Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Απίστευτοι Θησαυροί Ανακαλύφθηκαν Σε Αρχαίο Τάφο Στην Ιορδανία - Μήπως Ανήκουν Στον Μέγα Αλέξανδρο;

Είναι μια σκόπιμη προσπάθεια να μην αποκαλυφθούν κάποια εκπληκτικά αντικείμενα που βρέθηκαν σε αυτόν τον αρχαίο τάφο, για τον οποίο μερικοί υποστηρίζουν ότι ήταν ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Ο Baghdad Djillali Difallah, ένας Γάλλος κυνηγός θησαυρών, αλγερινής καταγωγής, ανακάλυψε αυτά τα αξιόλογα και πολύ όμορφα αρχαία αντικείμενα σε μια σπηλιά στην Ιορδανίας. Το σπήλαιο, που εκτείνεται δεκάδες μέτρα οδηγεί σε δύο μεγάλες αίθουσες που καλύπτονται με χρυσά αντικείμενα.

Σε μία από τις αίθουσες υπάρχει η κιβωτός της σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.



Θα μπορούσε αυτή να είναι η πραγματική θέση του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Η θέση του σπηλαίου κρατείται μυστική από την ιορδανική κυβέρνηση. Υπάρχουν κάποιες φήμες ότι το σπήλαιο ήταν γνωστό και φρουρείται από μία μυστική άγνωστη οργάνωση, εμποδίζοντας τον έξω κόσμο να μάθει για αυτά τα απίστευτα αντικείμενα.

Ωστόσο, ο Baghdad Djillali Difallah θεωρεί ότι είναι σημαντικό να αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά με την ανακάλυψη αυτή στο κοινό.


 «Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που κουβαλάω αυτό το μυστικό, έχει φύγει ένα βάρος από πάνω μου τώρα που ο κόσμος γνωρίζει, νιώθω ανακουφισμένος που δημοσιοποίησα την ανακάλυψή μου. Ήταν θαμένο βαθιά μέσα μου σαν ένα αρχαιολογικό κειμήλιο. Αλλά αυτός ο θησαυρός ανήκει στην κληρονομιά της ανθρωπότητας ", δήλωσε ο Baghdad Djillali Difallah.


Σύμφωνα με τον Baghdad Djillali Difallah αυτός είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός θησαυρός όλων των εποχών. Παρά το γεγονός ότι ο κυνηγός θησαυρού ανακάλυψε τον  τάφο το 2011, χρειάστηκαν δύο χρόνια για να γνωστοποιηθεί και να δωθεί στη δημοσιότητα.

Η ανακοίνωση έλαβε χώρα στις 25 Ιουλίου 2013, στο Institut du Monde Arabe στο Παρίσι. Ο Baghdad Djillali Difallah πραγματοποίησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου για να αποκαλύψει την απίστευτη αυτή ανακάλυψη.

Σε δύο περιπτώσεις, ιδίως, εξοπλισμένος με μια μάσκα οξυγόνου και ένα αυτοσχέδιο φωτιστικό, ο Baghdad Djillali Difallah εξέφρασε το «απερίγραπτο συναίσθημα" που ένιωσε κατά την είσοδό του στους χώρους, όπου οι θησαυροί βρίσκονταν ξαπλωμένοι διαμέσου απίστευτων διαδρόμων.



"Πόσο εκπληκτικό ήταν να αντικρύσει ξαφνικά μπροστά του την χρυσή σαρκοφάγο διακοσμημένη με ένα βασιλικό, έτοιμο να απογειωθεί, αετό. Ήμουν εκεί, μετά από χρόνια προσμονής αυτής της υπέροχης στιγμής," θυμάται ο Baghdad Djillali Difallah.


Εναπόκειται τώρα στις ιορδανικές αρχές και τον βασιλιά της Ιορδανίας να αποκαλύψουν το περιεχόμενο του τάφου και να πουν στο κοινό σχετικά με αυτήν την αξιοσημείωτη ανακάλυψη.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί Ιορδανοί είναι αναστατωμένοι εξαιτίας της διαφθοράς που υπάρχει, καθώς πολλοί ανεκτίμητοι αρχαίοι θησαυροί έχουν πωληθεί και λεηλατηθεί κατά το παρελθόν. Τι θα συμβεί με τα υπέροχα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στη μυστική σπηλιά;

Θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς ή θα  εξεταστούν προσεκτικά ώστε μια μέρα να παρουσιαστούν στο κοινό;

Ο Baghdad Djillali Difallah εξακολουθεί να ελπίζει ότι οι ιορδανικοί αρχαιολόγοι θα οργανώσουν ανασκαφές για να διεξάγουν έρευνα του αντικειμένου, προκειμένου να καθορίσουν την ημερομηνία και την πραγματική καταγωγή.


messagetoeagle

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα