμός και αρμονία, εκεί παρίστανται δημιουργικές δυνάμεις που φέρνουν περισσότερη έμπνευση και πύρινο μόχθο.

Οι δημιουργικές δυνάμεις δεν ενδιαφέρονται για άστατα φώτα που τρεμοσβήνουν. Τέτοιες επιρροές απωθούν τις δημιουργικές δυνάμεις. Γι’ αυτό εκτελούνται ρυθμικές, αρμονικές κινήσεις, επικλήσεις, ύμνοι και χοροί στους ναούς. Η τακτικότητα, ο ρυθμός και η αρμονία έλκουν Ανώτερες Δυνάμεις.

Εάν ο διαλογισμός σας δεν είναι τακτικός, κυκλικός, ρυθμικός και αρμονικός, οι Ανώτερες Δυνάμεις γνωρίζουν ότι δεν είστε έτοιμοι ακόμα για να συντονιστείτε στους φυσικούς νόμους του ρυθμού, της αρμονίας και των κύκλων. Εξαιτίας αυτού, θεωρούν ότι η επαφή Τους μαζί σας είναι επικίνδυνη για εσάς και για τους γύρω σας.

Ο τακτικός διαλογισμός πειθαρχεί τα σώματά σας, το νευρικό σας σύστημα, την καρδιά και τον εγκέφαλο. Πειθαρχεί το συναισθηματικό σώμα, και κάνει το νοητικό σας σώμα εστιασμένο, συγκεντρωμένο, άγρυπνο και δημιουργικό.

Όταν ξεχνάτε να διαλογιστείτε για μερικές μέρες, οι παλιές συνήθειες των σωμάτων σας επιστρέφουν. Οι συναισθηματικές σας συνήθειες τρυπώνουν ξανά· ο νους σας αισθάνεται ότι είναι ώρα να γίνει όπως ήταν πριν – διασκορπισμένος, μη εστιασμένος, ατίθασος, ομιχλώδης και συγκεχυμένος. Τότε όταν αρχίσετε εκ νέου τον διαλογισμό σας, τα βρίσκετε ζόρικα γιατί πρέπει πρώτα να παλέψετε ενάντια στους περιορισμούς των σωμάτων σας. Τελικά τα παρατάτε κάτω απ’ την πίεση των αιώνιων συνηθειών σας.

Ο τακτικός διαλογισμός βοηθά το σώμα σας να συγκεντρωθεί, να εστιαστεί, να αναλύει και να συνθέτει χωρίς να εκτρέπεται. Ο τακτικός διαλογισμός πειθαρχεί το νου. Ο τακτικός διαλογισμός κάνει τα αιθερικά σας κέντρα πιο επιδεκτικά και ευαίσθητα σε υψηλότερες εντυπώσεις. Στον τακτικό διαλογισμό τροφοδοτείτε τα κέντρα σας με ανώτερη ουσία και φορτίζετε τα κεντρικά τους πυρά. Δημιουργείτε συγχρονισμό μέσα στα κέντρα και μεταξύ των κέντρων. Τα ευαίσθητα κέντρα δέχονται και εκπέμπουν περισσότερη ενέργεια. Μέσα απ’ την ενέργεια, υπηρετείτε· κρατάτε τον εαυτό σας υγιή και δυναμικό ώστε να είστε ικανοί να προσφέρετε τον εαυτό σας για μεγαλύτερη θυσιαστική υπηρεσία. Ο τακτικός διαλογισμός οικοδομεί μια μαγνητική και προστατευτική σφαίρα εκεί που κάνετε τον καθημερινό σας διαλογισμό, και αναπτύσσετε μια μαγνητική αύρα που τραβά το ενδιαφέρον των Μεγάλων Όντων τα Οποία μπορούν να σας εντυπώσουν και να σας προσεγγίσουν.

Στη διάρκεια του διαλογισμού, η ψυχική σας ενέργεια ρέει προς τα έξω και συσσωρεύεται στο μέρος που κάθεστε, στους τοίχους γύρω απ’ το σημείο που κάθεστε.. Οι υψηλόφρονες σκέψεις σας αυξάνουν την ομορφιά της ηλεκτρομαγνητικής σφαίρας που οικοδομείται γύρω στο δωμάτιό σας. Όταν μπαίνετε σ’ αυτό το δωμάτιο, αισθάνεστε τη δύναμη αυτής της σφαίρας.  Σε αυτή τη σφαίρα, μπορείτε πιο εύκολα να έρθετε σ’ επαφή με δημιουργικές δυνάμεις που όχι μόνο σας εμψυχώνουν και σας εμπνέουν με ανώτερα οράματα, αλλά επίσης σας προστατεύουν από διάφορες επιθέσεις από νοητικές και αστρικές πηγές. Κάθε φορά που ξεχνάτε να διαλογιστείτε, η σφαίρα αυτή διασκορπίζεται, διαλύεται και τελικά εξανεμίζεται.

Η σφαίρα της ενέργειάς σας είναι ο ναός σας. Οι σφαίρες ενέργειας παραμένουν μόνο όταν ο Νόμος της Συμπίεσης χρησιμοποιείται ή εφαρμόζεται. Η συνέπεια δημιουργεί συμπίεση και αυξάνει την πυκνότητα γιατί ασκεί βαριά πίεση στις υπάρχουσες ενεργειακές σφαίρες.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Education as Transformation vol.1 


elenastral

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα