Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα

Ιστορική χαρακτηρίζεται η χθεσινή ημέρα, αφού το σκάφος Philae, που ανήκει στη διαστημική αποστολή Rosetta της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), κατάφερε να προσεδαφιστεί στον κομήτη 67Ρ, ο οποίος σουλατσάρει ανέμελος στο Διάστημα από τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος και βρίσκεται 510 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.

Μάλιστα, η προσεδάφιση σε κομήτη είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων μετά το 1998, όταν ο Μπρους Γουίλις προσεδαφίστηκε με το τρυπάνι του στον κομήτη Αρμαγεδδών που κατευθυνόταν προς τη Γη και τον έκανε με τα κρεμμυδάκια σώζοντάς μας από βέβαιη καταστροφή.

Σε αντίθεση με τον κομήτη Αρμαγεδδών, που είχε το μέγεθος του Μεξικού, ο κομήτης 67Ρ έχει μήκος μόλις 4 χιλιόμετρα, οπότε και να έπεφτε πάνω μας το πολύ-πολύ να εξαφάνιζε από το χάρτη την Ελλάδα μαζί με όλους τους Έλληνες, πράγμα που θα ήταν αληθινή ευλογία για την ανθρωπότητα.

Το Philae πήρε το όνομά του από ένα νησί του Νείλου, αν κι η αρχική σκέψη ήταν να ονομαστεί Μύκονος και να του κρεμάσουν κουδούνια, ενώ ο 67Ρ ονομάζεται και Churyumov-Gerasimenko, όνομα που παραπέμπει στο φάντασμα του κομμουνισμού που πλανιέται πάνω από την Ευρώπη τα τελευταία 170 χρόνια.



Ο κομήτης τρέχει με 155.000 χιλιόμετρα την ώρα, όση δηλαδή περίπου είναι κι η ταχύτητα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ το σκάφος έχει μέγεθος πλυντηρίου και μπορεί να πλένει τα χρωματιστά μαζί με τα ασπρόρουχα χωρίς να ξεβάφουν.

Το σκάφος Philae κυνηγούσε τον κομήτη 67Ρ για περισσότερα από 10 χρόνια αλλά ο κομήτης δεν του καθόταν με τίποτα, μέχρι χθες που ο 67Ρ είχε σκύψει για να πιάσει το σαπούνι και το Philae καρφώθηκε με δύναμη από πίσω του.

Το Philae κατάφερε να βυθιστεί σε βάθος 4 εκατοστών μέσα σε κάποιο σχετικά μαλακό σημείο - πιθανότατα το δεξί κωλομέρι του 67Ρ - κι αγκιστρώθηκε στον κομήτη με τρεις βίδες, οπότε η όλη φάση θύμιζε σκηνή από γερμανική τσόντα και το βίντεο της προσεδάφισης κρίθηκε ακατάλληλο για ανηλίκους.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τη στιγμή που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι κατακτούν το Διάστημα, εμείς σκάβουμε τάφους και ψάχνουμε για αρχαία κόκαλα. Κάθε λαός κι η μοίρα του.

Πάντως, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο σκελετός που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο, δεν αποκλείεται οι αρχαίοι Μακεδόνες να εκτόξευσαν το πτώμα του στο Διάστημα χρησιμοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία των Ελ και να βρεθεί ο σκελετός του στον κομήτη 67Ρ.

Ας ελπίσουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προάγει το συντομότερο δυνατό την Άννα Παναγιωταρέα από Υπεύθυνη Τάφου σε Υπεύθυνη Σκελετού ή Κομήτη και θα τη στείλει με σκάφανδρο αστροναύτη στον κομήτη 67Ρ να επιτηρεί τις εργασίες του Philae, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος οι Ευρωπαίοι να βρουν τον Μέγα Αλέξανδρο και να τον κρατήσουν για την πάρτη τους.

Ο κομήτης Churyumov-Gerasimenko ανήκει στην Ελλάδα! Αν τον θέλουν οι Σκοπιανοί ας έρθουν να τον πάρουν! Μολών λαβέ!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα από την I Willi Am: Στο εξώτερο διάστημα η Ευρώπη ενωμένη και προοδευτική στέλνει ρομπότ που προσεδαφίζονται σε κομήτη, βγάζοντας τη γλώσσα στους άλλους που αυτά τα κάνουν μόνο στις ταινίες. Και στην επιφάνεια της Γης ζει σε ένα απίστευτο μπάχαλο: προσπαθεί να διασώσει τα λεφτά αγνοώντας τους πολίτες της, βγάζει στο φόρα τα LuxLeaks για να βγάλει από τη μέση τον Γιουνκέρ και το πρόγραμμα των 300 δις και κάθε κράτος προσπαθεί να διασωθεί προωθώντας τη δική του ατζέντα. Μπορεί να μην είναι σχιζοφρένεια αλλά είναι τουλάχιστον ειρωνεία. Βέβαια το Philae είχε εκτοξευτεί προ δεκαετίας, που ήταν άλλες οι προσδοκίες και η εικόνα της Ευρώπης. Περίεργη είμαι να δω τι θα έχουμε να λέμε το 2025 για την Ευρώπη και τα επιτεύγματά της. Ειδικά αν συντριβεί το ρομπότ μαζί με τον κομήτη πάνω σε κανένα πιο στερεό σώμα.)


thethreemooges

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα