Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Δεν μπορείς. Τι εννοείς;

You-can-do-it-inspireyourlife

Το «Δεν μπορώ» που λένε οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο απότομο σαν φλας φωτογραφικής μηχανής. Είναι μια εσπευσμένη παράδοση του ατόμου χωρίς καθόλου σκέψη. Και αυτό είναι χειρότερο όταν λέτε στον εαυτό σας τόσο άνετα και βεβιασμένα «Δεν μπορώ». Πραγματικά δεν μπορείτε; Είστε διατεθειμένος να πιστέψετε τα ψέματά σας; Εγώ όχι.

Τις περισσότερες φορές, το «δεν μπορώ» είναι ένα ψέμα. Για να φέρω ένα παράδειγμα: Υποτίθεται ότι δεν μπορώ να οδηγήσω με μεγάλη ταχύτητα στο στενό δρόμο της γειτονιάς μου. Η πραγματικότητα είναι ότι μπορώ να οδηγήσω. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν θέλω να οδηγήσω έτσι γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω κάποιο ατύχημα ή ακόμη και να έχω πρόβλημα με την αστυνομία. Το ίδιο ισχύει και για άλλες καταστάσεις στις οποίες η απάντηση «δεν μπορώ» στην ουσία υποδηλώνει το «δεν θέλω».


Είναι πολύ, πολύ λίγες φορές που πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Σκεφτείτε το. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το «δεν μπορώ» σαν μια γρήγορη και οριστική δικαιολογία. Οι λόγοι που συνήθως λέμε «Δεν μπορώ» είναι:
  • Είπαμε «δεν μπορώ» γιατί φοβόμαστε την αποτυχία.
  • Είπαμε »δεν μπορώ» γιατί δεν είχε περάσει από το μυαλό μας να δοκιμάσουμε με έναν άλλο τρόπο.
  • Είπαμε «δεν μπορώ» χωρίς να σκεφτούμε πως αυτό που μας εμποδίζει είναι προσωρινό.
  • Είπαμε »δεν μπορώ» επειδή εκείνη την ημέρα δεν είχαμε τη δύναμη να πούμε δεν θέλω.
Σκεφτείτε πιο ολοκληρωμένα και μην εγκλωβίζεστε στο “δεν μπορώ”. Σκεφτείτε πως:
  • Ίσως τώρα δεν μπορούμε. Ποιος ξέρει όμως τι θα γίνει αύριο;
  • Ίσως να υπάρχει και άλλος τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Γιατί να μην το ερευνήσουμε;
  • Ίσως δεν θέλουμε να αλλάξουμε. Δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό ή κάτι καινούργιο. Μπορεί να είμαστε σε θέση να το κάνουμε αλλά να μην το θέλουμε.
  • Δεν έχουμε το χρόνο να κάνουμε πράγματα. Όχι ότι δεν μπορούμε απλά οι προτεραιότητές μας βρίσκονται αλλού.
Αν εσείς λέτε στον εαυτό σας ότι δεν μπορείτε κλείνετε αυτόματα τις πόρτες στο μέλλον. Σίγουρα θα υπάρξουν άνθρωποι στην πορεία της ζωής σας που θα σας πουν πως δεν μπορείτε να κάνετε πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό εσείς να μην είστε ανάμεσα σε αυτούς. Υποστηρίξτε τον εαυτό σας. Αν κάτι σας ενδιαφέρει πραγματικά θα βρεθεί τρόπος να τα καταφέρετε.
Ίσως είναι δύσκολο. Ίσως σας φοβίζει. Ίσως δεν είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι ή δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή. Τέλος πάντων, αποφεύγετε να λέτε «δεν μπορώ», με ελαφριά καρδιά. Αρχίστε να πιστεύετε στον εαυτό σας.
Όπου υπάρχει ένα θέλω, υπάρχει και ένα μπορώ.
YES YOU CAN!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα