Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Οι Δύο Πλευρές της Θεωρίας του Κάρμα






Η θεωρία του κάρμα λέει ότι είσαι συνδεδεμένος με την προηγούμενη ζωή σου -μόνο με τη δική σου ζωή. Είσαι μια αλληλουχία από τα κάρμα σου και θερίζεις τα αποτελέσματα τους.

Οι σούφι λένε ότι η θεωρία του κάρμα είναι βασικά μια εγωιστική στάση κι έχουν δίκιο.
Η θεωρία του κάρμα λέει πως ότι σπείρεις θα θερίσεις. Δίνει δύναμη στο εγώ.
Δεν μπορείς να εγκαταλείψεις το εγώ αν πιστεύεις τη θεωρία του κάρμα.  Λένε ότι εσύ είσαι υπεύθυνος για το κάρμα σου: 

"Θερίζεις ό,τι έσπειρες. Αν είσαι δυστυχισμένος εσύ είσαι η αιτία. Μην ρίχνεις την ευθύνη σε κανέναν άλλο. Αν βρίσκεσαι μέσα στην αγωνία, αυτό σημαίνει ότι έχεις σπείρει κάποιους δηλητηριώδεις σπόρους κάπου, σε κάποια ζωή και τώρα θερίζεις".

Επιμένουν σ' αυτό  για δύο λόγους:

Πρώτος,  Αν είσαι εσύ υπεύθυνος, αν νιώθεις πως είσαι εσύ υπεύθυνος, μόνο τότε μπορείς να εγκαταλείψεις τις δυστυχίες σου, αλλιώς πως θα τις εγκαταλείψεις ;  Αν θεωρείς ότι είναι υπεύθυνος οποιοσδήποτε άλλος, τότε θα συνεχίζεις έτσι όπως είσαι. Τι μπορεί να γίνει ; Δεν μπορείς να τις αλλάξεις από μόνος σου. Είναι ανέφικτο να τις εγκαταλείψεις.

Δεύτερο και σημαντικότερο: Ολόκληρο το παρελθόν σου, οτιδήποτε έχεις κάνει, όποιες σκέψεις έχεις κάνει, είναι παρόν αυτή τη στιγμή μέσα σου. Οι ινδουιστές θεωρούν ότι το παρελθόν είναι μέρος του παρόντος, ότι το κουβαλάς. Δεν μπορείς να αλλάξεις μόνο το παρόν και το μέλλον, μπορείς να αλλάξεις και το ...παρελθόν, μπορείς να το εγκαταλείψεις. Όσο πιο υπεύθυνος νιώθεις, τόσο πιο εφικτό γίνεται να το εγκαταλείψεις.

Neo Perasma

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα