Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

H μοντέρνα συνήθεια που προκαλεί καρδιοπάθειες, καρκίνο, κατάγματα και διαβήτη

H μοντέρνα συνήθεια που προκαλεί καρδιοπάθειες, καρκίνο, κατάγματα και διαβήτη
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια καταστροφική συνήθεια που υιοθετούν αρκετοί από εμάς. Δεν πρόκειται για κάτι που τρώμε ή πίνουμε, ούτε σχετίζεται με τα κιλά και τη γυμναστική.
Χιλιάδες μεσήλικες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο κατάγματος, καρδιοπάθειας, καρκίνου και διαβήτη λόγω μιας «σιωπηρής» έλλειψης που συνήθως περνά απαρατήρητη.

Η σχετική μελέτη εστίασε στον αντίκτυπο της έλλειψης βιταμίνης D στην υγεία μας, καταδεικνύοντας πως κατά μέσο όρο 1 στα 10 άτομα ηλικίας 40 έως 80 ετών παρουσιάζουν μειωμένα επίπεδα στον οργανισμό τους επειδή περνούν πολλές ώρες της ημέρας κλεισμένοι στο σπίτι, σε ένα γραφείο και γενικότερα σε κλειστούς χώρους που δεν εκτίθενται στο φως του ήλιου.
Οι ερευνητές σημειώνουν πως τα άτομα που διαθέτουν τις μεγαλύτερες ποσότητες της βιταμίνης στον οργανισμό τους αντιμετωπίζουν και το μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Η επονομαζόμενη «βιταμίνη του ήλιου» παίζει βασικό ρόλο σε μεγάλο εύρος χημικών αντιδράσεων που συντελούνται στον οργανισμό μας και οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία από τον καρκίνο, την καρδιοπάθεια και το διαβήτη, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη γονιμότητα.
Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν σε 14.641 άτομα ηλικίας 42 έως 82 ετών. Τα στοιχεία κάλυπταν την περίοδο 1997 με 2012. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι το 9% των ανδρών και το 13% των γυναικών διαθέτει πολύ μικρές ποσότητες βιταμίνης D.
Η βασικότερη πηγή βιταμίνης D για τον οργανισμό μας είναι το φως του ήλιου, καθώς παράγεται όταν οι ακτίνες έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα μας. Μπορούμε επίσης να πάρουμε τη βιταμίνη από λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός αλλά και από το γάλα.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερες ήταν οι ποσότητες της βιταμίνης τόσο μικρότερος ήταν ο κίνδυνος θανάτου. Σημειώνουν πως 20 λεπτά έκθεσης στο φως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αρκετά για να εξασφαλίσουμε επαρκή «αποθέματα» για το χειμώνα.
Θα πρέπει να απολαμβάνουμε το φως του ήλιου για λίγα λεπτά σε κάθε ευκαιρία, ανοίγοντας διάπλατα τα παράθυρα του σπιτιού ή κάνοντας έναν μικρό περίπατο.


onmed


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα