Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ελιξίριο νεότητας χωρίς φάρμακα κ ενέσεις



Πριν μιλήσουμε για το ελιξίριο αυτό, ας δούμε πρώτα γιατί γερνάει ο άνθρωπος, τι τον αλλοιώνει και πώς.


Ο Ιπποκράτης όταν μίλησε για την βιολογία του ανθρώπου είπε ότι τα κύτταρα του ανθρώπου ανανεώνονται κάθε τρεις  μήνες. Αυτό από μόνο του μας λέει ότι το σώμα μας δεν δημιουργήθηκε για να γερνά, ούτε να αρρωσταίνει, αλλά για να παραμένει πάντα νέο.

Όμως εμείς οι άνθρωποι θα παρατηρήσουμε ότι αυτό το νέο το έχουμε αφήσει σε ένα «ράφι» εκεί πίσω στα χρόνια της νεότητας. Την οποία νεότητα ενώ την καμαρώνουμε και την θαυμάζουμε την χλευάζουμε παράλληλα ως ανώριμη.

Εμείς λοιπόν οι ενήλικες, εμείς που έχουμε την γνώση και την πείρα καθημερινά κάνουμε ξανά και ξανά τις ίδιες σκέψεις, με μικρές εναλλαγές. Στην απλή μας καθημερινότητα οι σκέψεις μας κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό περίπου στο 90% επαναλαμβάνονται συνέχεια. Οι σκέψεις αυτές συνοδευόμενες με το άγχος, τον θυμό, την οργή που και αυτά είναι καθημερινά τα ίδια και ίσως κάποιες μέρες εντονότερα έχουν την ιδιότητα να νεκρώνουν τμήματα του εγκεφάλου αλλά και να αλλοιώνουν τα 4 υγρά στοιχεία του σώματος. 

Ο εγκέφαλος αφού δεν έχει τίποτε φρέσκο να σκεφτεί αρχίζει την αδράνεια με αποτέλεσμα η αδράνεια να φέρνει την νέκρωση. Αυτή η φθορά αρχίζει να φαίνεται στο σώμα μας. Με το να μη βλέπουμε καλά κοντά, ασπρίζουν τα μαλλιά, γεμίζουμε ρυτίδες και ακολουθούν και τα προβλήματα υγείας που «βοηθούν» την αλλοίωση. 

Τι είναι όμως αυτό που είναι υπέρ της νεότητας ? 

Πώς μπορούμε να παγώσουμε τον χρόνο ?

Ένας υπερφορτωμένος νους δεν μπορεί να μπει στο «πρόγραμμα» της νεότητας. 

Το μυαλό όταν είναι γεμάτο και αναγκάζεται να δουλεύει με ξέφρενους ρυθμούς ξανά και ξανά μέσα από τους ίδιους δρόμους δεν μπορεί να διατηρηθεί νέο και φρέσκο. Το στάσιμο νερό είναι γεμάτο βακτήρια. Πώς όμως θα μετατρέψουμε το νερό μας- μυαλό μας σε τρεχούμενο, άρα φρέσκο και πάντα νέο ?

Όσοι έχουν μπει στη διαδρομή της αυτοαναζήτησης – αυτοέρευνας- αυτοβελτίωσης με σκοπό να ανακαλύψουν την κάθε τους σκέψη και κάθε συναίσθημα σε βάθος, καθαρίζουν το νου από παράταιρες σκέψεις. Οπότε αρχίζουν να δημιουργούν χώρο. Τέτοιο χώρο που είχαμε κι όταν ήμασταν παιδιά. Ο νους του παιδιού έχει κενό χώρο που του επιτρέπει να χαλαρώσει και να ηρεμήσει όταν τελειώσει με τα μαθήματά του. Κάτι που εμείς οι ενήλικες το χάσαμε και το ξεχάσαμε. 

Το πρώτο λοιπόν που οφείλει να κάνει κάποιος για να αποκτήσει την πρόσβαση στην νεότητα είναι να δημιουργήσει χώρο στο μυαλό του. Όσο πιο πολύ εργάζεται στην αυτοβελτίωση τόσο περισσότερο χώρο αποκτά. Όσο ο χώρος μεγαλώνει πηγαίνουμε τον χρόνο όλο και προς τα πίσω στα χρόνια της νεότητας. 

Το δεύτερο που οφείλει να κάνει ένας άνθρωπος για να διατηρήσει τον εγκέφαλό του νέο και φρέσκο είναι να τον βάλει στην διαδρομή νέας γνώσης. Να είναι ένας μόνιμος μαθητής.

 Αυτός που θέτει το μυαλό του και το οργανώνει μέσα από τη διαδρομή της νέας γνώσης παραμένει νέος και φρέσκος. 

Αφού το σώμα από τη φύση του έχει την ιδιότητα της ανανέωσης κάθε τρεις μήνες, με αυτόν τον τρόπο του δίνουμε την ευκαιρία να αναδημιουργείται απόλυτα.

Όμως η απόλυτη νεότητα δεν θα μπορέσει να υπάρξει με έναν νου γεμάτο από προβλήματα και σκέψεις, αν του τοποθετήσουμε μόνο έναν δρόμο γνώσης. Αυτά πάνε μαζί.

 Γιατί αν σε έναν ήδη υπερφορτωμένο νου προσπαθήσουμε να βάλουμε νέα γνώση, θα είναι σαν να έχουμε ένα παραφορτωμένο σαλόνι και να πάρουμε νέα έπιπλα. 

Αυτό που θα γίνει είναι να χάσουμε την βολή και να υπάρχει μία σύγχυση στο σαλόνι μας.  Οπότε η νέα γνώση για να ευδοκιμήσει θα πρέπει να μπει σε καθαρό νου. 

Η νέα γνώση δεν θα πει διαβάζω βιβλία, βλέπω ντοκιμαντέρ κλπ. 

Αλλά θα πει μελετώ, εκπαιδεύομαι σε νέους δρόμους με γνώση που δεν είχα. 

Επιλέγω να βάζω στην κάθε μέρα μου τρόπους φρεσκάδας και όχι επανάληψης. 

Μελέτη είναι ο δρόμος μαζί με τον άδειο νου. Μάθαινε σαν να είναι να ζήσει για πάντα λέει το ρητό. Η ανάγκη για γνώση και για μάθηση κρατάει τον εγκέφαλο στην πρότερη νεότητά του. 

Ο εγκέφαλος ανασυγκροτείται με αποτέλεσμα μέσα από αυτή την μετεκπαιδευτική διαδρομή σταματούν οι σκέψεις που μέχρι εχθές μας «έτρωγαν» τα σωθικά και μας έκαναν να γερνάμε.

Αυτογνωσία +συγνώμη +συγχώρεση +ευγνωμοσύνη + μελέτη +αναζήτηση +έρευνα στη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας μας = νεότητα !!!

Την ανανέωση που τόσα χρόνια την κάνατε μόνο στην εξωτερική μεριά, τώρα να την κάνετε στην εσωτερική και όλο αυτό θα έχει επιτυχία και διάρκεια. 

Δωροθέα 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα