Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Αυτοκτόνησε μια από τις οροθετικές ιερόδουλες που είχαν διαπομπευθεί το 2012

Τέλος στη ζωή της αποφάσισε να δώσει μια από τις γυναίκες που είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2012 ως εκδιδόμενες οροθετικές, ενώ, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα.  
Αυτοκτόνησε μια από τις οροθετικές ιερόδουλες που είχαν διαπομπευθεί το 2012

Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε η Χρύσα Μπότση, γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές με μια ανάρτησή της στον διαδικτυακό τόπο tomov.
Οπως, ανέφερε η κα Μπότση η Κατερίνα πριν από μερικές ημέρες άφησε ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα και πήρε την τελευταία της δόσης.
Σημειωτέον ότι η κοπέλα ήταν μια από τις γυναίκες που είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2012 ως εκδιδόμενες οροθετικές και στη συνέχεια τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν στη δημοσιότητα, με τη σύμφωνη γνώμη του τότε υπουργού Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδου, για λόγους δημόσιας υγείας.
Αναλυτικά η φορτισμένη ανάρτηση:
«Η Κατερίνα δραπέτευσε. Όσες φυλακές έζησε, όσους παραδείσους κι αν αναζήτησε στα ναρκωτικά ποτέ δεν έφτασαν. Η επιχείρηση δίωξης των οροθετικών χρηστριών πριν τις εκλογές του 2012, μάζεψε μαζί με τις άλλες κοπέλες και την Κατερίνα. Τη γνωρίσαμε κι αυτή στις φυλακές Κορυδαλλού. Ενα κορίτσι γελαστό που του άρεσαν οι αγκαλιές και τα χάδια. Ήταν διαχυτική, πάντα με φιλούσε.

»Η Κατερίνα έγινε αργότερα ασθενής μου καθώς το «αδίκημα» της οροθετικότητάς της, την έφερε στην πόρτα της Μονάδας Λοιμώξεων. Γρήγορα ενεργοποιήθηκε. Μάχιμη, πήρε μέρος σε όλες τις δράσεις της πρωτοβουλίας αλληλεγύης για τις διωκόμενες οροθετικές: μίλησε σε προβολές, σε πανελ, σε συγκεντρώσεις για τα αυτονόητα: τα νοσήματα δεν φυλακίζονται, θεραπεύονται.
 Την αγαπήσαμε για το θάρρος της, την ανθρωπιά της, το ωραίο μυαλό της.


»Δυο χρόνια καθαρή, όταν υποτροπίασε. Ζητούσε συγγνώμη γιατί νόμισε οτι μας απογοήτευσε. Οι δικοί μου φόβοι όμως είχαν να κάνουν με κάτι άλλο. Εμείς πόσο σωστά τη στηρίξαμε; Πόσο μπορέσαμε ν'απαλύνουμε τους πόνους της, να την κάνουμε ικανή ν'αντέξει ότι και οι άλλοι και άλλες αντέχουμε;

»Η Κατερίνα μπήκε σε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ. Ολα πηγαν «καλά». Σωστή στις υποχρεώσεις της, στα ραντεβού της, όμορφη με τη λεπτή φιγούρα της και μ'εκείνο το χαμόγελο που χάλαγαν τ'ανύπαρκτα μπροστινά της δόντια που είχαμε βάλει στόχο να φτιάξουμε. Μαζί της ο πατέρας της παντα εκεί, κοντά της.
»Κι όμως η Κατερίνα δεν ήταν καλά. Πριν λίγες μέρες αποφάσισε πως η ζωή ήταν πολύ κουραστική γι αυτήν. Δεν την άντεχε. Άφησε ένα γράμμα αποχαιρετιστήριο και πήρε την τελευταία της δόση. Μας άφησε πίσω εμάς που αντέχουμε κι αυτή έφυγε. Η Κατερίνα δραπέτευσε κι η φυγή της πληγώνει .
»Συγγνωμη για τη φόρτιση…

Χρύσα Μπότση

»Μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές
Η κηδεία της Κατερίνας θα γίνει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο Κορωπί, στις 3.30.
gazzetta

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα