Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πλάνο για καλύτερο σεξ


Πλάνο για καλύτερο σεξ
Υπάρχει τρόπος η ερωτική μας διάθεσης να τονωθεί; Ναι, απαντούν οι ειδικοί, αρκεί να προσέξουμε τι βάζουμε στο πιάτο και το φλιτζάνι μας, πώς φροντίζουμε το σώμα μας, αλλά και πώς επικοινωνούμε με τον σύντροφό μας - που είναι και το σημαντικότερο!

8 βήματα που ξυπνούν τη λίμπιντο


1  Δίνουμε χώρο στις φαντασιώσεις 
Το ζήτημα των φαντασιώσεων είναι αμφιλεγόμενο και πολυσυζητημένο. Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις έχουν σημαντική θέση στη ζωή μας, αποτελώντας μια αναπαράσταση ερωτικής σκηνής, μια νοητική κατασκευή δηλαδή που μας βοηθά και μας επιτρέπει να επιθυμήσουμε και να λειτουργήσουμε ερωτικά. Αν και επικρατεί η άποψη ότι καλό είναι να μοιραζόμαστε τις φαντασιώσεις μας, η αλήθεια είναι ότι η φαντασίωση είναι κάτι πολύ προσωπικό και δεν είναι απαραίτητο ή υποχρεωτικό να τη μοιραζόμαστε με τον σύντροφό μας. Μάλιστα, η αποκάλυψή της, ανεξάρτητα της αντίδρασης του συντρόφου μας, ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να την αποδυναμώσει. Επομένως, μπορεί να μείνει κρυφή, να είναι το μυστικό μας και να λειτουργεί διεγερτικά, ακριβώς επειδή είναι αποκλειστικά μέσα στο δικό μας μυαλό.

2 «Ναι» στα... Selfies

Η αυτοϊκανοποίηση δεν είναι μια ξεχασμένη πρακτική της εφηβείας. Αντιθέτως, είναι μια φυσιολογική λειτουργία, η οποία, από τη στιγμή που δεν αποτελεί τον μοναδικό τρόπο ερωτικής ικανοποίησης, δεν υποκαθιστά την ερωτική συνεύρεση και δεν γίνεται καταναγκαστικά, δεν αποτελεί πρόβλημα. Μας επιτρέπει, μάλιστα, να γνωρίσουμε το σώμα μας και ό,τι το ικανοποιεί, γεγονός που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη σεξουαλική ικανοποίηση.

3 Λιγότερη οικειότητα
Η εγγύτητα είναι απαραίτητη στο ζευγάρι, αλλά η υπερβολική εξοικείωση μπορεί να σκοτώσει το σεξ. Ας μην ξεχνάμε ότι οι σύντροφοι, εκτός από εραστές, μπορεί να είναι σύμμαχοι, ενίοτε και «φίλοι». Όταν όμως άλλοι ρόλοι σε μια σχέση υποσκελίζουν τον ερωτικό, σύντομα το σεξ δεν «χωράει». Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να θυμηθούμε ότι ο σύντροφός μας θα είναι πάντα ένα οικείο μας πρόσωπο, για το οποίο όμως έχουμε όλο και κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον να ανακαλύψουμε. Αν πάψουμε να βλέπουμε τη σχέση σαν ταξίδι, τότε πράγματι κινδυνεύουμε από την υπερβολική οικειότητα.

4 Λίγη βοήθεια
Τα ερωτικά αξεσουάρ και βοηθήματα δεν υπόκεινται σε κανόνες όσον αφορά τη χρήση τους. Από τη στιγμή που και οι δύο σύντροφοι συμφωνούν να τα χρησιμοποιήσουν ή έστω να πειραματιστούν, τότε μπορούν να αποτελέσουν μια πινελιά ανανέωσης στην ερωτική πράξη, ένα διεγερτικό συμπλήρωμα ή μια κίνηση που θα προκαλέσει γέλιο και θα μας φέρει πιο κοντά - αρκεί να μη χρησιμοποιούνται καταναγκαστικά ή να υποκαθιστούν τα σώματα και τις αισθήσεις.

5 Φτιάχνουμε ατμόσφαιρα
Η ατμόσφαιρα δεν εξαντλείται σε αναμμένα κεριά και απαλή μουσική. Πολλές φορές απαιτείται να φτιάξουμε «εγκεφαλική» ατμόσφαιρα, δηλαδή να στρέψουμε τη σκέψη μας προς πιο ερωτικές κατευθύνσεις - κάτι που μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε ζευγάρια που είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι η ερωτική πράξη απαιτεί όχι μόνο σωματική προετοιμασία, αλλά και νοητική. Το να σκεφτόμαστε το σεξ σημαίνει ότι αφήνουμε χώρο στη σκέψη μας γι’ αυτό, ότι δεν το αφήνουμε εκτός πλάνου και έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητες να προκύψει.

6 Εμπλουτίζουμε το ερωτικό ρεπερτόριο
Πολλά ζευγάρια δεν βγαίνουν εκτός κρεβατοκάμαρας. Και όμως, με λίγη φαντασία και πολλή διάθεση, όλος ο χώρος του σπιτιού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ερωτικής συνεύρεσης. Το ίδιο ισχύει και για τις ερωτικές στάσεις που με το πέρασμα των χρόνων υπόκεινται στη δύναμη της συνήθειας. Το γεγονός ότι γνωρίζει ο ένας σύντροφος τι ευχαριστεί τον άλλο δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εμπλουτίσουμε το  ερωτικό μας ρεπερτόριο. Άλλωστε, το ζητούμενο δεν είναι μόνο να φτάσουμε στην κορύφωση, αλλά να ευχαριστηθούμε όλη τη διαδρομή - όλο το ερωτικό παιχνίδι, που όπως κάθε παιχνίδι μάς «κρατάει» μόνο αν είναι δημιουργικό.

7 Sex ΤV
Οι ερωτικές ταινίες μπορεί να είναι διασκεδαστικές και να ανεβάζουν τη λίμπιντο, ανανεώνοντας τη σεξουαλική μας ζωή. Αρκεί η θέασή τους να γίνεται κοινή συναινέσει και όχι να αποτελεί αιτία σύγκρουσης ή απαραίτητη συνθήκη για τη σεξουαλική πράξη.

Sex fitness
Η βελτίωση της αντοχής, της ευλυγισίας και της δύναμης βοηθά και στην τόνωση της σεξουαλικής μας ζωής. Ας δούμε μερικούς απλούς τρόπους για να το πετύχουμε.
* Partner yoga   
Η γιόγκα για ζευγάρια διώχνει την ένταση, καλλιεργεί την εμπιστοσύνη και την υπομονή και τονώνει τη σεξουαλικότητα. Συνιστάται ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν την ευκαιρία να περνούν πολύ χρόνο μαζί.  Για να δούμε αποτελέσματα, απαιτούνται 2-3 φορές την εβδομάδα για 1 ώρα τη φορά.
* Ασκήσεις Kegel για όλους  
Ουσιαστικά γυμνάζουμε τον μυ που βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια, στην περιοχή του περινέου (δεν είναι ορατός). Τον πιέζουμε όπως όταν ουρούμε και τον κρατάμε σε σύσπαση για 3΄΄. Στη συνέχεια, χαλαρώνουμε για 3΄΄ και επαναλαμβάνουμε. Κάνουμε 15 επαναλήψεις τη φορά. Βοηθά στον έλεγχο της εκσπερμάτισης στους άνδρες και στην καλύτερη αίσθηση του οργασμού στις γυναίκες.
* Χορός για δύο   
Ο χορός, ιδιαίτερα όταν το στυλ που επιλέγουμε επιτρέπει το παιχνίδι ανάμεσα στην ντάμα και τον καβαλιέρο (π.χ. ρούμπα, λάτιν, cha cha cha), μπορεί να αποδειχθεί, πέρα από ιδανική μορφή εκγύμνασης, και τονωτικό της σχέσης.

Για τις γυναίκες 
Πόδια σαν γλυπτά 
Όσο πιο όμορφα νιώθουμε με το σώμα μας, τόσο λιγότερες αναστολές έχουμε στην ερωτική μας ζωή. Η παρακάτω άσκηση δυναμώνει τους προσαγωγούς και τους γλουτούς: Στεκόμαστε όρθιοι με τα πόδια σε διάσταση. Χαμηλώνουμε τη λεκάνη προς τα πίσω, μέχρι τα γόνατα να σχηματίσουν ορθή γωνία. Με τα χέρια στη μέση και όλο το σώμα σταθερό, κινούμε μόνο τη λεκάνη μπρος πίσω ενεργοποιώντας τους γλουτούς και τους κοιλιακούς. Κάνουμε 20 επαναλήψεις.
Σανίδωσέ το! 
Ακουμπάμε τις παλάμες και τα γόνατα στο πάτωμα, δημιουργώντας ένα «τραπεζάκι» με το σώμα μας. Στη συνέχεια, τεντώνουμε τα πόδια προς τα πίσω, έτσι ώστε να
πατάνε στο πάτωμα μόνο τα δάχτυλα των ποδιών. Κρατάμε τον κορμό σε μία ευθεία (σαν σανίδα), παράλληλα με το πάτωμα, ενεργοποιώντας τους κοιλιακούς. Μένουμε σταθεροί για 10-15΄΄ (εάν δυσκολευόμαστε, στηριζόμαστε στους αγκώνες). Κάνουμε 3 επαναλήψεις. Η άσκηση αυτή δυναμώνει όλο το μυϊκό σύστημα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ κ. ΕΛΕΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια και κλινική θεραπεύτρια σεξουαλικών διαταραχών, την κ. ΜΑΤΙΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, φυσικοπαθητικό, την κ. ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, διαιτολόγο, και την κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΟΥΚΑ, πιστοποιημένη δασκάλα Pilates Yoga, Pilates Swing και Prenatal Fitness.
vita
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα