Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Εστιάζοντας στο θετικό...

Κάθε άνθρωπος σε καθημερινή βάση δίνει συνειδητά ή ασυνείδητα μία εσωτερική μάχη ανάμεσα σε δύο πόλους. Δύο αντίρροπες δυνάμεις που έλκονται έντονα αλλά προς αντίθετες κατευθύνσεις! Και οι δύο σχετίζονται με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας γενικότερα. Η μία επιθυμεί να μας κρατάει προσκολλημένους σε παλιές και φθοροποιούς πεποιθήσεις και η άλλη διψάει για αλλαγή και αναβάθμιση σε νέα δεδομένα, πιο αισιόδοξα και πιο ισορροπημένα. Οι άνθρωποι, λοιπόν, καθημερινά λαμβάνουν δεκάδες αποφάσεις κλείνοντας προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Προς μία θετική στάση ζωής ή προς μία φθοροποιό και αρνητική στάση ζωής.
Οι αιτίες που άνθρωποι επιλέγουν τη μία ή την άλλη στάση ζωής είναι πολυπαραγοντικές
Κάποιες από αυτές οφείλονται κυρίως στα βιώματα των ανθρώπων από τη στιγμή που ήρθαν στον κόσμο μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, εκεί παρεμβαίνει και η προσωπικότητα γιατί πολύ συχνά πανομοιότυπα ερεθίσματα χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης από δύο άτομα ακόμα και αν έχουν βαθμό συγγένειας μεταξύ τους. Τόσο το περιβάλλονλοιπόν (τώρα και στο παρελθόν του) όσο και η προσωπικότητα ενός ανθρώπου διαμορφώνουν καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξει να ζήσει. Άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να είναι η θρησκεία, το φύλο, η ηλικία ή η καταγωγήτου. Και αυτό γιατί άλλα ερεθίσματα παρέχονται στην Ασία και τελείως διαφορετικά σε μία περιοχή της Αυστραλίας. Διαφορετικά επεξεργάζεται τα δεδομένα της ζωής του ένας άντρας και διαφορετικά μία γυναίκα.

Τέλος, ουσιαστικό ρόλο στην επιλογή μίας συγκεκριμένης στάσης ζωής επιτελεί τόσο η νοητική όσο και ησυναισθηματική ωριμότητα ενός ανθρώπου. Μικρές διακυμάνσεις στη συναισθηματική ωριμότητα δύο ανθρώπων μπορούν να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στις καθημερινές επιλογές και κατά συνέπεια στη ζωή τους συνολικά.
Οφέλη θετικής θέασης των πραγμάτων
Όμως, επειδή είναι συνήθως βολικότερο ή και ευκολότερο να γκρινιάζουμε εστιάζοντας σε μία πιο δυσλειτουργική θεώρηση των πραγμάτων, καλό θα είναι να σκεφτούμε να το αντιστρέψουμε όλο αυτό αναλογιζόμενοι τα σημαντικά οφέλη που αποκομίζουμε λειτουργώντας όλο και πιο θετικά. Μερικά από αυτά είναι:
1. Φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε οργανισμού. Οδηγούμαστε δηλαδή προς μία πιο υγιή εικόνα του εαυτού μας.
2. Δημιουργούμε νέα δεδομένα, αλλάζουμε τις  μέχρι τώρα βαλτωμένες συνθήκες σε νέες πιο αναβαθμισμένες έλκοντας έτσι νέους ανθρώπους στη ζωή μας και δρομολογώντας θετικότερες εξελίξεις σε κάθε τομέα με απροσδόκητα αποτελέσματα.
3.  Οι άλλοι μας βλέπουν διαφορετικά και επιθυμούν τη συναναστροφήπερισσότερο απ' ότι στο παρελθόν. Και αυτό γιατί όταν εμείς νιώθουμε όμορφα με αυτό που είμαστε και εκπέμπουμε, οι γύρω μας το αντιλαμβάνονται και τους βοηθάει να νιώθουν και οι ίδιοι καλύτερα.
4. Ίσως το σημαντικότερο όφελος όλων είναι ότι εμείς οι ίδιοι νιώθουμε ευτυχέστεροι και πιο πλήρεις. Γιατί η κινητήριος δύναμη κάθε θετικής αλλαγής μας θα πρέπει να εστιάζει στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας μέσω της ουσιαστικότερης γνωριμίας μας με τον ίδιο μας τον εαυτό, πάντα με κατανόηση και τρυφερότητα, όπως ακριβώς θα φερόμασταν σε ένα παιδάκι που ξεκινάει να γνωρίζει τον κόσμο και είναι πολύ λογικό να κάνει και λάθη και απροσεξίες. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λειτουργούμε ως προς τον εαυτό μας με σκληρότητα, αυστηρότητα ή κριτική αλλά με απεριόριστη κατανόηση, γιατί είναι ξεκάθαρο πια πως μέσα από τα λάθη ο άνθρωπος οδηγείται στην εξέλιξη και τη σοφία. Οι πολλαπλές επαναλήψεις ωστόσο των ίδιων λαθών ή η ταχεία υπέρβαση αυτών καταδεικνύουν τον βαθμό ωριμότητας αλλά και ουσιαστικής επιθυμίας αυτοβελτίωσης του ατόμου.
5. Τέλος,  κάθε ένας από εμάς που επιλέγει καθημερινά μία πιο φωτεινή και αισιόδοξη στάση ζωής, παράλληλα βοηθάει στη συνολική αύξηση της ενεργειακής δόνησης του σώματός του, της κοινωνίας του, της χώρας του και κατά συνέπεια ολόκληρου του πλανήτη. Γιατί το καλό απλώνεται και ακόμα κι αν δεν γίνεται ευρέως γνωστό, όσο πιο πολύ αυξάνεται τόσο πιο γρήγορα εξελίσσονται οι άνθρωποι σε έναν πιο υγιή και ουσιαστικό τρόπο ύπαρξης.
Κάθε φορά, λοιπόν, που πιθανώς να πέσουμε στον πειρασμό να παραπονεθούμε για κάτι αρνητικό, ας επιλέξουμε συνειδητά εκείνη τη στιγμή να το αντιστρέψουμε! Να σπάσουμε το μέχρι τώρα μοτίβο της ζωής μας και να επιλέξουμε να δούμε για πόσα πράγματα θεωρούμαστε τυχεροί και ευλογημένοι, αλλά και τι άλλο μπορούμε να κάνουμε ώστε να νιώσουμε πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι. Με το βλέμμα μας μόνο στο παρόν και στο μέλλον που έρχεται και θα είναι σίγουρα πολύ πιο αναβαθμισμένο και φωτεινό περισσότερο από όσο φανταζόμαστε!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα