Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Facebook: Απενεργοποίηση του «Διαβάστηκε» στο chat για Google Chrome

Αααχ… Από τότε που βγήκε η λειτουργία «Διαβάστηκε στις (ώρα)» (Seen …) στο Facebookchat, χάθηκε και το τελευταίο δείγμα ιδιωτικότητας. Φοβάσαι να δεις ένα μήνυμα, γιατί αν το κάνεις και δεν απαντήσεις αμέσως ή δεν απαντήσεις καθόλου, τότε ο άλλος χρήστης θα αναρωτιέται αν «τον γράφεις» στα παλαιότερα των υποδημάτων σου.
Ευτυχώς, υπάρχουν τελικά διάφοροι τρόποι απενεργοποίησης της λειτουργίας «Διαβάστηκε στις (ώρα)» και στο συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθούμε με έναν από αυτούς και συγκεκριμένα με την επέκταση Facebook™ Chat Privacy για Google Chrome.

Απενεργοποίηση του «Διαβάστηκε» στο Facebook chat για Google Chrome

Αυτό που θα χρειαστείς αρχικά, είναι ο browser Google Chrome. Αφού εγκαταστήσεις το πρόγραμμα, θα πρέπει να το ανοίξεις, να επισκεφθείς το Chrome Web Store και την επέκταση Facebook™ Chat Privacy και να πραγματοποιήσεις κανονικά την εγκατάσταση της.
Facebook Chat Privacy icon
Αν έκανες σωστά τη διαδικασία και επισκεφθείς το Facebook από τον Google Chrome, τότε θα δεις ένα νέο εικονίδιο στο πάνω δεξί μέρος του Google Chrome, όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα. Για να λειτουργεί σωστά η επέκταση, θα πρέπει πατώντας το εικονίδιο η πρώτη επιλογή να γράφει Disable.
Τίποτα περισσότερο δε χρειάζεται. Δοκιμάσαμε σήμερα (14/09/13) την επέκταση στην τελευταία σταθερή έκδοση του Google Chrome (Έκδοση 29.0.1547.66 m) και σε Windows 7 Professional (SP1) και όλα δούλεψαν ρολόι. Αυτό σημαίνει πως διαβάζαμε κανονικά όσα μηνύματα λαμβάναμε στο Facebook και οι άλλοι χρήστες δε δέχονταν το μήνυμα «Διαβάστηκε», το οποίο θα πρόδιδε ότι είδαμε το μήνυμα τους.
Τέλος, η επέκταση μαζί με τη λειτουργία «Διαβάστηκε στις (ώρα)» απενεργοποιεί και τη λειτουργία η οποία ενημερώνει στον άλλο χρήστη πότε ο χρήστης πληκτρολογεί ένα μήνυμα.
Update: Υπάρχει μία εναλλακτική λύση του Facebook™ Chat Privacy, η οποία ακούει στο όνομα Facebook SeenBlock και η οποία εκτός από απενεργοποίηση του «Διαβάστηκε» και του μηνύματος ότι ο χρήστης πληκτρολογεί ένα μήνυμα, περιέχει ακόμη επιλογή για να στείλει ο χρήστης χειροκίνητα όποτε θέλει το μήνυμα «Διαβάστηκε» σε μία συνομιλία. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα