Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ποιος θα το φανταζόταν, μια ευθεία συνδέει Αμφίπολη και Στόουνχεντζ!

Αμφίπολη και Στόουνχεντζ


Αξιοζήλευτη όσο και ασύλληπτη είναι η μαθηματική ακρίβεια με την οποία οι Αρχαίοι έχουν υπολογίσει θέσεις των αρχαίων πόλεων και μνημείων.

Μια ευθεία συνδέει τον μεγάλο τάφο της Αμφίπολης και το μυστηριώδες Στόουνχεντζ της Αγγλίας. Ασύλληπτο το πως συνυπάρχουν αυτά τα δύο μνημεία υπακούοντας παράλληλα με ευλάβεια τις προσταγές του χάρτη.
2720 χιλιόμετρα χωρίζουν τα δύο ιστορικά μέρη που αν τα διαιρέσουμε με το π=3,14 και με το χρυσό αριθμό φ=1,618 προκύπτει το αποτέλεσμα 535 στο πι και φι. Το 535 αν το διαιρέσουμε με τον αγαπημένο αριθμό των αρχαίων 7 και το πολλαπλασιάσουμε με το 4,25 που είναι το σημείο που είχαν κολλήσει οι δείκτες του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, προκύπτει το 323 που είναι και η ημερομηνία θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι “συμπτώσεις” όμως δεν σταματούν εκεί! Η λέξη Αμφίπολη έχει 8 γράμματα και η λέξη Στόουνχεντζ έχει 11. Μαζί έχουν 19 γράμματα, όσα και η λέξη Τζιτζιμιντσικότσιρα. Ερωτηθείς ο διάσημος μουσουργός Γιάννης Κότσιρας για το τι θα μπορούσε να συνδέει το οικογενειακό του όνομα με την Αμφίπολη και το Στόουνχεντζ, διηγήθηκε:
“Ακόμα θυμάμαι και ανατριχιάζω την ιστορία που μου λεγε μικρο ο παππούς μου. Ένας αρχαίος πρόγονος μας είχε αναλάβει να συνδέσει υπογείως την Αμφίπολη με το Στόουνχεντζ. Είχε ξεκινήσει να σκάβει από την Αγγλία ένας τύπος ονόματι GG και από την Ελλάδα ο προπροπροπροπροπροπάππους μου, ο Κότσιρας. Όταν συναντήθηκαν στη μέση τα τούνελ που σκάβανε οι 2 άντρες, ο ιστορικός της εποχής έγραψε: GG meets Kotsira.”
Το υπόγειο τούνελ δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα, αλλά αν δεν βρεθεί σύντομα, η εταιρία Αττικό Μετρό που φτιάχνει με μεγάλη επιτυχία το μετρό της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 10 χρόνια, προθυμοποιείται να αναλάβει την υπόγεια σύνδεση ανάμεσα σε Αμφίπολη και Στόουνχεντζ, ώστε να ξαναδημιουργηθεί η απευθείας σύνδεση της Αρχαιότητας ανάμεσα στα δύο μνημεία.


Το περιεχόμενο  είναι χιουμοριστικό και προϊόν επινόησης των συντακτών της ιστοσελίδας
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα