Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

10 ψέματα που μάθαμε στο σχολείο

Στο σχολείο μάθαμε ότι δεν υπάρχει βαρύτητα στο διάστημα και ότι οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα στο δέρμα τους ανάλογα με το περιβάλλον όπου βρίσκονται όταν θέλουν να προστατευτούν. Ξέρετε κάτι; Αυτά, και μερικά ακόμα, ήταν ψέματα! Και η ιστοσελίδα All Time 10s βάλθηκε να τα ξεσκεπάσει!
Μάθετε, λοιπόν, τα 10 ψέματα που διδάσκονται στο σχολείο και... ενημερώστε εγκαίρως τα παιδιά σας για το πώς έχουν πραγματικά τα πράγματα.

Όλη η αλήθεια στο παρακάτω βίντεο:




Τα 10 ψέματα που μάθαμε στο σχολείο:

Ψέμα: Δεν υπάρχει βαρύτητα στο διάστημα.
Αλήθεια: Κι όμως, χάρη στη βαρύτητα, το φεγγάρι μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Τα αντικείμενα που δείχνουν να μην έχουν βάρος, είναι στην πραγματικότητα σε μία κατάσταση ελεύθερης πτώσης.
Ψέμα: Τα διαμάντια έχουν δημιουργηθεί από συμπιεσμένες μορφές άνθρακα.
Αλήθεια: Για την ακρίβεια, πηγή των διαμαντιών είναι ο άνθρακας που βρίσκεται παγιδευμένος στα έγκατα της γης, ήδη από την δημιουργία του πλανήτη (τα περισσότερα διαμάντια υπάρχουν στην γη πριν ακόμα κι από τα φυτά!)
Ψέμα: Ο Τόμας Έντισον εφηύρε την ηλεκτρική λάμπα.
Αλήθεια: Ο Έντισον αγόρασε την πατέντα του Heinrich Goebel, από τη χήρα γυναίκα του!
Ψέμα: Ο Βάνγκ Γκόγκ έκοψε το αυτί του επειδή ήταν ψυχασθενής.
Αλήθεια: Του το έκοψε ο φίλος του, επίσης καλλιτέχνης, Paul Gauguin, κατά τη διάρκεια μιας ξιφομαχίας. Η αλήθεια μαθεύτηκε μετά τον θάνατο και των δύο, οι οποίοι είχαν δώσει όρκο σιωπής για το συμβάν.
Ψέμα: Οι χαμαιλέοντες κρύβονται αλλάζοντας το χρώμα τους ανάλογα με το περιβάλλον τους.
Μισή αλήθεια: Αλλάζουν μεν το χρώμα τους για να αποφύγουν τους κινδύνους αλλά και για να ζευγαρώσουν. Επίσης, τείνουν να σκουραίνουν το χρώμα τους για να απορροφήσουν μεγαλύτερη θερμότητα όταν κρυώνουν.
Ψέμα: Ο Κολόμβος απέδειξε πως η Γη είναι στρογγυλή αντί επίπεδη.
Αλήθεια: Ήταν οι αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί που ανακάλυψαν πρώτοι πως η Γη είναι στρογγυλή, περίπου 2000 χρόνια νωρίτερα από τον Κολόμβο. Επίσης, ούτε την Αμερική ανακάλυψε πρώτος, αφού ο πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε το πόδι του εκεί ήταν ο Βίκινγκ Λέιφ Έρικσον το 1.000 μ.Χ.
Ψέμα: Οι γεύσεις (γλυκό, αλμυρό, πικρό και ξινό) διακρίνονται από διαφορετικά σημεία της γλώσσας μας.
Αλήθεια: Όλες οι γεύσεις γίνονται εξίσου αισθητές από όλη την επιφάνεια της γλώσσας, χάρη σε πρωτεΐνες που βρίσκονται σε αυτήν, των οποίων βασικός στόχος είναι ο εντοπισμός του χαλασμένου φαγητού.
Ψέμα: Ο Abraham Lincoln ήταν ενάντια στη δουλεία.
Αλήθεια: Ο Lincoln το 1862 έγραψε: «Αν μπορούσα να σώσω την Ένωση χωρίς να ελευθερώσω ούτε έναν σκλάβο, θα το έκανα». Η προκήρυξή του για την ελευθερία σκλάβων αφορούσε μόνο όσους βρίσκονταν σε συμμαχικές πολιτείες.
Ψέμα: Ο Νεύτωνας ανακάλυψε τη βαρύτητα όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του.
Αλήθεια: Ο Νεύτωνας παρουσίασε τη συγκεκριμένη θεωρία όταν είδε ένα μήλο να πέφτει από ένα δέντρο. Είχε ήδη συνειδητοποιήσει ότι τα αντικείμενα δεν μπορούν να κινηθούν αν δεν επηρεαστούν από κάποια δύναμη.
Ψέμα: Ο άνθρωπος είναι απόγονος του χιμπαντζή.
Αλήθεια: Ο άνθρωπος και ο χιμπατζής μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο. Ωστόσο, τα δύο είδη έχουν πλέον εντελώς διαφορετική καταγωγή. Ξεκίνησαν δε να διαφοροποιούνται πάνω από 6 εκατομμύρια χρόνια πριν.

mama365

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα