Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ, ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΒΟΤΑΝΟ

ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ, ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΒΟΤΑΝΟ
Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να τον χρησιμοποιούν ως βότανο και ως φάρμακο για διάφορες παθήσεις. Ο μαϊντανός την εποχή του Ιπποκράτη και του Διοσκουρίδη χρησιμοποιούταν μόνο έως φάρμακο!
Χρησιμοποιήθηκε πριν από 2000 χρόνια, αρχικά ως «φάρμακο» και αργότερα ως βασικό συστατικό των μαγειρικών συνταγών, και  αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πιάτων της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, όπου προστίθεται για να προσδώσει άρωμα και γεύση. Μπορεί εύκολα να καλλιεργηθεί και σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι μας σε δροσερό και φωτεινό μέρος.
Οι ευεργετικές του δράσεις και ιδιότητες είναι πολλαπλές: τονωτικές, διεγερτικές, ανακουφιστικές, καθαρτικές, διουρητικές, αντισηπτικές, ρυθμιστικές. Πέρα από τις μοναδικές αρωματικές και γευστικές ιδιότητές του μπορεί να παρέχει μοναδικά οφέλη στην ανθρώπινη υγεία λόγω της ιδιαίτερης σύστασής του.
Η περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή και αιθέρια έλαια είναι υπεύθυνη για τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει. Συμπερασματικά, επιλέγοντας μαϊντανό για τη βελτίωση της γεύσης των πιάτων μας ωφελούμαστε με μια όχι μόνο νόστιμη αλλά και ευεργετική για την υγεία μας επιλογή.
Το αφέψημα μαϊντανού, είναι εξαιρετικά διουρητικό, και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του νεφρού.
Χάρη στη διουρητική δράση του, ο οργανισμός μας απαλλάσσεται από το περιττό νάτριο, αλλά και από κάθε επιβλαβή ουσία. Το λάδι μαϊντανού, είναι η ιδανική θεραπεία για την τριχόπτωση αλλά και για υγιή, ζωντανή και σφριγηλή επιδερμίδα. Η καθημερινή χρήση, του συγκεκριμένου ελαίου, βοηθά στην γρήγορη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης και στην ενυδάτωση του δέρματος. Το τσάι από μαϊντανό, ενεργοποιεί την διαδικασία πέψης του λίπους και των πρωτεϊνών, ενώ παράλληλα ενισχύει σημαντικά την απορροφητικότητα του εντέρου, συμβάλλοντας κατά της διάρροιας. Και επίσης είναι και ένα ανακουφιστικό ρόφημα τις μέρες που υποφέρουμε από κρυολόγημα, ενώ γιατρεύει και τον ενοχλητικό βήχα.
Ορμονικές διαταραχές που σχετίζονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, την εμμηνόπαυση ή την καθυστερημένη εμμηνόρροια, καταπραΰνονται με την βοήθεια του «ιαματικού» βοτάνου.
Ο μαϊντανός είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, σιδήρου, αλλά και θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στην καταπολέμηση της αναιμίας και της κόπωσης. Βοηθάει στο σχηματισμό των αιμοφόρων αγγείων, καθώς και στην καλύτερη και ελαστικότερη λειτουργία τους. Η βιταμίνη C, με την σειρά της ενισχύει την απορροφητικότητα του σιδήρου, ενώ μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο αρθρίτιδας και οστεοαρθρίτιδας.
Ο χυμός του μαϊντανού είναι καταπραϋντικός και θεραπευτικός σε μολύνσεις των ματιών, σε περίπτωση επιπεφυκίτιδας ή και βλεφαρίτιδας ενώ βοηθά επίσης, στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό, γι’ αυτό και συνιστάται σε αρρώστιες που σχετίζονται με το ήπαρ. Επιπλέον έχει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδείκνυται σε περίπτωση ανορεξίας, κατάθλιψης, και γενικότερα σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος.
Το ρόφημα μαϊντανού μας βοηθάει στην απώλεια βάρους και πόντων, στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μας χαρίζει μια απαλή, λεία και υγιή επιδερμίδα.

ΜΑΙΝΤΑΝΟ









Υλικά
1,5 λίτρο νερό
Μισή κούπα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι
Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση: Βράζουμε το νερό. Κατεβάζουμε το νερό από την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε και περιμένουμε για 15-20 λεπτά, φιλτράρουμε και προσθέτουμε το χυμό του φρέσκου λεμονιού. Πίνουμε το ρόφημα κρύο ή ζεστό. Σερβίρουμε προσθέτοντας μια λεπτή φέτα λεμονιού. Μπορούμε να προσθέσουμε, για έξτρα γεύση και δύναμη, φύλλα από ρόκα λάχανο, αγγούρι και άλλα πράσινα λαχανικά.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα