Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ασυνήθιστη Ανακάλυψη Αρχαίας Αιγυπτιακής Μούμιας Η Οποία Φοράει Ακόμα Τα Κοσμήματά Της!

Για σχεδόν τέσσερις χιλιετίες η «Κυρία με τα κοσμήματα"  ξέφυγε από τους τυμβωρύχους.

Τώρα, όταν οι αρχαιολόγοι ξεκίνησαν τον καθαρισμό και την αποκατάσταση αρκετών τάφων στην νεκρόπολη κάτω από τον ναό του Φαραώ Thutmosis ΙΙΙ (1490-1436 π.Χ.), στη δυτική όχθη του Νείλου στο Λούξορ, στη νότια Αίγυπτο  αποκάλυψαν μια γυναικεία μούμια η οποία εξακολουθούσε να φοράει τα κοσμήματά της.

Η μούμια απόκτησε το παρατσούκλι «Κυρία με τα κοσμήματα» της οποίας η σαρκοφάγος είχε παγιδευτεί κάτω από μια στέγη που είχε καταρρεύσει.

Η σαρκοφάγος ήταν σε έναν από τους θαλάμους του τάφου XIV, του οποίου μέρος της οροφής είχε ήδη καταρρεύσει πριν ακόμη να συλληθεί από ληστές.


"Ένας μεγάλος βράχος, που είχε πέσει πριν ο τάφος λεηλατηθεί, είχε συντρίψει και  θάψει ένα προηγουμένως ανέγγιχτο φέρετρο με το περιεχόμενό του," δήλωσε η Αιγυπτιολόγος Myriam Seco, διευθύντρια του Thutmosis ΙΙΙ Temple Project.

Καθώς η ομάδα της Seco απομάκρυνε την πέτρα, βρήκαν μία ξύλινη σαρκοφάγο και μια εντελώς κατεστραμμένη γυναικεία μούμια.

«Ανήκουν σε μια γυναίκα υψηλότερης κοινωνικής τάξης,  πιθανώς στη τρίτη δεκαετία της ζωής της και η οποία θάφτηκε με ένα κολιέ στο οποίο ημιπολύτιμοι λίθοι και χρυσά ελάσματα εναλλάσσονται.

Ένα λεπτά σφυρηλατημένο χρυσό μενταγιόν, πάνω από 20 γραμμάρια βρισκόταν προσκολλημένο πάνω της, αναφέρει το « Discovery News >>.

"Επιπλέον, υπήρχαν δύο χρυσά βραχιόλια στα χέρια της, το καθένα από τα  οποία αποτελείται από δύο κομμάτια στριφτό σύρμα, που συνδέονται μεταξύ τους καθώς και ασημένια βραχιόλια και στους δύο αστραγάλους», δήλωσε η Seco.

Τα κοσμήματα της μούμιας. Credit: Manuel González Μπούστος / Thutmosis ΙΙΙ Temple Project

Ενώ το χρυσό μενταγιόν και τα δύο βραχιόλια βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση διατήρησης, τα ασημένια βραχιόλια στον αστράγαλο ήταν πολύ φθαρμένα.

"Αυτά τα εντυπωσιακά ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι μια νεκρόπολη της ελίτ βρίσκεται κάτω από το ναό του νεκροτομείου του Thutmosis ΙΙΙ. Πλούσιοι και σημαντικοί άνθρωποι του Μέσου Βασίλειου και οι οικογένειές τους θάφτηκαν εκεί,» είπε η Seco.

Η κατεστραμμένη γυναικεία μούμια φορώντας χρυσά βραχιόλια. Credit: Manuel González Μπούστος / Thutmosis ΙΙΙ Temple Project

Οι Αρχαιολογικές εργασίες στο ναό άρχισαν το 2008. Η έβδομη σεζόν ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.


messagetoeagle


Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα