Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ «ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ» ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ


Διαβάσανε το βιβλίο και ξεσαλώσανε. Γίνανε πιο γαμιάρες. Και ο κώλος τους να θέλει να τους τις βρέξουν, και ο γκόμενος να ρίχνει από πάνω μπινελίκια όταν έχουν επαφή. Έτσι που λες. Ένα βιβλίο που έκανε πάταγο, κι όσες το διαβάσανε επηρεαστήκανε. Κι άρχισαν να βγαίνουν περισσότερο τη νύχτα και να είναι πιο ανοικτές, πιο εύλολες σε γκομενιλίκια.
Ο αποδυτηριάκιας θα πει αυτά που δεν αναφέρονται στην έρευνα. Στην επιστημονική έρευνα. Κατ' αρχήν το γεγονός. Το μπεστ σέλλερ “50 αποχρώσεις του γκρι”. Με την πρώτη πιάνει το σφυγμό της εποχής και ήταν επόμενο να ακολουθήσουν δύο συνέχειες. Και τι παρατηρήθηκε με την έκδοση των τριών βιβλίων;
Άλλαξε η ερωτική συμπεριφορά των γυναικών. Άλλαξαν ακόμα διατροφικές συνήθειες, όπως έγιναν ψιλοαλκοολικές. Εκεί που έπιναν ένα ποτό στην έξοδό τους, παραγγέλνουν και 4 και 5 ποτά. Ακόμα αλλάζουν πολύ συχνά ερωτικό σύντροφο. Πράγματα που δεν διαπιστώθηκαν στις γυναίκες που δεν διάβασαν τη μαλακία.

Ώπα! Εδώ είμαστε. Μάπα είναι το βιβλίο. Τίποτα το εξαιρετικόν. Καμμία σχέση με λογοτεχνία. Να, όμως, που μοσχοπουλήθηκε. Γιατί; Το πράμα μιλάει μόνο του. Επειδή το 'χαν ανάγκη οι γυναίκες. Κάποιες γυναίκες.
Αν, δηλαδή, το βιβλίο, αυτό το συγκεκριμένο, κυκλοφορούσε την δεκαετία του '50, θα ήταν “απαγορευμένο”, καταραμένο, θα ντρεπόταν η μέση γυναίκα να αγοράσει, να το διαβάσει. Σήμερα, το βιβλίο απλά εκφράζει τάσεις της εποχής μας και απωθημένα γυναικών που βρήκαν την ευκαιρία να εκδηλωθούν.
Υπ' όψιν ότι η έρευνα για το πόσο επηρέασε το βιβλίο έγινε σε γυναίκες από 18 έως 24 χρονών! Και λέω εγώ, κι επιμένω, ότι το βιβλίο δεν επηρέασε, αλλά απελευθέρωσε αυτά που ήθελαν να κάνουν οι γυναίκες. Άλλο αυτό.
Κανένα βιβλίο δεν επηρεάζει. Καμμία ταινία. Κανένας καλλιτέχνης με το ντύσιμό του, με το στυλ του. Όπως και η μόδα δεν επηρεάζει! Έτσι λέω εγώ. Η μόδα, όπως κάθε τι προσπαθεί να ανιχνεύσει τι είναι εκείνο που θα αρέσει. Υπάρχει διαφορά.
Και φθάσαμε εδώ. Ο ήρωας του βιβλίου να είναι σαδιστής, σεξουαλικά να συμπεριφέρεται ακραία στην γκόμενα κι αυτό να αρέσει. Πολλά κορίτσια θα ήθελαν να ήταν στη θέση της ηρωίδας του βιβλίου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα