Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Άγγλοι, τίγκα στα αιολικά, αλλά ψάχνουν για ρεύμα. Η EOn το έχει πει από το 2005. Εγώ από το 2010.



http://www.ft.com/intl/cms/s/0/2d3c0786-329b-11e4-93c6-00144feabdc0.html#axzz3CJnWLn57
και το ίδιο στο http://www.euro2day.gr/ftcom_en/article-ft-en/1250647/uk-seeks-emergency-electricity-supplies.html (αν δεν σας ανοίγουν οι FT)
http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/09/03/Britain-Faces-Winter-of-Blackouts-As-Firms-Are-Asked-to-Ration-Electricity/

Πόσες φορές έχω πει ότι τα αιολικά είναι άχρηστα εάν τα θες για ηλεκτροδότηση; Πόσες φορές έχω πει ότι τα αιολικά δεν είναι ηλεκτροδότηση; Πόσες φορές έχω πει ότι τα αιολικά, είτε τα έχεις είτε δεν τα έχεις, κάνει το ίδιο στην ηλεκτροδότηση;



Η Αγγλία έχει 10.000 αιολικά μεγαβάτ. Ίδιο σχήμα γραφήματος με αυτό που δείχνουν οι δήθεν "επιστήμονες" (παπατζήδες) της ΕΛΕΤΑΕΝ.  Πληρωμένα, εγκατεστημένα, άχρηστα. Με το που είδαν ότι έχουν έλλειψη (για οποιοδήποτε λόγο) σε πυρηνικά ή ανθρακικές μονάδες, whoopsie!..., τα αιολικά είναι ανύπαρκτα. Όσο μετράνε στην πρόβλεψη επάρκειας ισχύος στην Ελλάδα, άλλο τόσο μετράνε και στην Αγγλία. Και η Αγγλία έχει πιο συνεχή και σταθερό αέρα λόγω Ατλαντικού.



Η Ε.On το έχει πει από το 2005:  λόγω της στοχαστικότητας του αέρα (κουτουρού και απρόβλεπτος είναι ο αέρας), τα αιολικά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, και όσο πιο πολλά μπαίνουν σε ένα δίκτυο, τόσο μικρότερο κομμάτι της ηλεκτροπαραγωγής μπορούν να υποκαταστήσουν. Μπορεί με ανθρώπινη επιβολή μεταβλητότητας στις συμβατικές μονάδες, το 4% της Ε.Οn να γίνει 5% ή 6%, αλλά εάν έχεις 10.000 αιολικά μεγαβάτ για να υποκαταστήσεις (απολογιστικά, όχι σε πρόβλεψη επάρκειας ισχύος) 100 ή 500 συμβατικά, είσαι επιεικώς μαλάκας.  Ποιός εγκρίνει αιολικά στην Ελλάδα? Ο Βασιλάκος και ο Μανιάτης?  

Ο ΑΔΜΗΕ το είπε και αυτός, πέρυσι. Εγώ το λέω από το 2010.  Διεθνή ΜΜΕ το λένε από χρόνια, το ίδιο το Spiegel από το 2011.  Τι διάολο... Μάπα στην Ισπανία, μάπα στην Αγγλία, μάπα και στην Γερμανία, ασύστολη κοροϊδία από την Δανία . Γιατί ανεχόμαστε μια ακριβή και άχρηστη κοροϊδία στα βουνά μας;  Γιατί κυκλοφορούν ελεύθεροι οι Τσιπουρίδηδες και όλα τα λαμόγια που παριστάνουν τους "επενδυτές".  Ρητορική η ερώτηση για τον καημένο τον Δόκτορα Τσιπουρίδη. Τον πληρώνουν να τα λέει, και πληρώνουν τα ΜΜΕ να επαναλαμβάνουν τις πληρωμένες αρλούμπες του.

Αλλά η ΡΑΕ εγκρίνει και ο ΥΠΕΚΑ υπογράφει! Οι κλέφτες και τα παπαγαλάκια τους κάνουν την δουλειά τους. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και το ΥΠΕΚΑ έχουν ευθύνες. Κάτι πουλημένα καθηγητάκια έχουν ευθύνες. Οι ψεύτες της ΕΛΕΤΑΕΝ έχουν ευθύνες (όση και οι παπατζήδες στην οδό Αθηνάς). Ξέρω ότι ήξεραν ότι προωθούν απάτες. Εκ προμελέτης. Σπείρα.

Όχι κύριοι. Ούτε δυσφημίζω, ούτε βρίζω. Με κλέβουν και ...κάπως με ενοχλεί. Και ο διεθνης Τύπος λέει ότι με κλέβουν. Ο ΑΔΜΗΕ λέει ότι με κλέβουν. Άρα κάτι δεν πάει καλά.

ΚΑΙ, για να μην ξεχνιόμαστε. Πανηγύριζε προχτές ο Δόκτωρ Τσιπουρίδης ότι κάτι δικαστήρια είπαν ότι τα αιολικά δεν προκαλούν αρρώστιες. Το θέμα της υγείας είναι ένα θέμα. Το μείζον θέμα με τα αιολικά είναι ότι πληρώνονται για να μην ηλεκτροδοτούν (συν ,ότι άλλες ζημιές κάνουν ή μπορεί να κάνουν, δεν έχει σημασία).  Οταν ένα κλέφτης έρθει την νύχτα και σου κλέψει το σπίτι και βιάσει και τη σύζυγο, το ότι μπορείς να συναχωθείς είναι ...δευτερέυον. Αλλά τα λαμόγια εστιάζονται στο ότι "δεν θα συναχωθείς" για να παραβλέπουμε την κλοπή και τον βιασμό


archaeopteryxgr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα