Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ...ΤΟ «ΟΧΙ» ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ, ΟΧΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ


Γερμανόφιλος, γερμανοαναθρεμένος και συνειδητός φασίστας ήταν ο δικτάτωρ ΙωάννηςΜεταξάς που είπε το «Όχι» στον Μουσολίνι, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η αρνητική  στάση της Ελλάδος να υποταχθεί  δυσκόλευε τα σχέδια του Χίτλερ.
Το «Όχι» της Ελλάδος στον Ντούτσε ήταν το μέγιστο κτύπημα στον Φύρερ και στην ισχυρώτερη πολεμική μηχανή τότε, την Γερμανία. Μιλάει η Ιστορία.
Η πρώτη στρατιωτική νίκη εναντίον του Άξονα είναι η αντίσταση των Ελλήνων στην εισβολή της Ιταλίας, η οποία δεν πέρασε τα σύνορα της Αλβανίας. Επακολούθησε η επίθεση της Γερμανίας μετά από 3,5 μήνες και το δεύτερο «Όχι» της Ελλάδος στις 6 Απριλίου 1941.
Η κατάληψη της Ελλάδος ολοκληρώθηκε μετά τη Μάχη της Κρήτης, δηλαδή ο Χίτλερ χρειάστηκε επτά(!!!) μήνες να μας λυγίσει. Να σημειωθεί ότι τη μεγαλύτερη άμυνα την κράτησε η Γαλλία, 45 ημέρες.
Η βαλκανική αντίσταση, λοιπόν, δηλαδή η ελληνική τσάκισε τους ναζί. Ο Χίτλερ έφερε το ένα τρίτο του στρατού που προοριζόταν για το ρωσικό μέτωπο στο βαλκανικό μέτωπο.

Τέσσερα χρόνια πριν επιτεθεί από τα βουλγαρικά σύνορα ο Χίτλερ, ο Μεταξάς είχε αρχίσει να προετοιμάζει την άμυνα της Ελλάδος. Ίδρυσε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για τις ανάγκες του πολεμικού ναυτικού και έφτιαξε τα 21 οχυρά στο Ρούπελ. Η περίφημη «γραμμή Μεταξά» αποδείχθηκε στην πράξη ένα θαύμα στρατιωτικού κατενάτσιο.
Σε πέντε μέρες η Γερμανία κατάπιε την Γιουγκοσλαβία. Τα οχυρά Ρούπελ δεν τα διέσπασε, τελικά τα υπερκέρασε.

ΤΟ «ΟΧΙ» ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ, ΟΧΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ


Η Γερμανία είναι σήμερα σύμμαχος της Ελλάδος. Όπως και η Ιταλία. Είμαστε μαζύ, μία οικογένεια, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στο ΝΑΤΟ. Ακόμα και στο τσάμπιονς ληγκ. Θέμα κλήρωσης, βέβαια. Είτε η εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Ευρω και του μουντιάλ, είτε ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός π.χ. βρίσκονται αντίπαλοι με Γερμανία, Ιταλία, με τις ομάδες τους.

Αυτά σήμερα. Το 1940 τα πράγματα ήταν αλλοιώς. Στις 28 Οκτωβρίου η Ιταλία, ισχυρώτερη στρατιωτικά από την Ελλάδα και πιο ετοιμοπόλεμη, ζήτησε να την αφήσουμε να περάσει. Η Ελλάδα είπε «ΟΧΙ». Κι όχι μόνον με το στόμα. Το είπε με τη ψυχή, με την καρδιά, διότι έτσι το ένοιωθε.

Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων του’40 δεν το είπαν στο φασισμό, στο ναζισμό, στον κομμουνισμό, στον κάθε καλό, κακό ολοκληρωτισμό, αλλά ήταν ένα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ «ΟΧΙ».

Η Ελλάδα, αυτό το σημερινό σύχαμα, καμμία σχέση με την Ελλάδα του Α’ και Β’ παγκοσμίου πολέμου, ΑΚΟΜΑ δεν έχει προσκυνήσει την εποποιία του’40 στο αλβανικό μέτωπο. ΑΚΟΜΑ δεν έχουν καταμετρηθεί σε ζωές οι απώλειες της Ελλάδος. Άγνωστοι, όχι φιρμάτοι Έλληνες, άφησαν τα τίμια κοκκαλάκια τους, για να αντισταθούν στην Ιταλία. Είναι ακόμα εκεί.

Ελλάς-Γερμανία-Συμμαχία-και δανειοδοτημένη χρεοκοπία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα