γράφει η Αρφαρά Μαρία

Μια μέρα σερφάροντας στο διαδίκτυο έπεσε στην αντίληψη μου η παρακάτω έκφραση '' Η ευγένεια είναι τόσο σπάνια στις μέρες μας που πολλοί την περνάνε για φλερτ'' .

Και πράγματι ! είναι τόσο σπάνια που αν βάλεις σε μηχανή αναζήτησης στο ιντερνετ την λέξη ''ευγένεια ''χωρίς τόνο, σου βγάζει στην αυτόματη συμπλήρωση την Ευγενία Μανωλίδου.

Έχετε σκεφτεί πόσο ωραία θα ήταν να ξεκινήσετε την μέρα σας με χαμόγελο και μια καλημέρα; Όταν  πηγαίνετε το παιδί σας στο παιδικό σταθμό ή στο σχολείο , χαμογελάστε στις άλλες μαμάδες και  πείτε τους "καλημέρα"! 


Χαμογελάστε στην πωλήτρια του σουπερμάρκετ , πείτε της ευχαριστώ όταν σας δώσει τα ρέστα ή αν σας βοηθήσει να βάλετε στην τσάντα τα πράγματα σας! πολλές φορές αισθανόμαστε τόσο πιεσμένοι από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις και συχνά ξεσπάμε σε ανθρώπους που δεν μας φταίνε σε τίποτα και απλά κάνουν την δουλεία τους ή στους άλλους οδηγούς στον δρόμο. 

Την επόμενη φορά που θα πάτε κάπου με το αυτοκίνητο σας, δώστε προτεραιότητα σε έναν πεζό ή σε έναν άλλο οδηγό και χαμογελάστε!!!

 Eνα χαμόγελο και ένα ευχαριστώ μπορεί να φτιάξει την ημέρα κάποιου αλλά και την δική σας!

Θυμάμαι τα λόγια μιας καθηγήτριας μου : '' στο πρόσωπο  κάθε παιδιού καθρεφτίζεται η οικογένεια του'' . 

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην αγένεια, την κριτική, τον χλευασμό  , θα μάθει να κοροϊδεύει , να κριτικάρει να φέρεται άσχημα.  Όλα ξεκινούν από εκεί. 

Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας  να λένε ευχαριστώ, να χαμογελούν, να μην κριτικάρουν, να μην κοροϊδεύουν. Εμείς είμαστε το πρότυπο τους. Ας δώσουμε το καλό παράδειγμα. Από αύριο κιόλας. Και μην ξεχνάτε'' Η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα κ αγοράζει τα πάντα''!!

gynaikoparea

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ