Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι μύθοι για τους εκατομμυριούχους

monaco-f1-grand-prix

Οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι για τους εκατομμυριούχουςΠολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα γίνουν εκατομμυριούχοι και πως κάτι τέτοιο είναι ένα άπιαστο όνειρο όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Ο Jaime Tardy για τις ανάγκες του βιβλίου του “The Eventual Millionaire,” μίλησε με πάνω από 100 εκατομμυριούχους και το συμπέρασμά του είναι πως υπάρχουν έξι πράγματα που οι περισσότεροι πιστεύουν για τους εκατομμυριούχους που όμως δεν ισχύουν. Ή τουλάχιστον δεν ισχύουν πάντα.
Οι εκατομμυριούχοι είναι πιο έξυπνοι. Συνήθως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι δισεκατομμυριούχοι είναι πιο έξυπνοι από όλους του άλλους για να έχουν καταφέρει να πετύχουν το στόχο τους. Αλλά γενικά η εκτίμηση αυτή δεν είναι σωστή. Οι εκατομμυριούχοι είναι άνθρωποι σαν όλους τους άλλους που όμως διαφέρουν από τους άλλους στο γεγονός ότι έχουν πετύχει τους στόχους τους. Και αυτοί έχουν κάνει λάθη και μάλιστα μεγάλα όπως όλοι. Πιθανά και οι ίδιοι να βρέθηκαν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση από την οποία έπρεπε να ξεφύγουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως αντί να διαβάζουν βιβλία για να γίνουν πιο έξυπνοι, οι εκατομμυριούχοι δουλεύουν σκληρά για να πετύχουν τους στόχους τους.

Οι εκατομμυριούχοι είναι πιο τυχεροί. Οι εκατομμυριούχοι πιστεύεται πως είναι πιο τυχεροί από τους άλλους ανθρώπους, πως έχουν κερδίσει λαχεία, και έπιασαν την καλή με την πρώτη προσπάθεια, όμως δεν είναι έτσι.
Στην πραγματικότητα η πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν προκαλούν οι ίδιοι την τύχη τους. Στην τελική μία ιδέα αξίας 1 εκατ. δολαρίων δεν αξίζει τίποτα αν δεν γίνει πράξη. Ο Bobby Casey, ιδρυτής της Global Wealth Protection, βρήκε την πρώτη του δουλειά ως κατασκευαστής ποδηλάτων μετά 60 αποτυχημένες προσπάθειες. Στο ερώτημα τι θα έκανε αν άκουγε όχι και από το 60 μαγαζί στο οποίο απευθύνθηκε ο Casey ανέφερε πως δεν θα σταματούσε ακόμα και αν άκουγε 300 όχι.
Οι εκατομμυριούχοι ζουν στη χλιδή. Η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό κάποιου για έναν εκατομμυριούχο είναι να ζει σε πολυτελή κατοικία και να οδηγεί ένα ακριβό σπορ αμάξι, όμως πόσο αλήθεια είναι αυτό; Στην πραγματικότητα πολλοί εκατομμυριούχοι ξοδεύουν τα χρηματά τους μόνο για πράγματα που που είναι απαραίτητα ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πολυεκατομμυριούχου Warren Buffett ο οποίος ζει ακόμα στην Ομάχα της Νεμπράσκα, στο σπίτι που είχε αγοράσει το 1958 για 31.500 δολάρια.
Οι εκατομμυριούχοι έχουν γεννηθεί στα λεφτά. Άλλος ένας μύθος είναι ότι οι εκατομμυριούχοι έχουν γεννηθεί στα λεφτά. Και αυτό δεν είναι αλήθεια. Όπως αναφέρει ο businessinsider, έρευνα της Fidelity έδειξε ότι το 86% των εκατομμυριούχων είναι αυτοδημιούργητοι.
Για παράδειγμα η Dani Johnson συγγραφέας των best seller “First Steps to Wealth” και “Grooming the Next Generation for Success” όπως και παραγωγός σχετικών με την επιτυχία σεμιναρίων ξεκίνησε από τα πολύ χαμηλά. Έμεινε έγκυος αν και ανύπαντρη στα 17, στα 21 έμεινε άστεγη και υπερχρεωμένη αλλά ήθελε μια καλύτερη ζωή και δεν σταμάτησε να προσπαθεί γι αυτό.
Όταν η Johnson βρέθηκε σ’ ένα πάνελ όπου μιλούσαν τέσσερις εκατομμυριούχοι σκέφτηκε ότι άξιζε να προσπαθήσει, ακούγοντας πως ξεκίνησαν. Για την Johnson, το κλειδί της επιτυχίας ήταν η πρώτη επιχείρησή της που στήθηκε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου της και ένα περίπτερο κοινοχρήστων τηλεφώνων, αφού τις πρώτες τέσσερις κέρδισε 2.000 δολάρια. Εξακολούθησε να εργάζεται σαν σερβιτόρα και ανέβασε το εισόδημά της στα 6.500 δολάρια. Τώρα διδάσκει άλλους πως να κάνουν επιτυχία.
Οι εκατομμυριούχοι είναι ατρόμητοι. Το 55% των εκατομμυριούχων στους οποίους ρώτησε ο Jaime Tardy ανέφεραν ότι φοβόντουσαν πριν ξεκινήσουν την πρώτη δική τους δουλειά. Όπως σημείωσε η Anita Crook ιδρύτρια της Pouchee άρχισε την δουλειά της χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία και όπως ανέφερε “φοβόταν έως θανάτου στο πρώτο της μαγαζί. Η επιτυχία χρειάζεται και ρίσκο όμως οι σοφοί εκατομμυριούχοι δεν παίρνουν ανυπολόγιστα ρίσκα αλλά βρίσκουν τη χρυσή τομή μετάξι του αισιόδοξου και του απαισιόδοξου σεναρίου.
Οι εκατομμυριούχοι κερδίζουν πολλά λεφτά. Είναι αλήθεια ότι πολλοί εκατομμυριούχοι έχουν κερδίσει τα χρήματά τους από την έναρξη τις δικής τους επιχείρησης ή τα βγάζουν από υψηλά αμειβόμενες θέσεις. Αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι ο μόνος τρόπος για να συγκεντρώσει κάποιος 1 εκατ. δολάρια. Στο βιβλίο του “Millionaire Teacher”, ο Andrew Hallam εξηγεί έβαλε στην άκρη πάνω από 1 εκατ. δολάρια ως δάσκαλος και μάλιστα πριν από την ηλικία συνταξιοδότησης.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα