Από την Αρφαρά Μαρία
Πριν από πολλές δεκαετίες οι γυναίκες  μέχρι την ηλικία των 20 ετών έπρεπε να έχουν παντρευτεί! Καθήκον τους ήταν να είναι καλές νοικοκυρές, σύζυγοι, μητέρες. Δεν τους περνούσε κάν από το μυαλό το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου , αφού τα παιδιά τους θα κουβαλούσαν  για πάντα αυτό το ΄΄στίγμα’’ , καθώς και όλο το σοι θα ξεσηκωνόταν εναντίον τους. Κάθε τους κίνηση, κάθε τους σκέψη , την κάλυπτε η γνώμη του κόσμου.

Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Οι γυναίκες αργούν να παντρευτούν , θέλουν να είναι ανεξάρτητες οικονομικά ενώ όσες δεν είναι ευτυχισμένες στο γάμο τους δεν διστάζουν να δώσουν ένα τέλος.


Αυτό που έχει παραμείνει όμως μέχρι σήμερα είναι η΄΄ρετσινιά της γεροντοκόρης’’.



 Όταν μια γυναίκα πατήσει τα 30 και δεν έχει παντρευτεί την κυριεύει το άγχος. Από την μια σκέφτεται πως τα περιθώρια στενεύουν ηλικιακά για την δημιουργία οικογένειας από την άλλη η πίεση της οικογένειας και του κόσμου είναι έντονη. 

 Όταν αναφέρουν ότι είναι ανύπαντρες και πάνω από 30  αντιμετωπίζονται άλλες φορές με λύπηση (την καημένη πότε θα γίνει μάνα;) ,άλλες φορές με κακεντρεχή σχόλια του τύπου ‘’μήπως το ψάχνεις πολύ, είσαι παράξενη;'' , ''Πως γίνεται όλες οι φίλες σου να έχουν παντρευτεί και εσύ όχι;’’

Μην ξεχνάτε  όμως ότι υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν να φανταστούν  τον εαυτό τους στο ρόλο της συζύγου, νοικοκυράς και μάνας. Είτε γιατί φοβούνται την δέσμευση, είτε  γιατί θέλουν να αφοσιωθούν στην καριέρα τους.  


Και είναι αναγκασμένες να κουβαλάνε αυτό τον τίτλο της γεροντοκόρης μια ζωή και να δίνουν εξηγήσεις γιατί δεν έχουν παντρευτεί. 

Μήπως ήρθε ο καιρός να σταματήσει αυτό; 

Ας μην είμαστε τόσο αδιάκριτοι και επικριτικοί με τους άλλους

Ας κρατήσουμε τις σκέψεις και τις απορίες μέσα μας. 

Υπάρχουν κοπέλες που ίσως ήθελαν να παντρευτούν ,να μην βρήκαν τον κατάλληλο  καθώς και άλλες που ήταν επιλογή τους. 

Ας τις σεβαστούμε.

gynaikoparea

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ