Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Αναθάρρησαν πάλι οι δραχμοκομπιναδόροι

Του Γιώργου Κράλογλου




Ας τους χαίρεται τώρα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση που με ανοησίες και με ασυναρτησίες για το χρέος αναστάτωσαν τη χρηματαγορά και έβγαλαν στους δρόμους, στα καφενεία και στις αίθουσες... τους «ντίλερ» των δραχμοκομπιναδόρων, να τους φταίει το ευρώ και η κακοτυχία της χώρας στην ευρωζώνη. Μαζέψτε τους τώρα αν μπορείτε και τρέξτε να φυλάξατε τα σύνορα από τους καιροσκόπους αλλά και ντους αφελείς. 

Να λοιπόν τώρα που ο αγώνας δρόμου στο λαϊκίστικο ανταγωνισμό για το ποιος θα μετατρέψει πρώτος τα μνημόνια σε χαρτί τουαλέτας ή ποιος θα τα πρωτοσκίσει κατέληξε σε ανώμαλη προσγείωση μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι, τη συνάντηση με την Μέρκελ, τις δηλώσεις Ντράγκι και τέλος τη θέση Λαγκάρντ και ΔΝΤ. Μπορεί η κατάληξη να έφερε ήδη σε αμηχανία τους πρωταγωνιστές της ανωμαλίας αλλά τα “χαστούκια” και το πολύ ξύλο... τα έφαγαν η χρηματαγορά και τα spreads. 

Και ενώ η αμηχανία περνάει (από προχθές) και στην επιχειρηματική αγορά μέσα στην γενική παραζάλη, τη σκυτάλη της φαυλότητας παίρνουν και οι δραχμοκομπιναδόροι ετοιμάζοντας κύκλο εκδηλώσεων με ομιλίες «σοφών». 
Ακροατήριο, γνωστοί καιροσκόποι και όλοι αυτοί που περιμένουν κέρδη από μια (απίθανη βέβαια) νομισματική ανατροπή. 

Αυτοί που περιμένουν να ανακτήσουν επιχειρήσεις και περιουσίες με δανεικά, τα οποία ακόμη δεν επέστρεψαν αν και μοσχοπούλησαν με ευρώ εγκαταστάσεις και οικόπεδα. 



Η ειρωνεία για όλους εμάς τους υπόλοιπους είναι ότι και στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι περίπου “οργανωμένοι” δραχμοκομπιναδόροι της χώρας δεν ξεπερνούν τους χίλιους και οι “ντίλερ” τους με την μορφή ειδικών επιστημόνων, καθηγητών και στοχαστών… δεν είναι περισσότεροι από λίγες δεκάδες. 

Αυτοί είναι όλοι κι όλοι, αλλά η ζημιά που επιδιώκουν να κάνουν αφορά όλους μας και τη χώρα για την οποία οι εμφανιζόμενοι ως... δραχμοσκεπτικιστές ασφαλώς και δεν δίνουν δεκάρα. Αρκεί να την δούνε πτώμα για να ασελγήσουν με μεγαλύτερη ευκολία. 

Ανάμεσά τους ομάδες “επιχειρηματιών” της αρπαχτής που μια ζωή φλερτάρουν με κόμματα, κομματικές και άλλες ομάδες με στόχο κομπίνες, αρπαχτές, λαμογιές και κέρδη από επιχειρήσεις που αργοπεθαίνουν. 
Συνεργάζονται (ως “επιχειρηματίες” ή ως “κεφαλαιούχοι”) και με κοράκια εκτός Ελλάδος που αγοράζουν χρέη και πάγιες εγκαταστάσεις σε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον, ποντάροντας στην Ελλάδα των γκαρσονιών. 

Στηρίζουν δε την δράση τους στους “ντίλερ” που πλασάρονται σε πολιτικούς, κομματικούς και επιστημονικούς κύκλους και πουλάνε μυαλό... και λύσεις για το ελληνικό χρέος και την οικονομική πρόοδο της χώρας με δραχμές και με κλειστά σύνορα. 

Το 2013 μάλιστα είχαν δημιουργήσει πυρήνα γνωστών προβεβλημένων ατόμων υπεράνω υποψίας... που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ακόμη και πολιτικής κίνησης με φιλοδοξία για την Βουλή μέσω συμμαχιών με αριστερές κινήσεις εντός και εκτός των “προοδευτικών” κομμάτων. 

Αυτοί οι ίδιοι ακονίζουν πάλι τα μαχαίρια τους και τώρα που η οικονομία με τις αναμφισβήτητες θυσίες των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρών και γενικότερα της μεσαίας τάξης οδήγησε την οικονομία της χώρας στις σημερινές δυνατότητες σχηματισμού πλεονασμάτων έστω και τραβηγμένων από τα μαλλιά. 

Εξέλιξη που (ανεξάρτητα από το πραγματικό της μέγεθος) αποστόμωσε ( προς ώρας τουλάχιστον) και εκείνους τους «σκεπτικιστές» της Ευρώπης που χαρακτηρίζουν (πιθανότατα και για λόγους σκοπιμότητας) την Ελλάδα πτώμα με πλήρη αδυναμία ανάνηψης και δεν χάνουν ευκαιρία να ανακινούν θέμα εξόδου της από το ευρώ. 

Επανήλθαν από την περασμένη εβδομάδα (δράττοντας την ευκαιρία που η Ελλάδα με μάλλον αλαζονικό τρόπο μιλούσε για επιτυχή επάνοδο στις αγορές και “σκίσιμο” των μνημονίων) ανακινώντας το γνωστό grexit με την προσθήκη ότι “…η ευρωζώνη είναι τώρα πολύ καλά κατοχυρωμένη και νομικά και οργανωτικά για να αντέξει την έξοδο μέλους...”. Δηλαδή αφού δεν θα έχουμε επιπτώσεις στην Ένωσή μας η Ελλάδα μπορεί και πρέπει ίσως να επιστρέψει στην Βαλκανική της θέση και στην δραχμή της. 

Από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης σοβαρότατοι οικονομικοί παράγοντες που έβλεπαν και επενδυτικά την Ελλάδα είχαν επισημάνει σε συζητήσεις στον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και στις Διοικήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος και της Εθνικής, ότι η οικονομία της χώρας ουδέποτε θα πάρει την θέση που της αξίζει όσο παρεμβάλλεται η πολιτική και όσο οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταφέρουν το θέατρο και τα παιχνίδια τους στην οικονομία. Όσο αυτό συνεχίζεται (έλεγαν οι ίδιοι παράγοντες) , η διαπλοκή θα καταστρέφει τον τόπο και η ΕΟΚ (τότε) δεν θα είναι μελλοντικά η σανίδα σωτηρία σας. Οι συνομιλητές των πολιτικών και των τότε Τραπεζικών μας δικαιώνονται σήμερα που η πολιτική παραδίδει την χώρα έρμαιο και στα χέρια των δραχμοκομπιναδόρων.


1 σχόλιο:

  1. Έλεος πια με τους τρομοκράτες του ευρωμονόδρομου των ναζιστών τοκογλύφων της Ε.Ε!Ακόμα τολμάνε και μιλάνε;Δεν κατανοούν ότι συνεχίζοντας τη λεηλασία των λαών θα καταρρεύσουν και θα ξεμπροστιαστούν κι αυτοί;Αυτή τη φορά δε γλιτώνουν ούτε κατά διάνοια...ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!Πώς "φιλοξενείτε"τέτοιους άθλιους προβοκάτορες;Αυτοί είναι υπόλογοι εσχάτης προδοσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα