Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ας τους μισούμε, αρκεί να μας φοβούνται


Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο πρωθυπουργικό γραφείο η δημοσκόπηση της Gallup που λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι η 3η πιο μισητή στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό αποδοχής της ελληνικής κυβέρνησης κυμαίνεται στο 14%, ενώ το 91% των πολιτών τη θεωρούν διεφθαρμένη, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ένα μεγάλο μέρος όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες ευρωεκλογές, δεν αποδέχονται τη συγκυβέρνηση και τη θεωρούν διεφθαρμένη αλλά παρόλα αυτά την ψήφισαν. Πολύ λογικό αυτό.

Όπως ήταν φυσικό, η παραπάνω είδηση ανάγκασε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να καλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να εξεταστούν οι λόγοι που κράτησαν την ελληνική κυβέρνηση μακριά από την 1η θέση.

Εξερχόμενη του υπουργικού συμβουλίου, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι πίσω από την Gallup κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ που υπονομεύει τις φιλότιμες προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να γίνει ο πιο μισητός πρωθυπουργός στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση έκανε κατά λάθος ορισμένες σωστές κινήσεις που την οδήγησαν στην τρίτη θέση, ενώ πρόσθεσε ότι στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν στρατηγικές, ώστε να αναστραφεί το θετικό κλίμα και να πειστεί το 100% των πολιτών ότι η συμορία Σαμαρά-Βενιζέλου είναι επικίνδυνη και ικανή για το χειρότερο.

Με αφορμή τα παραπάνω, θυμήθηκα ένα παλιό κείμενο που είχε γράψει ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοσκόπηση της Gallup αλλά το παραθέτω για να το λάβετε σοβαρά υπόψη και να βοηθήσουμε όλοι μαζί την Κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο της και να ανέβει το συντομότερο δυνατό στην 1η θέση:

"Παρακαλώ να δείξετε ανωτερότητα και ευγένεια ψυχής και να βρείτε λίγο χώρο στην καρδιά σας για να χωρέσετε τις τεράστιες ποσότητες ορθολογικού μίσους που δικαιούστε να αισθάνεστε απέναντι στην τυραννία που σας ποδοπατά.
Το μίσος είναι από τα πιο αγνά συναισθήματα, διαυγές και κοφτερό σαν διαμάντι, ειλικρινές σαν παιδί. Το μίσος - και η οργή - ποινικοποιείται από τον θύτη προκειμένου να αφαιρέσει από το θύμα την παραμικρή δύναμη που θα οδηγούσε σε εκδίκηση ή δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη επιτυγχάνεται μόνο μέσω της αποζημίωσης των συνεπειών του εγκλήματος, και αν δεν είναι εφικτό αυτό, τότε ανάλογα με την σοβαρότητα του εγκλήματος υπάρχει κάθειρξη, δηλαδή στέρηση ελευθερίας, του υψίστου αγαθού. Χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη.
Μην υποκύπτετε στην δελεαστική παγίδα της λήθης και της συγχώρεσης, επειδή αυτό που θα γίνει θα είναι να ξεχαστεί το θύμα και να συγχωρεθεί ο θύτης."

Επομένως, μισείστε. Μισείστε ελεύθερα, χωρίς δεύτερες σκέψες. Το μίσος μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία. Ή στην καταστροφή. Εξάλλου, το πάθος για καταστροφή είναι κι αυτό ένα δημιουργικό πάθος.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ο τίτλος του κειμένου είναι παράφραση αγαπημένης φράσης του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Καλιγούλα "Ας με μισούν, αρκεί να με φοβούνται". Ωραία πρότυπα σάς δίνω ε;)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα