Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Γιατί δεν με πήρε τηλέφωνο μετά το σεξ;



Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΞ ΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΙΣΧΥΟΣ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ

Από τη συγγραφέα και ψυχοθεραπεύτρια Πέγκι Βον

Η καθαρή ηδονή της ερωτικής πράξης δεν είναι η ικανοποίηση που αντλούν κάποιοι άνδρες από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Το σεξ απογειώνει επίσης το αίσθημα της ισχύος τους και ενισχύει τη βεβαιότητα ότι έχουν τον έλεγ­χο της ζωής τους. 

Ορισμένοι άνδρες αγκιστρώνονται τόσο στη συγκίνηση του «κυνηγιού» και της κατάκτησης, ώστε χάνουν αμέσως κάδε ενδιαφέρον όταν η προσπάθεια στεφθεί μ’ επιτυχία. Οι γυναίκες που αναρωτιούνται γιατί κάποιοι άνδρες παύουν να τηλεφωνούν και να τις πολιορ­κούν μετά την πρώτη ερωτική συνεύρεση, απλώς δεν ανα­λαμβάνονται τον βαθμό της σημασίας που έχει γι’ αυτούς η ιεροτελεστία του «κυνηγιού». 


Άρρηκτα συνδεδεμένη με την ικανοποίηση της κατάκτησης του θηλυκού, είναι και η ευχαρίστηση που αντλεί ένας άνδρας από τη διήγηση του κατορθώματος στους ομοφύλους του.

 Αν οι άνδρες δεν είχαν τη δυνατότητα να καυχηθούν για τις κατακτήσεις τους στους ομοίους τους, θα μειωνόταν αισθητά το αίσθημα του θριάμβου από την ερωτική επιτυχία.

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ «ΧΡΕΩΜΕΝΟ» ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ

Μόλις η ερωτοτροπία καταλήξει σε δέσμευση, οι άνδρες αισθάνονται ότι έχουν κατοχυρώσει το «δικαίωμα» στην ερωτική πράξη. Αυτό συμβαίνει κυρίως στο πλαίστο του γάμου. Ο Πίτερ Κρέιντερ, σύμβουλος γάμου κατ συγγραφείς του βιβλίου Affair Prevention [Πρόληψη Ολισθημάτων), ασχολήθηκε με το θέμα : «Πολλοί έγγαμοι άνδρες κρίνουν τη σεξουαλική τους ζωή με γνώμονα τον αριθμό των ερωτικών επαφών  σε εβδομαδιαία βάση.

 Συχνά, στο γραφείο μου, ομολογούν ότι χρειάζονται πε­ρισσότερο σεξ. Οι άνδρες δηλώνουν ευθαρσώς ότι η ανάγκη τους για εξωσυζυγικές σχέσεις εξαρτάται από τη συχνότητα  και την ποιότητα των ερωτικών επαφών που έχουν με τις συζύγους τους».

Και είναι σύνηθες να νιώθει ένας άνδρας δικαιωμένος για παρεκτροπές του όταν η σύζυγος δεν του προσφέρει το σεξ που εκείνος νιώθει ότι του «οφείλει». 

Δυστυχώς, η έλλειψη συζυγικού σεξ έχει προσλάβει χαρακτήρα αποδεκτής ερμηνείας (τόσο στα μάτια του δράστη όσο και στα μάτια της κοινωνίας στο σύνολό της), όμως η πραγματική ροπή προς τις εξώγαμες ερωτικές επαφές συνδέεται λιγότερο με την ποιότητα και την ποσότητα των νόμιμων ερωτικών συνευρέσεων και περισσότερο με την ανάγκη για τη συγκίνηση που συνοδεύει πάντα το καινούργιο.

Η τάση να εκλαμβάνουμε το σεξ ως δεδομένο και να το αντιμετωπίζουμε σαν κάτι που μας «οφείλεται» δεν συμ­βάλλει στην οικοδόμηση μιας ικανοποιητικής σεξουαλι­κής ζωής. Η πλασματική εικόνα για τον «όγκο» του σεξ που μας αναλογεί και τον βαθμό συγκίνησης που πρέπει να συνοδεύει την ερωτική πράξη, δυσχεραίνουν τη σεξουα­λική ικανοποίηση στους κόλπους μιας επίσημης σχέσης.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα