Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

H θεωρία των 2 κουτιών σε σχέση με τον εισβολέα

by Creative Tools

Πολλοί από σας θα έχετε ήδη ακούσει για τη θεωρία των 2 κουτιών, αλλά δεν βλάπτει να την αναφέρω και εδώ: Μπαίνετε σε ένα δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται ένα άσπρο και ένα καφέ κουτί, και το καθένα έχει πάνω του ένα κουμπί:
  • Κάθε φορά που πατάμε το κουμπί στο άσπρο κουτί, συμβαίνει κάτι καλό (πχ. δημεύεται η περιουσία ενός διεφθαρμένου πολιτικού).
  • Κάθε φορά που πατάμε το κουμπί στο καφέ κουτί συμβαίνει κάτι πολύ κακό (πχ. αυξάνονται κατά έναν οι βουλευτές).
  • Όταν λοιπόν μπαίνουμε στο δωμάτιο αυτό, σε πρώτη φάση δεν μας ενδιαφέρει (ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ) τι έχει μέσα το κάθε κουτί, ποιος είναι ο μηχανισμός του και με ποιόν ακριβώς τρόπο θα μελετήσουμε τη λειτουργία του κάθε μηχανισμού. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι να πατήσουμε το κουμπί στο άσπρο κουτί όσες περισσότερες φορές γίνεται.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε μια διάρρηξη. Όταν ο εισβολέας είναι πλέον μέσα στο σπίτι, σε πρώτη φάσηΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ τι τον έφερε εκεί, τι θέλει να (μας) κάνει, αν κλέβει / βιάζει / σκοτώνει γιατί η ζωή τον αδίκησε κλπ. κλπ. Αυτά θα τα σκεφτούμε αργότερα ή και θα τα συζητήσουμε μαζί του, αν θέλετε, όταν αυτός θα μας κοιτάει από τη λάθος μεριά της πόρτας μιας φυλακής. Την ώρα της εισβολής όμως,δουλειά μας δεν είναι η σκέψη αλλά η δράση. Ακολουθούμε πιστά τις προσχεδιασμένες κινήσεις (σχέδιο μάχης) μας, ώστε οι «κακοί» να καταλήξουν είτε:
  • να τρέχουν πανικόβλητοι (αν αντιληφτούν έγκαιρα την ενέδρα)
  • στη φυλακή, αν έχουν την ατυχία να πέσουν πάνω μας από δικό τους λάθος.
Κάθε δευτερόλεπτο από την αρχή της εισβολής πρέπει να μετράει εναντίον του διαρρήκτη. Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι να αδειάσουμε το κεφάλι μας από κάθε σκέψη, κάθε οίκτο, κάθε ανασφάλεια ή απορία που θα μας κάνουν αργούς και αναποτελεσματικούς. Χρησιμοποιείστε το άσπρο κουτί, μη σας νοιάζει γιατί δουλεύει. Αν το κάνετε σωστά, θα έχετε χρόνο για σκέψη αργότερα!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα