Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η εποχή που γεννήθηκε κανείς επηρεάζει το… ταμπεραμέντο του

 Αρκετοί είναι οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η ψυχική διάθεση και η ιδιοσυγκρασία κάποιου, με μια νέα ουγγρική επιστημονική έρευνα να διαπιστώνει ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η εποχή που γεννήθηκε κανείς.
4-epoxes-tou-xronou
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εποχή της γέννησης (χειμώνας, καλοκαίρι κ.λπ.) μπορεί να επηρεάσει και μάλιστα σημαντικά το ταμπεραμέντο κάποιου, αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εποχή της γέννησης (χειμώνας, καλοκαίρι κ.λπ.) μπορεί να επηρεάσει και μάλιστα σημαντικά το ταμπεραμέντο κάποιου, αλλά και τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών στο μέλλον.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Ξένια Γκόντα του Τμήματος Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Νευροψυχοφαρμακολογίας στο Βερολίνο (18 έως 21 Οκτωβρίου), μελέτησαν πάνω από 400 άτομα με μέση ηλικία 21 ετών, συσχετίζοντας την προσωπικότητα και τις πιθανές διαταραχές της με το πότε γεννήθηκε καθένας.


Η ανάλυση, μεταξύ άλλων, έδειξε ότι οι άνθρωποι με κυκλοθυμική προσωπικότητα έχουν σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό γεννηθεί το καλοκαίρι.

Επιπλέον, οι άνθρωποι με υπερθυμία έχουν γεννηθεί κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ όσοι έχουν γεννηθεί τους χειμωνιάτικους μήνες, είναι πολύ λιγότερο επιρρεπείς σε ευερεθιστότητα και νεύρα, σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί άλλες εποχές του έτους.

Άλλωστε, σύμφωνα με την έρευνα, οι γεννημένοι στη διάρκεια του φθινοπώρου εμφανίζουν πολύ μικρότερη τάση για κατάθλιψη σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί τον χειμώνα.

Πάντως, οι ερευνητές δήλωσαν ότι, προς το παρόν, δεν είναι σε θέση να πουν μέσω ποιων μηχανισμών η εποχή της γέννησης ασκεί μια τόσο μόνιμη επιρροή, χωρίς πάντως να αποκλείουν την εμπλοκή κάποιων γονιδίων, τα οποία ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται ανάλογα με την εποχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα